Home TOP NEWS Το ρίσκο του Καϊάφα και η ενίσχυση

Το ρίσκο του Καϊάφα και η ενίσχυση

omonoia-brondby-kazamias-kaiafas (7)


Το αν ο φετινός μετεγγραφικός σχεδιασμός της Ομόνοιας είναι επιτυχημένος ή όχι, θα κριθεί σε έναν πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Του Α.Βιολάρη – Η Σημερινή

Με εξαίρεση τους Σιέρινταν και Μπεμπέ, οι υπόλοιποι νεοαποκτηθέντες πήραν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στην Ευρώπη και δεν μπορούν να κριθούν. Ο Μεντί, ο οποίος αποκτήθηκε για να έχει βασικό ρόλο στην άμυνα, αγωνίστηκε συνολικά 55 λεπτά (45’ στον πρώτο αγώνα στη Γεωργία και άλλα 10΄ στον τελευταίο με την Μπρόντμπι), ο Εζέ έπαιξε σαν αλλαγή στα δύο παιχνίδια με την Ντινάμο Μπατούμι (συνολικά 34΄), ενώ η μέχρι τώρα παρουσία του Ματίας Πέρεζ με τη φανέλα της Ομόνοιας ήταν όλη κι όλη τέσσερα λεπτά. Χωρίς επίσημα λεπτά στα πόδια του ο Μπρανέσκου, ο οποίος, ούτως ή άλλως, ήρθε για να δώσει βάθος στη θέση του τερματοφύλακα και όχι για να αποτελέσει βασική επιλογή.

Οι πιο πάνω αριθμοί επιβεβαιώνουν τη μηδαμινή προσφορά της πλειοψηφίας των νέων αποκτημάτων στην Ευρώπη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούν να χαρακτηριστούν και αποτυχημένες μετεγγραφές. Είναι πολλά άλλωστε τα παραδείγματα νεοφερμένων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι χρειάστηκαν μεγαλύτερο χρόνο να προσαρμοστούν και να προσφέρουν τα αναμενόμενα στις ομάδες τους. Δύο σχετικά πρόσφατα και άκρως χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα οποία με κάθε ευκαιρία υπενθυμίζουμε, είναι αυτά των Σκαραμοτσίνο και Σοάρες. Δυο ποδοσφαιριστές που απογοήτευσαν -και σε κάποιες περιπτώσεις αποδοκιμάστηκαν- στις πρώτες τους παρουσίες, στη συνέχεια όμως έδειξαν τις πραγματικές τους ικανότητες και εξελίχθηκαν σε βασικά γρανάζια της ομάδας.

Το αν η πορεία των Μεντί και Πέρεζ θα εξελιχθεί σαν αυτήν των Σκαραμοτσίνο και Σοάρες, και σε μερικές εβδομάδες ή μήνες από σήμερα θα είναι βασικοί και αναντικατάστατοι στην Ομόνοια, και αποθεώνονται από τον κόσμο της ομάδας, δεν είναι κάτι που μπορούμε να προβλέψουμε. Ούτε και ο Κώστας Καϊάφας μπορεί να ξέρει πώς θα τα φέρει το μέλλον. Και κάπως έτσι καταλήγουμε και στην αναφορά μας περί ρίσκου από πλευράς τεχνικής ηγεσίας. Θα στηρίξει μέχρι τέλους τις επιλογές της, με την ελπίδα ότι αργά ή γρήγορα θα βγάλουν στο γήπεδο τα στοιχεία εκείνα που ανάγκασαν το προπονητικό τιμ να ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή τους, ή θα προτιμήσει να προχωρήσει σε κάποια αντικατάσταση; Για την ώρα δεν υπάρχουν φαίνεται να υπάρχει απόφαση για να συμβεί το δεύτερο. Ίσως τα φιλικά αυτής της εβδομάδας (τα δύο με Ολυμπιακό και Ερμή και το αυριανό με Δόξα) ο Καϊάφας και οι συνεργάτες του βοηθήσουν να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.
Αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο, είναι η κάλυψη της μιας κενής θέσης που υπάρχει στο ρόστερ και το πιθανότερο είναι πως θα αποκτηθεί παίκτης για τα φτερά της επίθεσης. Η μέχρι τώρα παρουσία των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται εκεί (κυρίως ο Κιρμ) δεν αφήνει ικανοποιημένη την τεχνική ηγεσία και μάλλον φυσιολογικά ψάχνει να βρει λύσεις για τη συγκεκριμένη θέση.