Home TOP NEWS Match Report: Μεγάλη προσπάθεια, μεγάλη νίκη

Match Report: Μεγάλη προσπάθεια, μεγάλη νίκη

ag22-omonoia-aek (89)


Μια ψυχωμένη ΟΜΟΝΟΙΑ, σε ένα πολύ καλό παιχνίδι μεταξύ δυο πολύ καλών ομάδων, πήρε τη νίκη με 3-1 επί της ΑΕΚ. Το παιχνίδι ήταν στη μεγαλύτερη του διάρκεια πραγματικό ντέρμπι, με την ΟΜΟΝΟΙΑ τελικά να βάζει τους 3 βαθμούς στο τσουβάλι της. Σκόρερς της ομάδας μας οι Μπεμπέ και Σκέμπρι (2).

Α’ ημίχρονο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε στο παιχνίδι με καλή διάθεση και στα πρώτα λεπτά είχε την κατοχή. Η πρώτη μεγάλη φάση πάντως ανήκε στην ΑΕΚ. Στο 8′ ο Τομάς με πολύ όμορφη κάθετη βρήκε τον Άλβες που κατέβασε στη περιοχή μας και πλάσαρε τον Παναγή, με τον νεαρό Κύπριο πορτιέρο να βγαίνει νικητής. Η φάση αυτή, στην οποία ο Άλβες χρησιμοποίησε και το χέρι, είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να ανέβει για ένα πεντάλεπτο και να πατάει καλύτερα στο γήπεδο.

Και εκεί που η ΑΕΚ ανέβηκε, ήρθε το γκολ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στο 12′ ο Ράμος πάλεψε μια φάση, βγήκε νικητής και έδωσε στο Μπαντιμπάγκα. Ο Ζίγκι ντρίπλαρε τον Μαρσίνιακ, έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο αφύλακτος Μπεμπέ με κεφαλιά έκανε το 1-0! Δυο λεπτά μετά, η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει και ζήτησε πέναλτι σε εξ’ επαφής χέρι του Ρομαρίκ, μετά από γύρισμα του Άλβες. Το χέρι του Ρομαρίκ ήταν σε φυσιολογική θέση, οπότε ορθά ο Αναστασίου έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Από εκείνο το λεπτό, το ματς ήταν ισοζυγισμένο, με την ΑΕΚ να φτιάχνει ξανά πρώτη ευκαιρία. Ο Άλβες έκανε σέντρα στη καρδιά της άμυνας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ο Τρισκόφσκι έπιασε κεφαλιά εκτός ισορροπίας, στην αγκαλιά του Παναγή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ισοφάρισε εκ νέου τις ευκαιρίες, όταν το 29′ ο Ζίγκι μετά από πάσα του Μπεμπέ βρέθηκε στη περιοχή και σούταρε στη κλειστή του Τόνιο, με τον Ισπανό να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Δύσκολη απόκρουση έκανε και ο Παναγή σε ένα φάουλ του Μπόγιεβιτς στο 37′.

Η πιο μεγάλη φάση μέχρι εκείνο το σημείο για την ΑΕΚ ήρθε στο 40′. Ο αντίπαλος εκτέλεσε ένα κόρνερ με κομπίνα, η σέντρα έφτασε στο Καταλά που έκανε πολύ καλή κεφαλιά. Η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια την απομάκρυνε ο Παναγή που αντέδρασε πολύ σωστά. Από εκεί όμως, άρχισε ένα επιθετικό κρεσέντο της ομάδας της Λάρνακας που έφερε την ισοφάριση. Στο 44′ ο Τρισκόφσκι βρέθηκε φάτσα με την εστία, αλλά τον πρόλαβε η άμυνα. Στην επόμενη φάση ο Παναγή νίκησε το Σκοπιανό σε τετ α τετ με τη μπάλα να πάει κόρνερ. Και στην εκτέλεση, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και τον Τετέ, που στόπαρε, σούταρε δυνατά και έστειλε τη μπάλα σε ένα σημείο που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο ο Παναγή κάνοντας το 1-0.

Β’ ημίχρονο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δέχθηκε το γκολ στο χειρότερο σημείο του α’ ημιχρόνου, κυριολεκτικά στη τελευταία του φάση. Το ζητούμενο λοιπόν ήταν πώς θα αντιδράσει στην επανάληψη. Η ΑΕΚ στα πρώτα δέκα λεπτά, έλεγξε πλήρως το ρυθμό και προσπάθησε να βάλει πίεση στην ομάδα μας. Η αμυντική γραμμή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όμως άντεξε και προσπάθησε να βγάλει κάποιους αιφνιδιασμούς.

Σε ένα από αυτούς, στο 55′ η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε πέναλτι. Ο Φλορέσκου έπαιξε κάθετα το Σκέμπρι, ο Μαλτέζος τσίμπησε τη μπάλα και ο Τόνιο τον ανέτρεψε. Εκτελεστής ο ίδιος ο Αντρέ και 2-1! Οκτώ λεπτά μετά, ήρθε άλλη μια σημαντική φάση στο παιχνίδι. Ο κιτρινισμένος Καταλά μάρκαρε δυνατά από πίσω το Σκέμπρι και ο Αναστασίου του έδωσε δεύτερη κίτρινη, αλλάζοντας τις αριθμητικές ισορροπίες. Η ομάδα μας το εκμεταλλεύτηκε και για ένα 15λεπτο έλεγξε πλήρως το ρυθμό και θα μπορούσε σε μια φάση στο 70′ να κάνει το 3-1. Ο Φλορέσκου έκανε εξαιρετική πάσα στον Μπαντιμπάγκα, που μπήκε στη περιοχή, είχε χώρο για σουτ αλλά προτίμησε να δώσει στο Σκέμπρι. Ο τελευταίος Μόισοφ διάβασε τη φάση και έδιωξε, η μπάλα έφτασε στο Μπεμπέ που σούταρε λίγο άουτ.

Μέχρι τις καθυστερήσεις δεν σημειώθηκε άλλη μεγάλη ευκαιρία, αν και η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε τις προϋποθέσεις σε κάποιους αιφνιδιασμούς. Στη τελευταία φάση του ματς,ο Χαφέζ βρήκε το Σκέμπρι που από κοντά έδωσε τη χαριστική βολή στην ΑΕΚ κάνοντας το 3-1.

Συμπερασματικά

Τα ντέρμπι είναι συνήθως ισοζυγισμένα και τέτοιο ήταν και το σημερινό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έλεγξε τις λεπτομέρειες που έπρεπε, κράτησε με σχετική άνεση το σκορ όταν μπήκε μπροστά και πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη που δημιουργεί νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα.