Home TOP NEWS Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες

Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες

ag7-ermis-omonoia-e (59)


Η ΟΜΟΝΟΙΑ πέτυχε την πολυπόθητη νίκη επί του Ερμή. Οι «πράσινοι» έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, είχαν τεράστια ανάγκη τους τρεις βαθμούς και σίγουρα η εξασφάλισή τους έφερε μεγάλη ικανοποίηση.

 Του Αντρέα Βιολάρη, sigmalive.com/sports

Δεν τους παίρνει όμως να πανηγυρίζουν, από τη μια, γιατί έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διαβούν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος των πρώτων αγωνιστικών και, από την άλλη, γιατί για ακόμα ένα παιχνίδι η απόδοση της ομάδας κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Ελαφρυντικά ή δικαιολογίες για τη μέτρια εικόνα (κυρίως του πρώτου ημιχρόνου) μπορεί να βρει κάποιος. Σαφώς και υπήρχε πίεση και άγχος για το αποτέλεσμα. Υπήρχαν και πάλι τραυματίες/ανέτοιμοι ποδοσφαιριστές. Υπήρχαν νέα πρόσωπα, σε όλες τις γραμμές.
Έφτασε, όμως, ο καιρός να μπούνε όλα αυτά στην άκρη και, έστω και αργά, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές να βρουν τους τρόπους για να βάλουν την ομάδα στον σωστό δρόμο και να παίξει, επιτέλους, μπάλα αντάξια του ρόστερ που διαθέτει.

Ενόψει του αγώνα που ακολουθεί με την Πάφο, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Στο σαββατιάτικο ματς οι «πράσινοι» οφείλουν να φτάσουν για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν σε δεύτερη σερί νίκη και να ανεβάσουν κατακόρυφα και την απόδοσή τους. Όχι πως η ομάδα του Σοφόκλη Σοφοκλέους είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος. Κάθε άλλο. Παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζεται πιο δεμένη, πιο δυνατή, διαθέτει ποιοτικές μονάδες σε όλες τις γραμμές και μπορεί να κάνει τη ζημιά αν δεν προσεχτεί.
Ωστόσο, οι δυνατότητες και η δυναμική που έχει αναπτύξει στα τελευταία παιχνίδια η Πάφος δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για ενδεχόμενο νέο στραβοπάτημα. Ούτε το άγχος για τη νίκη, ούτε η πίεση του κόσμου μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τυχόν μέτρια εμφάνιση, ενώ πλέον δεν υπάρχουν ούτε τα ελαφρυντικά από τις μαζεμένες και σημαντικές απουσίες των προηγούμενων εβδομάδων. Ακόμα και το κενό που δημιουργεί η απουσία του τραυματία Μπαντιμπάνγκα καλύπτεται από την επιστροφή του Δημήτρη Χριστοφή, καθώς και το ανέβασμα του Κιρμ.

Αρχίζοντας από το παιχνίδι κόντρα στην Παφο, οι «πράσινοι» καλούνται να παρουσιάσουν ένα αισθητά βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο και να παίξουν επιτέλους μπάλα αντάξια του ρόστερ τους. Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει από προπονητή και διοίκηση να κάνουν υπομονή και πως σύντομα η ομάδα θα παίξει την μπάλα που όλοι περιμένουν.
Η εντός έδρας αναμέτρηση με την Πάφο είναι μια μοναδική ευκαιρία να συνδυάσει για πρώτη φορά φέτος η ΟΜΟΝΟΙΑ ουσία και καλό θέματα. Αν δεν το κάνουν ούτε αυτήν την εβδομάδα, τότε πότε θα το κάνουν; Στα ντέρμπι που ακολουθούν με ΑΕΚ και Αποέλ; Ο Καϊάφας καλείται να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και οι παίκτες του να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό, με στόχο να χαρίσουν στον κόσμο τους το χαμόγελο που τους στέρησαν στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια.