Home TOP NEWS Όταν η μοίρα τού επεφύλαξε ένα καλύτερο «αύριο»

Όταν η μοίρα τού επεφύλαξε ένα καλύτερο «αύριο»

bebe


Ένας από τους λόγους οι οποίοι ώθησαν τον Λουσιάνο Μπεμπέ να συνεχίσει την καριέρα του στην Ομόνοια μετά το «διαζύγιό» του με την ΑΕΛ, ήταν η θέληση της παραμονής του στην Κύπρο.

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ, sentragoal.com.cy

 

Κάτι το οποίο προτιμούσε τόσο η σύζυγός του, όσο και τα παιδιά του τα οποία και σχολείο πηγαίνουν στο νησί μας και εγγραμμένα σε ποδοσφαιρική Ακαδημία είναι. Εξάλλου, η μόνη σοβαρή πρόταση που είχε ενώπιόν του ο Βραζιλιάνος από κυπριακή ομάδα, ήταν αυτή του «τριφυλλιού».

Όσο για τη θέλησή του να εκκλησιάζεται όντας θρήσκος μέχρι τα… μπούνια (όπως το μεγαλύτερο άλλωστε ποσοστό των πορτογαλόφωνων), ούτε αυτό δυσκολεύει τη ζωή του στην Κύπρο. Τουναντίον, δίνει σταθερά το παρών του στην ευαγγελική εκκλησία, εκεί όπου λειτουργεί ως πάστορας ο Γκουστάβο Μαντούκα. Εκεί εκκλησιάζονται και ένα σωρό άλλοι πορτογαλόφωνοι ποδοσφαιριστές που βγάζουν το ψωμί τους στην Κύπρο, ενώ πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως εδώ και λίγο καιρό διαδίδει το λόγο του Θεού στους ομόθρησκούς του και ο Μπεμπέ.

Ας πάμε, όμως, μερικά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στο καλοκαίρι του 2011, προτού έλθει στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΛ. Ο Μπεμπέ τη σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε στην Εστορίλ ως δανεικός από τη βραζιλιάνικη Σάο Μπερνάρντο. Ακολούθως, η Εστορίλ απέκτησε τα δικαιώματά του, όμως, η μοίρα ή και ο Θεός -όπως ο ίδιος πιστεύει-, επεφύλαξαν ένα καλύτερο «αύριο» για τον βραχύσωμο έμπειρο μέσο και δεν έμεινε δεύτερη σεζόν στην εν λόγω πορτογαλική ομάδα.

Ο νυν εκπρόσωπος του Μπεμπέ, Σάββας Σάββα, τη σεζόν 2010-11 είχε μεταβεί στην Ιβηρική χώρα για να παρακολουθήσει ιδίοις όμμμασι κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές (εξ αυτών και ο Λουίς Λεάλ του ΑΠΟΕΛ) στο παιχνίδι Εστορίλ – Τροφένσε, με σκοπό αυτούς που θα… γυάλιζαν στα μάτια του να προτείνει την απόκτησή τους σε ομάδες της Κύπρου.

Εντυπωσιάστηκε, όμως, περισσότερο από την απόδοση του Μπεμπέ, τον πρότεινε αμέσως στον Ρούι Ζούνιορ όταν ο τελευταίος ήταν τεχνικός διευθυντής στη Λεμεσιανή ομάδα, και μαζί με τον τότε προπονητή των γαλαζοκίτρινων Πάμπο Χριστοδούλου, αξιολογήθηκε και ακολούθως άναψε το «πράσινο φως» για να διασχίσει τη Μεσόγειο θάλασσα και να έλθει στην Κύπρο.

Αρχικά όμως, ο ποδοσφαιριστής και κυρίως η σύζυγός του, είχαν ενδοιασμούς. Πολλούς μάλιστα… Σκέφτονταν πως δεν θα μπορέσουν να προσαρμοστούν, καθώς δεν γνώριζαν την αγγλική γλώσσα, ενώ προβληματίζονταν και για την ανατροφή και εκπαίδευση των παιδιών τους. Ο Σάββα, όμως, τον έπεισε να έλθει στην Κύπρο και του τόνισε με σιγουριά πως αν μάθει αγγλικά τα πάντα θα είναι εύκολα. Μεταξύ άλλων, του είπε πως η ομάδα που θα πάει (σ.σ. ΑΕΛ) θα είναι… κτισμένη από την αρχή και θα μπορούσε να διεκδικήσει πρωτάθλημα και έξοδο στην Ευρώπη. Έτσι, «έσπασε» το συμβόλαιό του με την Εστορίλ και είπε το «ναι» στην ΑΕΛ.

Ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή, όχι μόνο βγήκε σωστός στην πρόβλεψή του, αλλά του το `χε ταμένο η μοίρα στον Μπεμπέ να είναι αυτός που με γκολ δικό του, η ΑΕΛ θα κατακτούσε και μαθηματικά το πρωτάθλημα (5 Μαΐου 2012 με την Ανόρθωση) και θα έστελνε τους απανταχού ΑΕΛίστες στους… εφτά ουρανούς.

Η άλλη τεράστια και τελευταία στιγμή -μέχρι την επόμενη, αν υπάρξει- στην καριέρα του Μπεμπέ, ήταν η συμμετοχή του με την ΑΕΛ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αντιλαμβάνεστε πως ο 34χρονος άσος έχει βρει την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη» στην Κύπρο και δεν σκέφτεται με τίποτα να φύγει.

Και αφού έμαθε την αγγλική γλώσσα (ίσως άρχισε να μαθαίνει και ελληνικά), αποφάσισε πριν αρκετούς μήνες να σπουδάσει κιόλας στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ας πάμε να θυμηθούμε μέσω δηλώσεών του τι σπουδάζει και πως αποφάσισε να πάρει αυτή την απόφαση.

«Οι ποδοσφαιριστές έχουν πρόβλημα μόλις ολοκληρωθεί η καριέρα τους, γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν. Η γυναίκα μου με συμβούλευσε να μπω στο Πανεπιστήμιο και άρχισα να το σκέφτομαι και να μελετώ. Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός, αλλά πλέον είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ!», είχε δηλώσει πριν αρκετούς μήνες στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΠ.

Ο Μπεμπέ, σπουδάζει αθλητική διοίκηση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και με τις πιο πάνω δηλώσεις δεν εξέθεσε μόνο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας ποδοσφαιριστής στην δύση της καριέρας του. Αποκάλυψε ότι η σύζυγός του τον συμβούλευσε να σπουδάσει, ενώ εξέθεσε και τους προβληματισμούς που έχει η οικογένεια ενός παίκτη όταν φθάνει η ώρα να αντιληφθεί μία και καλή ότι πλέον τα… ωραία στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή τελειώνουν.