Home TOP NEWS Με τις πατερίτσες

Με τις πατερίτσες

match-el-omonia-brondby-r (9)


Για εκτός ποδοσφαίρου θέματα θα μιλήσει ο Κώστας Καϊάφας με τη διοίκηση, όπως είπε στη προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα.

Εμείς  θα μιλήσουμε ποδοσφαιρικά. Η Ομόνοια έδειξε χθες ξανά δυνατότητες. Έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, προσπάθησε τα μέγιστα, αλλά για μια ακόμη φορά οι πόρτες των ομίλων έμειναν ερμητικά κλειστές. Αυτή βέβαια τη φορά οι πράσινοι δεν έφτασαν ούτε στο κατώφλι.

Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Η αιτία για τη προχθεσινή ισοπαλία και τον αποκλεισμό κατ’ επέκταση, δεν ήταν ούτε το άγχος, ούτε η πίεση της κρισιμότητας του αγώνα. Αυτά  αυτή τη φορά τα είχε υπό έλεγχο. Δεν τα άφησε να την καταβάλουν. Όταν κάνεις δυο φορές come back από κοροιδίστικα γκολ και ζητάς επίμονα το τρίτο, αναγκάζοντας τον αντίπαλο να αμύνεται μαζικά και να μην μπορεί να κρατήσει, έστω και υποτυπωδώς τη μπάλα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν προτάσσεται το άγχος ως εμπόδιο.

Η Ομόνοια έχασε την πρόκριση γιατί δεν  ανταποκρίθηκε σε ένα κεφαλαιώδους σημασίας τομέα στο ποδόσφαιρο. Την αποτελεσματικότητα. Όταν  το ποσοστό κατοχής της μπάλας φθάνει στο 68 τοις εκατό και δημιουργούνται  15 τελικές προσπαθείς, η δε παραβίαση της αντίπαλης εστίας προέρχεται μονάχα από την άσπρη βούλα, μια ερμηνεία υπάρχει. Αδυναμία στο σκοράρισμα. Οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, όταν γινόντουσαν απειλητικοί, (λαμβανομένου πάντως υπόψιν του ποσοστού της υπεροχής που διατήρησαν δεν το έκαναν… ανάλογα)  έμεναν… στην απειλή.

Με πέναλτι ήλθαν τα δυο χθεσινά γκολ. Με πέναλτι ήλθε και το πρώτο γκολ με τη Δυναμό Μπατούμι. Δυο… ορθόδοξα (ας τα πούμε έτσι) γκολ, πέτυχε η Ομόνοια στην Ευρωπαϊκή της πορεία. Ένα με τους Γεωργιανούς και ένα με τους Πολωνούς. Η χθεσινή εικόνα δυστοκίας, ήταν συνεπώς η συνέχεια μιας ευρύτερης εικόνας.

Ναι έκανε χοντρά λάθη η αμυντική γραμμή. Όμως τα λάθη τα έκαναν οι ίδιοι παίκτες, που μέχρι τώρα, έπαιρναν κατά τη γενική εκτίμηση, από πολύ καλό, μέχρι άριστο βαθμό σε απόδοση.

Στον επιθετικό τομέα και δη στον εκτελεστικό, ο βαθμός ήταν, επαναλαμβανόμενα χαμηλός. Η ομάδα προβιβαζόταν επιθετικά με το σπρώξιμο, των κτυπημάτων από την άσπρη βούλα (ας είναι καλά ο Σκέμπρι). Έτσι όμως, δεν γίνεται δουλειά. Με τις πατερίτσες, το βάδισμα είναι δύσκολο. 

Το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με την είσοδο στην ομάδα ποδοσφαιριστή που να έχει άριστη σχέση με τα δίκτυα. Γιατί και τα άκρα δεν έχουν την ταχύτητα που χρειάζεται μια ομάδα για να διαθέτει αποτελεσματικότητα.