Home TOP NEWS Χάουαρτ για Μπαντιμπαγκά

Χάουαρτ για Μπαντιμπαγκά

Henk-Houwaart


Ανήμερα του δεκαπενταυγούστου η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοίνωσε τη μετεγγραφή του Ζιγκί Μπατιμπαγκά. Ο Βέλγος (με καταγωγή από το Κονγκό) είναι διεθνής με την U19 και την U21 του Βελγίου. Το 2010, πριν κλείσει τα 18 του, έκανε ντεμπούτο στην Άντερλεχτ, όπου κάθισε για τέσσερα χρόνια (19 συμμετοχές- 10 γκολ). Μετά πήγε δανεικός στην Ολλανδική Ντε Γκράαφσαπ.

Ένας παλιός γνώριμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ξέρει καλά τα νέο της απόκτημα. Ο Χενκ Χάουαρτ, που διετέλεσε προπονητής στην ΟΜΟΝΟΙΑ τις περιόδους 2000-2001 και 2004-05 και διαμένει εδώ και χρόνια στο Βέλγιο.

Το www.24sports.com.cy, επικοινώνησε με τον πρώην τεχνικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που μας είπε τα εξής για τον ποδοσφαιριστή: «Τον ξέρω από τότε που έπαιζε στην Αντερλεχτ. Είναι γρήγορος, έχει δυνατά πόδια και παίζει στα δυο άκρα, αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ. Είναι αλήθεια ότι δεν τον έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, αλλά ξέρω ότι και στην Ελλάδα, πήγε καλά. Ξέρει μπάλα και μπορεί να βοηθήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ την οποία παρακολουθώ, ανελλιπώς, είτε μέσω του διαδικτύου, είτε από πληροφορίες από φίλους στην Κύπρο».

Αυτή είναι η άποψη του Χενκ Χάουαρτ για τον ποδοσφαιριστή. Άποψη που σαφώς και μετρά, αφού το ποδοσφαιρικό του «μάτι» είναι γνωστό.

Ο Ολλανδός, που πλησιάζει τα 70 (γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου του 1945) προπονεί την ομάδα Μπέτερεν που ανήκει στη Δ’ κατηγορία. του Βελγίου. Μάλιστα η ομάδα του κέρδισε πριν από τέσσερις μέρες σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας την πρωταθλήτρια Gent με 1-0.

Πέτρος Παπαγιώργης / 24sports