Home TOP NEWS Για να μην παίζει “σβηστή”

Για να μην παίζει “σβηστή”

ag7-ermis-omonoia-e (49)


Έχουμε συμπληρώσει εφτά αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και η ΟΜΟΝΟΙΑ συνεχίζει να κινείται στη μετριότητα. Η εικόνα της ομάδας, με εξαίρεση το ματς με την Ανόρθωση, πόρρω απέχει από την εικόνα ομάδας, που έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει.

Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Υλικό; Ας δούμε ένα μεγάλο του μέρος. Νούνο Ασίς, Αντρέ Σκέμπρι, Κίλιαν Σιέρινταν, Ερολντ Γκουλόν, Ρενάτο Μαργκάσα, Κριστιάν Εντρί Ρομαρίκ, Ζιγκί Μπατιμπαγκά, Αντραζ Κιρμ, Λουτσιάνο Μπεμπέ, Ούτσα Λομπιανίτζε, Ιβάν Ρούνιε, Κριστοβάο Ράμος, Καρίμ Χαφέζ, Γιώργος Οικονομίδης, Αντώνης Γιωργαλλίδης, Κωνσταντίνος Παναγή. Προσθέτουμε, (αφού ακόμη δεν έχει αγωνιστεί), και το Δημήτρη Χριστοφή.

Δεκαεφτά ποδοσφαιριστές, που κατά γενική εκτίμηση, δεν υπάρχει στα καθ’ ημάς, ομάδα που πρωταγωνιστεί και δεν θα τους ήθελε στις τάξεις της. Με άλλα λόγια, αυτοί οι ποδοσφαιριστές, «δικαιολογούν» ένα ρόστερ ομάδας με υψηλό στόχο.

Μπορεί σε ό,τι αφορά το ρόστερ η ομάδα γενικότερα να μην είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές, δεν έχει ωστόσο σημαντικά κενά που να της δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία της. Επί του συγκεκριμένου, σηκώνει κουβέντα, η έλλειψη target man.

Αυτό που χρειάζονται οι πιο πάνω ποδοσφαιριστές (όπως και οι υπόλοιποι που υπάρχουν στο δυναμικό), για να μην παίζουν «σβηστοί», είναι η …μπαταρία. Δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση, το «κτίσιμο». Με τα εξής… υλικά: Παράταξη στο γήπεδο με σαφές αγωνιστικό πλάνο και ξεκάθαρους ρόλους (οι πειραματισμοί θα πρέπει να λάβουν τέλος), κρυστάλλινο στόχο, πολεμική διάθεση, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον ιδεατό τρόπο και φιλοσοφία σεβασμού προς τον κόσμο της ομάδας. Ναι, αυτή τη φιλοσοφία σεβασμού, δεν την εισπράττει ο κόσμος.

Και ασφαλώς αποτίναξη, της κατά τη γενική διαπίστωση, υπερβολικής πίεσης που τους βαραίνει και τους εμποδίζει να παίξουν ελεύθερα. Με όλα αυτά τα νεύρα, που είναι εμφανέστατα στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών, (όχι όλων), κανείς δεν μπορεί να παίξει μπάλα. Ούτε και ο Μέσι…