Home TOP NEWS Δεν είναι πια παιδιά…

Δεν είναι πια παιδιά…

ElpidwnVsNewn (18) filiotis


Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τα προκριματικά για το Euro 2016 (δεν είχαμε ΟΜΟΝΟΙΑ, κάτι έπρεπε να κάνουμε), μας έκανε εντύπωση ο αριθμός των νεαρών παικτών που έπαιξαν σε ομάδες που είχαν στόχο τη πρόκριση. Παίκτες οι οποίοι δεν είναι Μέσι και Ρονάλντο, δεν έχουν εξωπραγματικές ικανότητες, πήραν όμως ευκαιρίες και πολύ μικροί, ανταποκρίνονται στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι Ολλανδοί είχαν στην εντεκάδα τους το Ρίντεβαλντ (19), το Τετέ (20), τον Ελ Γκάζι (20). Οι Βέλγοι χρησιμοποίησαν Μπακαλί (19) και και Τζόρνταν Λουκάκου (20). Οι Κροάτες έβαλαν τον ανερχόμενο αστέρι τους Πιάτσα (20). Οι Πολωνοί το Λίνεττι (19) και τον Καπούτσκα (18). Και είναι πολλές ομάδες, που στηρίζονται σε 22χρονους, 23χρονους, δεν αναφέραμε παίκτες γνωστούς παγκόσμια όπως ο Στέρλιγκ (20) και ο Ντεπάι (21) και σίγουρα κάποιοι μας διαφεύγουν.

Είναι καιρός να το πάρουμε απόφαση και στη Κύπρο πως το ποδόσφαιρο προχωράει και οι νεαροί πρέπει να είναι σε θέση να μπουν στα βαθιά από νωρίς. Ταλέντο υπάρχει, στήριξη είναι που χρειάζεται, ο Φιλιώτης για παράδειγμα πρέπει φέτος να κάνει το μπάσιμο του για τα καλά στη πρώτη ομάδα. Ήδη ο Μακρής της Ανόρθωσης είναι στέλεχος της Εθνικής στα 19 του και αποδεικνύει πως χρόνο χρειάζονται αυτά τα παιδιά. Χρόνο και εμπιστοσύνη να εξελίξουν το ταλέντο τους.