Home TOP NEWS Εντός της βδομάδας προπονητής

Εντός της βδομάδας προπονητής

Diaskepsi-Nikos-Dabizas (24)


Μια εβδομάδα θα διαρκέσει το ταξίδι του Νίκου Νταμπίζα σε Αθήνα και Γερμανία. Κατά τη διάρκεια του, ο Ελλαδίτης τεχνικός διευθυντής θα έχει απευθείας συναντήσεις με υποψήφιους προπονητές αλλά και μεταγραφικούς στόχους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Με δεδομένο ότι το ταξίδι έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μια εβδομάδα, γίνεται κατανοητό πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν ανακοινώσεις. Προτεραιότητα πάντως δίνεται στο κομμάτι του προπονητή, αφού οι μεταγραφές θα γίνουν με τη σύμφωνο γνώμη του.

Ο λόγος που ο Νταμπίζας προτίμησε να μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο με τους προπονητές που έχει στο μυαλό του, είναι ασφαλώς για να τους αναλύσει το πλάνο του, το πρότζεκτ που θα εφαρμόσει στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Όπως εξήγησε άλλωστε στη παρουσίαση του, ένας προπονητής μπορεί να είναι πολύ καλός, αν δεν μπορεί να λειτουργήσει όμως εντός των πλαισίων που θέτει ο Νταμπίζας, δεν είναι ιδανικός. Και ο Μιλόγεβιτς ήταν καλός προπονητής, τα χάλασε όμως με την ομάδα μας λόγω των διαφωνιών. Εκεί μπαίνει αυτό που λέγαμε χρόνια, πως πρώτα προσλαμβάνεις τεχνικό διευθυντή και μετά προπονητή που να ταιριάζει, αλλά αυτή είναι διαφορετική συζήτηση.

Όσον αφορά τους παίκτες, ο Νταμπίζας θέλει απλά να είναι έτοιμος. Μέσα από μια βάση δεδομένων την οποία ο ίδιος ανέφερε έχει ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις και κάνει μια πρώτη κουβέντα μαζί τους, μιας και ο χρόνος πιέζει. Δεν θα προχωρήσει πάντως σε υπογραφές με οποιονδήποτε, αν δεν πάρει πρώτα το “ΟΚ” του προπονητή. Ο Ελλαδίτης ήταν ξεκάθαρος όταν ρωτήθηκε την Παρασκευή: “Δεν θα παρουσιάσω μια ομάδα από παίκτες στο νέο κόουτς και θα του πω, πάρτους δούλεψε μαζί τους. Οι αποφάσεις θα παρθούν σε συνεργασία.”