Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Φιλανθρωπικός αγώνας στη Λάρνακα

Φιλανθρωπικός αγώνας στη Λάρνακα

702779_10153871570348119_1579173383_n


Φιλανθρωπικό αγώνα έδωσαν οι Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με Παλαίμαχους Ποδοσφαιριστές της Επαρχίας Λάρνακας (ΕΠΑ, ΠΟΛ, ΑΕΚ), από τον οποίο όλα τα έσοδα από χορηγίες και εισφορές διατέθηκαν για τις ανάγκες στήριξης του Συνδέσμου “Ηλιαχτίδα Ζωής”.

filanthropikos

Το δελτίο Τύπου:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, ο φιλανθρωπικός αγώνας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ηλιαχτίδα Ζωής, υπό την στήριξη της Megabet Plus, μεταξύ των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Επαρχίας Λάρνακας (ΑΕΚ, ΠΟΛ, ΕΠΑ).

Το παρών τους έδωσαν ο Υπουργός Γεωργίας, κ. Νίκος Κουγιάλης και ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλιαχτίδα Ζωής Πανίκος Ξιούρουππας, έλαβε επιταγή από τον διευθυντή μάρκετινγκ της Megabet Plus, Γιώργο Χαλλουμή, και από την εταιρεία Sunnyseekers για τις ανάγκες στήριξης του Συνδέσμου.

Όσον αφορά τον φιλανθρωπικό αγώνα, οι παλιοί αστέρες του κυπριακού ποδοσφαίρου και θυμήθηκαν τα παλιά, σε μια συνάντηση που ολοκληρώθηκε 2-2, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά το μήνυμα που στάλθηκε ότι σε αυτόν τον κόσμο κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του και ότι το ποδόσφαιρο ενώνει!

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς που με τη στήριξη τους έδωσαν νόημα στην όλη εκδήλωση.

Σύνδεσμος “Ηλιαχτίδα ζωής”

Ο Σύνδεσμος Στήριξης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Επαρχίας Λάρνακας “Ηλιαχτίδα Ζωής” Ίδρυμα Νίκου και Λούλας Βασιλειάδη – Άγιος Γεώργιος, είναι εθελοντική οργάνωση.

Ιδρύθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1997, σύμφωνα με τους περί σωματείων και ιδρυμάτων νόμους του 1972 και 1997 και τους περί σωματείων και ιδρυμάτων κανονισμούς του 1973 μέχρι 1998 με αριθμό εγγραφής 1744.

Από το 1996 στεγάζετε στο ίδρυμα Νίκου και Λούλας Βασιλειάδη – Άγιος Γεώργιος, στην οδό Αθανασίου Διάκου στη Λάρνακα όπου λειτουργεί θεραπευτικό κέντρο προσφέροντας υπηρεσίες Φυσιοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ειδικής Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, εργοδοτώντας άρτια ειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου.

Έμμεσα λειτουργεί και ως κέντρο στήριξης και ενημέρωσης για τους γονείς των παιδιών αυτών. Οι υπηρεσίες εστιάζουν, πέραν από το θεραπευτικό μέρος, στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργούν στο βαθμό των δυνατοτήτων τους, ως κοινωνικά ενταγμένα μέλη της κοινωνίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου απαρτίζεται από εθελοντές (γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες και φίλους) οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή.

Τα μέλη συμπαραστέκονται στο σύνδεσμο, τόσο με τις συνδρομές τους όσο και με την παρουσία τους, στις διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες προσκαλούνται. Τα υφιστάμενα μέλη του συνδέσμου κάνουν ιδιαίτερες προσπάθειες να προσελκύουν άτομα, πρόθυμα να προσφέρουν εθελοντικά στο βαθμό των δυνατοτήτων τους και του διαθέσιμου χρόνου της.

Οι στόχοι του Συνδέσμου είναι:

Η αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους, μέσα από την υποβοήθηση της κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσής τους.

Η προσφορά συμπαράστασης και βοήθειας με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο προς τα παιδιά που χρειάζονται φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική εκπαίδευση, κοινωνική εργασία και ψυχολογική στήριξη.

Η διενέργεια εκδηλώσεων για την ανάπτυξη και προβολή των σκοπών και στόχων του Συνδέσμου.

Η δημιουργία ταμείου για τη λειτουργία του Συνδέσμου και την επίτευξη των σκοπών του από πόρους.

Η αποδοχή βοήθειας και συνεργασίας με οποιαδήποτε κρατική ή ιδιωτική υπηρεσία ή άλλο οργανισμό κ.ά.

Σκοπός του προγράμματος είναι η συνέχιση και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.