Home TOP NEWS Προβληματισμός και αυτοκριτική

Προβληματισμός και αυτοκριτική

poreia-thyras9-grafia-akel (8)


Σε κανέναν δεν αρέσει η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Κανένας ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ δεν θέλει απέναντι του άλλους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ. Οι οργανωμένοι και όσοι ακολούθησαν τη πορεία χθες, δεν σηκώθηκαν ένα πρωί και είπαν “πάμε να πλήξουμε το ΑΚΕΛ” ή οποιονδήποτε άλλο. Για να φτάσουμε όμως μέχρι εδώ προηγήθηκαν πολλά και διάφορα. Για να φτάσουμε ως εδώ η ΟΜΟΝΟΙΑ έπρεπε να γίνει από βασίλισσα κομπάρσος.

Ευθύνες έχουμε σχεδόν όλοι όσοι απαρτίζουμε το πράσινο οικοδόμημα, άλλοι μικρές άλλοι μεγάλες. Κάποιες αποφάσεις που πήραμε, μια στάση που κρατήσαμε, από οποιοδήποτε πόστο κι αν υπηρετούμε το σωματείο έπαιξαν το ρόλο τους. Αναμφίβολα όμως η μερίδα του λέοντος των ευθυνών πάει στα διοικητικά συμβούλια, αλλά και στους μηχανισμούς, τις νοοτροπίες που δεν επιτρέπουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ να προχωρήσει.

Είναι ώρα για αυτοκριτική και γενναίες αποφάσεις. Καλούμε όσους μπορούν να επηρεάσουν το μέλλον του σωματείου, να μην μπουν σε στάση αυτοάμυνας επειδή νιώθουν να βάλλονται και να δουν ψύχραιμα τι έφταιξε για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Να δουν τι πρέπει να γίνει για να διορθωθεί η κατάσταση, όχι τι πρέπει να πουν και να κάνουν για να βγάλουν αυτούς που διαμαρτύρονται λάθος. Κάθε απόφαση από δω και πέρα είναι κρίσιμη, πάνω από όλους η ΟΜΟΝΟΙΑ.