Home TOP NEWS Μιλόγεβιτς: «Ο τεχνικός διευθυντής πήρε εν λευκώ όλα όσα αφορούν την ομάδα»

Μιλόγεβιτς: «Ο τεχνικός διευθυντής πήρε εν λευκώ όλα όσα αφορούν την ομάδα»

kyp-semifinal2-omonoia-aek-vladan-milojevic (95)


Στην ιστοσελίδα themasports μίλησε ο πρώην τεχνικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρηση, ξεκαθάρισε πως δεν κρατάει κακία ούτε είχε ποτέ πρόβλημα με κανένα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Πιο κάτω η συνέντευξη του πρώην τεχνικού της ομάδας μας στον Σάββα Νεοκλέους.

Κύριε Μιλόγεβιτς γιατί πήρατε την απόφαση από μόνος σας και φύγατε χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα;

«Πρώτα απ’ όλα σας ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία που μου δίνετε για να μιλήσω. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι το συμβόλαιο μου με την ΟΜΟΝΟΙΑ έληγε 31 Μαϊου. Ούτε όψιον υπήρχε, ούτε τίποτα, στο συμβόλαιο σε καμία από τις δύο πλευρές. Μπορεί να τέθηκε το θέμα δύο με τρεις φορές κατά το πόσο θα παρέμενα στην ομάδα ή όχι, αλλά θεωρήθηκε σωστό να τελειώσουν οι υποχρεώσεις, δεν είχε ξεκαθαρίσει τίποτα ακόμη αν η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιρνε έξοδο στην Ευρώπη, και μετά να συζητηθεί και να αποφασιστεί αυτό το θέμα.

kaz-cup-omo-aek-texniko-team-vladan-warzycha-akis (414)

Εντούτοις, πριν από δύο μήνες, περίπου, ήρθε τεχνικός διευθυντής στην ομάδα, ο οποίος πήρε εν λευκώ όλα όσα αφορούν την ομάδα. Ο προγραμματισμός θα γινόταν κυρίως από τον τεχνικό διευθυντή, δηλαδή, άρα θεώρησα σωστό πως θα έπρεπε να αφήσω ελεύθερο το πεδίο να αποφασίσει ο ίδιος για το κτίσιμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τη νέα περίοδο.

Μιας και η διοίκηση αποφάσισε να έρθει τεχνικός διευθυντής για το σχεδιασμό της ομάδας στη συνέχεια, φάνηκε στις συναντήσεις που είχαμε ότι θα υπήρχε στο μέλλον διαφωνία και αποφάσισα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου για το καλό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μιας και το συμβόλαιο μου τελείωνε 31 του μηνός, να έχει την ευκαιρία αυτός να διαλέξει τους συνεργάτες, το τεχνικό επιτελείο, για τη συνέχεια.

Η ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι μεγάλο σωματείο και δεν θα άξιζε να υπάρχουν αυτές οι διαφωνίες στο άμεσο μέλλον».

Εσείς ο ίδιος συναντηθήκατε με τον τεχνικό διευθυντή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Νίκο Νταμπίζα;

«Είχαμε μερικές συναντήσεις, όπου παρατήρησα ότι υπήρχαν ορισμένες διαφωνίες στον τρόπο λειτουργίας και δουλειάς στο πλάνο που είχε ο τεχνικός διευθυντής για το πώς θα έφτιαχνε την ΟΜΟΝΟΙΑ με τις κινήσεις που είχε στο μυαλό του. Εντούτοις, θέλω να το τονίσω ότι δεν είχα πρόβλημα με κανέναν στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Όλοι ήταν εξαιρετικοί άνθρωποι. vladan-milojevicΑπλά, λόγω του ότι ήρθε ένας νέος τεχνικός διευθυντής εδώ και μερικούς μήνες, και από τη στιγμή που του δόθηκε εν λευκώ όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομάδα τότε θεώρησα σωστό ότι ο ίδιος θα πρέπει να αποφασίσει και ποιον προπονητή πρέπει να έχει η ομάδα για να πορευτεί σύμφωνα με το πλάνο που έχει στο μυαλό του. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προέκυπτε κάποιο πρόβλημα και για αυτό είπα «ΟΚ» δεν θέλω να φταίξω εγώ και πρέπει να φύγω. Το καθήκον μου το έκανα, πάντως, καθώς έμεινα μέχρι το τέλος του συμβολαίου μου και ναι ήθελα και πολύ μάλιστα αυτό το τρόπαιο του κυπέλλου και πόσο δε να μπορούσα να το πετύχαινα αυτό για δεύτερη συνεχή χρονιά, μιας και προηγήθηκε πέρσι η κατάκτηση κυπέλλου με την Τσουκαρίσκι.

Στις συναντήσεις που είχαμε είτε μαζί είτε και με τους διοικούντες έδωσα τη δική μου αναφορά, αλλά ποτέ δεν έδωσα λίστα για τους παίκτες που θα έπρεπε να φύγουν από την ΟΜΟΝΟΙΑ, ενώ θα πρέπει να σημειώσω εδώ ότι οκτώ παικτών έληγαν τα συμβόλαια τους με το τέλος της σεζόν».

Μιας και το αναφέρατε, πάντως, είχαν ακουστεί και διάφορα για τον πρόσφατο τελικό κυπέλλου και σας…

«Έγινε μία πάρα πολύ καλή δουλειά και προετοιμασία. Σε κάθε αρνητικό αποτέλεσμα την ευθύνη πρωτίστως την φέρει ο προπονητής έτσι και εγώ. Όλοι θέλαμε να κατακτήσουμε αυτό το κύπελλο και να κλείσει μία χρονιά με τίτλο. Ναι μεν πήραμε εισιτήριο εξόδου στην Ευρώπη πιο πριν μέσω του πρωταθλήματος αλλά ένα κύπελλο είναι τρόπαιο και μία καλή διάκριση και θέλαμε να το πάρουμε. Μέχρι εδώ θέλω να πω για τον τελικό και τίποτα περισσότερο».

AG29-salamina-omonoia-Vladan-Milojevic (93)

Η σχέση σας με τη διοίκηση πως ήταν και κυρίως μετά και την άφιξη του τεχνικού διευθυντή;

«Κανένα μα κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε και δεν υπάρχει μεταξύ εμένα και της διοίκησης. Δεν έχω κανένα παράπονο από κανέναν στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Είχαμε μία τρομερή, φοβερή συνεργασία. Δουλέψαμε σωστά από τον καιρό που ήρθα στην ομάδα μέχρι και το τέλος της σεζόν. Η ομάδα βγήκε Ευρώπη, βρέθηκε στον τελικό, παρά τα προβλήματα και τα σκαμπανεβάσματα που υπήρχαν κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεων μας. Είμαι περήφανος που δούλεψα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και είμαι σίγουρος ότι του χρόνου αυτή η ομάδα και με τη σωστή δουλειά που θα γίνει μπορεί για ακόμη πιο ψηλά και να πετύχει τους στόχους της. Φτάνει, βέβαια, να έχει όλους στο πλευρό της. Ο κόσμος είναι το παν για αυτή την ομάδα και χρειάζεται να είναι στο πλευρό της ομάδας του».

Κάτι τελευταίο που θέλετε να πείτε με αυτή την ευκαιρία που σας δίδετε;

«Θέλω να ξεκαθαρίσω για ακόμη μία φορά τη θέση μου. Δεν ήθελα εγώ ως επαγγελματίας προπονητής να μπω στη διαδικασία επαφών για ανανέωση της συνεργασίας μου με την ΟΜΟΝΟΙΑ, από τη στιγμή που είναι εκεί τον τελευταίο καιρό τεχνικός διευθυντής, ο οποίος πήρε εν λευκώ όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα και γενικότερα το αποδυτήριο, μιας και ο τρόπος φιλοσοφίας μας και το πλάνο μας ήταν διαφορετικό του ενός από του άλλου, έτσι δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να υπήρχε κάποτε η πιθανότητα η ΟΜΟΝΟΙΑ να πληγωνόταν, να παρουσιαζόταν κάποιο πρόβλημα.

Ο τεχνικός διευθυντής είναι αυτός που πρέπει να αποφασίσει τον προπονητή και γενικά όλα όσα αφορούν το πλάνο που έχει στο μυαλό του για να φτιάξει στην ομάδα. Έτσι, αποφάσισα να μην μπω στη διαδικασία και να παραμείνω εκεί από τη στιγμή που υπήρχαν κάποιες διαφωνίες στον τρόπο λειτουργίας.

Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει καλή δουλειά από όλους.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία και σίγουρα τους εύχομαι ολόψυχα κάθε καλό…!!!

Τόσο εγώ, αλλά και οι συνεργάτες μου ευχόμαστε στην ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να πετύχει τους στόχους της.

Γνώρισα και έκανα φίλους, εύχομαι το καλύτερο και ξέρω ότι οι πόρτες θα είναι πάντα ανοικτές».

AG32-anorthosi-omonoia-vladan-milojevic (74)