Home TOP NEWS Ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος

Ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος

gsp-match-el-omonia-brondby-G (11)


Ο τρόπος διεξαγωγής του φετινού Πρωταθλήματος διαφέρει από το περσινό με σημαντικότερη διαφορά το ότι από τις 12 ομάδες, έχουμε επιστρέψει στις 14.

Η πρώτη φάση του Πρωταθλήματος περιλαμβάνει 26 αγωνιστικές και θα ολοκληρωθεί στις 2/3 Μαρτίου 2016.

Με την ολοκλήρωση της Α’ φάσης θα διαβαθμιστούν οι δύο τελευταίες ομάδες. Οι υπόλοιπες δώδεκα θα χωριστούν σε δύο ομίλους των έξι και θα διεξαχθούν ακόμη δέκα αγωνιστικές.

Η τελευταία ομάδα του Β’ ομίλου θα διαβαθμιστεί ενώ οι έξι ομάδες του Α’ ομίλου θα αγωνιστούν για το Πρωτάθλημα και για τις θέσεις που οδηγούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Β’ φάση θα αρχίσει στις 5/6 Μαρτίου 2016. Η ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 21/22 Μαΐου 2106.

Σημαντική παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη στο φετινό Πρωτάθλημα είναι η εφαρμογή του κανονισμού που θεσπίστηκε το Σεπτέμβριο του 2014 από την ΚΟΠ για τη συμμετοχή δύο τουλάχιστον Κυπρίων ποδοσφαιριστών στην αρχική εντεκάδα των ομάδων.

Σε αντίθεση περίπτωση, στις ομάδες θα επιβάλλεται πρόστιμο 1500 ευρώ αν έχουν μόνο ένα Κύπριο ποδοσφαιριστή και 3000 αν αγωνίζονται χωρίς Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Τα χρήματα αυτά θα κατατίθενται σε ειδικό ταμείο και θα χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και την στήριξη των Ακαδημιών των Σωματείων.

Η πρώτη αγωνιστική του νέου Πρωταθλήματος αρχίζει αύριο με τρεις αγώνες. Άλλοι τρεις θα γίνουν την Κυριακή και ένας τη Δευτέρα.