Home TOP NEWS Λ. Πολυκάρπου: “Συγγνώμη στον κόσμο – Θα δούμε το θέμα μεταγραφές”

Λ. Πολυκάρπου: “Συγγνώμη στον κόσμο – Θα δούμε το θέμα μεταγραφές”

lakis-a


Στο ραδιόφωνο του SuperSportFM, μίλησε ο Λάκης Πολυκάρπου. Ο αντιπρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εστίασε κυρίως στον ψεσινό αποκλεισμό, απολογήθηκε στο κόσμο, ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο μεταγραφών. Αναλυτικά όσα είπε, όπως δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του σταθμού:

Για τον αποκλεισμό

«Υπάρχει μεγάλη στεναχώρια και απογοήτευση για την έκβαση της πρόκρισης. Ήταν μια ομάδα που θα μπορούσαμε να περάσουμε και να βρεθούμε στα πλέι οφ. Δυστυχώς, πληρώσαμε τα λάθη μας στην έδρα μας, σε ένα παιχνίδι. όπου είχαμε με το μέρος μας αρκετά στοιχεία. Ήταν η παρουσία του κόσμου και το γεγονός ότι ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι Δανοί χωρίς να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ με δικό μας λάθος. Πετύχαμε την ισοφάριση και δεχθήκαμε πάλι γκολ από δικό μας λάθος. Είναι περίεργο φαινόμενο. Αν μια ομάδα έπρεπε να καθαρίσει τον αγώνα θα έπρεπε να είναι η Ομόνοια. Ισοφαρίσαμε και είχαμε όλο το περιθώριο για να κερδίσουμε. Δεν τα καταφέραμε όμως. Αυτή είναι η μεγάλη στεναχώρια και λύπη. Είναι από τα περίεργα. Δεν θυμάμαι παρόμοιο αγώνα. Ήταν μια ομάδα χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις και η τύχη τους έφερε την πρόκριση» ανέφερε αρχικά.

Για τον κόσμο…  

«Και στους τρεις αγώνες η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Ο κόσμος αγκάλιασε την ομάδα με εμπιστοσύνη. Δυστυχώς απογοητεύσαμε τον κόσμο. Ζητούμε συγνώμη. Και εμείς αισθανόμαστε το ίδιο. Περιμέναμε να προχωρήσουμε πιο κάτω και να κάνουμε τη διαφορά».

Για το ότι ο αποκλεισμός θεωρείται αποτυχία…

«Μας έκαναν τέσσερεις φάσεις, οι δύο μπήκαν γκολ. Και οι άλλες δύο ήταν από δικά μας λάθη. Ρεαλιστικά εξετάζοντας την πορεία του αγώνα, δεν μπορούσε να περάσει αυτή η ομάδα. Πληρώσαμε τα λάθη μας».

Για τη διαχείριση αυτής της αποτυχίας…  

«Ο προπονητής έκανε κάποιες δηλώσεις, όμως δεν μιλήσαμε μαζί του. Θα συναντηθούμε και θα εκτιμήσουμε την αγωνιστική κατάσταση. Θα πρέπει να ξεπεράσει η ομάδα την απογοήτευση. Οι παίκτες προσπάθησαν και θα νιώθουν το ίδιο απογοητευμένοι. Χρειάζεται να σταθούμε δίπλα τους. Η ομάδα έχει πολύ καλά στοιχεία. Έχουμε καθήκον να κρατήσουμε ψηλά το ηθικό της ομάδας».

Για το οικονομικό…

«Εκεί που περιμέναμε να περάσουμε παρακάτω για να έχουμε μεγάλα εισοδήματα, δεν το πετύχαμε. Πήραμε κάποια λεφτά που θα μας βοηθήσουν τη νέα χρονιά. Τα προβλήματα είναι μεγάλα. Θα χρειαστεί όλοι μαζί ενωμένοι να κρατήσουμε την οικονομική δυνατότητα σε επίπεδα που θα μας επιτρέψουν να αποφύγουμε προβλήματα. Δείξαμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε επιτυχημένα τις δύσκολες καταστάσεις. Με τη συμπαράσταση του κόσμου δεν θα αφήσουμε να υπάρξουν προβλήματα».

Αν θα γίνουν μεταγραφές…  

«Ο κόσμος πίστευε ότι από τη στιγμή που είχαμε εισοδήματα θα κάνουμε μεταγραφές.  Κυκλοφόρησαν κάποια πράγματα και τα διαψεύσαμε. Δεν ασχοληθήκαμε με νέες μεταγραφές, αφού δεν είχαμε θέμα. Θα εκτιμηθεί η κατάσταση. Ο προπονητής θα κάνει ανάλυση των δεδομένων και το πώς θα προχωρήσουμε θα το δούμε στη συνέχεια. Αυτή τη στιγμή, η διοίκηση  δεν εξετάζει θέμα μεταγραφών. Η τεχνική ηγεσία θα αξιολογήσει την κατάσταση. Πάντα έχουμε στο μυαλό την ενδυνάμωση της ομάδας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα αφήσουμε να διακινδυνέψει  το μέλλον όσο αφορά τα οικονομικά δεδομένα του σωματείου μας. Το οικονομικό φορτίο είναι μεγάλο. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μας και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θέλουμε όμως και να διατηρούμε μια ομάδα με ψηλές απαιτήσεις. Είναι καθήκον μας. Θα σταθμίσουμε όλους τους παράγοντες».

Για το ότι κάποιες μεταγραφές δεν πήραν χρόνο συμμετοχής…

«Μπεμπέ και Σέρινταν βοήθησαν πολύ. Για τους άλλοι τρεις, η τεχνική ηγεσία έκρινε ότι πιθανό, δεν είναι έτοιμοι να μπουν στη μάχη. Είναι θέμα χρόνου να χρησιμοποιηθούν. Ο προπονητής έχει πλήρη εποπτεία και πλήρη γνώση των δυνατοτήτων τους».

Για την τοποθέτηση του Κώστα Καϊάφα μετά το τέλος του αγώνα…  

«Ειπώθηκαν κάποια πράγματα και θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον προπονητή μας. Διαμορφώθηκε μια εικόνα σε ένα βαρύ κλίμα. Πιο ήρεμοι και ψύχραιμοι, θα εξετάσουμε το κάθε τι που έχει υπόψη του ο προπονητής. Υπάρχει μια καλή συνεργασία με τον προπονητή και θα τα δούμε όλα με σοβαρότητα και νηφαλιότητα για να δώσουμε λύσεις εκεί που χρειάζεται».

Για τη συμπεριφορά του κόσμου που έφερε τη διακοπή…

«Εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τις χιλιάδες των οπαδών μας. Η συμπαράσταση ήταν συγκλονιστική. Πρέπει να σταθούν δίπλα από το σωματείο, να εμπιστευτούν την ομάδα. Είμαστε σίγουροι ότι φέτος θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά. Θα ήθελα να σημειώσω και κάτι άλλο. Είναι ανεπίτρεπτο, ιδιαίτερα όταν αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη, κάποιες συμπεριφορές να δημιουργούν προβλήματα. Αχρείαστες συμπεριφορές που δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση. Δεν μπορώ να αντιληφθώ, πως κάποιοι Ομονοιάτες με τις πράξεις τους να δημιουργούν προβλήματα. Δεν χρειαζόταν, ιδιαίτερα σε μια στιγμή που η ομάδα είχε τον έλεγχο. Δώσαμε την ευκαιρία με μια πράξη να γίνει διακοπή, να χάσουμε το ρυθμό μας και να δώσουμε ανάσες στον αντίπαλο. Κακίζουμε αυτή τη συμπεριφορά. Αυτή η συμπεριφορά δεν μειώνει τη μεγάλη βοήθεια των χιλιάδων φίλων της Ομόνοιας προς την ομάδα».