Home TOP NEWS Ενόψει μεταγραφικής, κριτηρίων και Μαΐου

Ενόψει μεταγραφικής, κριτηρίων και Μαΐου

ag6-omonoia-apollon-kazamias-kosmos (2)


Εναλλακτικά ο τίτλος του άρθρου μας θα μπορούσε να ήταν «Αυτοκριτική Τώρα». Δεν έχουμε καμιά άλλη επιλογή από το να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις εντελώς ψυχρά και να κάνουμε τη δική μας αυτοκριτική για όλα αυτά που έφεραν την ΟΜΟΝΟΙΑ από μόνιμη πρωταγωνίστρια, συμβιβασμένη με τη μετριότητα. Ο κόσμος που κατέκλυζε κάθε γήπεδο και αποτελούσε παγκόσμιο φαινόμενο σε αναλογία πληθυσμού, σήμερα παρακολουθεί πληγωμένος και πολλές φορές απόμακρος την πορεία της αγαπημένης του ομάδας. Η παρουσία 6 και 7 χιλιάδων στο γήπεδο χαρακτηρίζεται ψηλό νούμερο για άλλους, όχι για εμάς. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να ξεφύγουμε από τη πορεία που πήραμε.

Ας μιλήσουμε συγκεκριμένα. Τρία είναι τα σημαντικότερα γεγονότα/περιόδοι, μέχρι το τέλος της χρονιάς, εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων μέσα στο γήπεδο: η επόμενη μεταγραφική, τα κριτήρια του Μαρτίου και οι εκλογές του Μαΐου. Παρότι εντελώς διαφορετικά, πρέπει να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Πρέπει η ΟΜΟΝΟΙΑ να βγει νικήτρια μέσα από αυτά, μέσω των χειρισμών μας. Δεν έχει άλλη επιλογή άλλωστε

Για να φτάσουμε στο σημείο να λέμε “δεν έχει άλλη επιλογή” χρειάστηκαν πολλά και συνεχόμενα λάθη, παραλείψεις, πείσματα και ετσιθελισμοί και δεν είναι ντροπή να διδαχτούμε από αυτά και να τα αφήσουμε πίσω μας, ορθώνοντας το ανάστημα μας το συντομότερο δυνατόν. Κανείς μας δεν είναι έτοιμος να περιμένει ακόμη περισσότερα χρόνια για να δει την ΟΜΟΝΟΙΑ να παίρνει πορεία προς την κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος. Έχουμε κάνει όλοι υπομονή αλλά απαγορεύεται να ωραιοποιούμε τη μετριότητα.

Μέσω των τριών “γεγονότων” που αναφέραμε πιο πάνω, η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να μπει στο σωστό δρόμο και να ορθοποδήσει, αρκεί όμως να τα χειριστεί όπως πρέπει. Για τα κριτήρια είναι ξεκάθαρο το ζητούμενο, πρέπει να τα περάσουμε. Από κει και πέρα, μέσω της μεταγραφικής (που είναι και το πιο άμεσο) η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί (στα δικά μας οικονομικά πλαίσια πάντα), σε βαθμό που να καταστεί πρωταγωνίστρια. Η ψυχολογία, περνάει μέσα από το γήπεδο και στα θέματα προγραμματισμού, πρέπει επιτέλους να μάθουμε και να εκσυγχρονιστούμε. Και μέσω της εκλογικής του Μαΐου, πρέπει να βγει διοίκηση κοινής αποδοχής με όραμα, μέσα από τις ορθές διαδικασίες. Η πραγματική αναγέννηση του Σωματείου δεν θα έρθει με ίντριγκες ή με επιβολή καταστάσεων αλλά με διάλογο και ειλικρίνεια στον κόσμο της λαοφιλέστερης ομάδας του τόπου. Καλούμε ξανά μέσα από τη σελίδα μας τους πάντες σε αυτοκριτική και διάλογο. Η κατάσταση δεν σηκώνει άλλους ετσιθελισμούς, δεν σηκώνει αποφάσεις από λίγους. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να σηκωθεί στα πόδια της, να σταθεί στο ύψος της και να απαντήσει επιτέλους στους επικριτές της με τον καλύτερο τρόπο. Με μια δυνατή αγωνιστικά ομάδα, με ένα ισχυρό Σωματείο που θα οδηγήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ σε ένα λαμπρό μέλλον αντάξιο του ένδοξου παρελθόντος μας.

Τροφή για σκέψη και θα επανέλθουμε για το κάθε θέμα ξεχωριστά και αναλυτικότερα.