Home TOP NEWS Ομάδα που θα τρέχει

Ομάδα που θα τρέχει

kaz-telikos-apollonas-omonoia (310)


Σιγά σιγά, φαίνεται πως φανερώνονται κάποιες πρώτες σκέψεις του Νταμπίζα για τη νέα ΟΜΟΝΟΙΑ. Ρομαρίκ (33), Μπεμπέ (35), Ράμος (33), Κιρμ (32) είναι ήδη παρελθόν. Ο μοναδικός άνω των 30 που δεν διατηρεί συμβόλαιο αλλά έχει καλές πιθανότητες να ανανεώσει είναι ο Νούνο Ασσίς. Πρόθεση λοιπόν του τεχνικού διευθυντή, η οποία βέβαια θα επιβεβαιωθεί όταν γίνουν και μεταγραφές, είναι ο κόρμός της ομάδας να αποτελείται από πιο νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Θέλει να κάνει ομάδα που θα τρέχει. Όταν άλλωστε έχεις μικρό μπάτζετ και ως εκ τούτου, οι επιλογές σου έχουν αυξημένο ρίσκο και συνήθως το ρόστερ μικρό/μεσαίο βάθος, αυτό που μπορείς να ελέγξεις είναι το στυλ των ποδοσφαιριστών που θα φέρεις. Ένα χαρακτηριστικό που ψάχνει ο Νταμπίζας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες μας τα τρεξίματα, ένα δεύτερο η τακτική συνέπεια. Με άλλα λόγια θέλει να φέρει περισσότερο παίκτες συνόλου, αν και θα κτυπήσει και κάποιους της διαφοράς.

Σχετικά με το τι έχει στο μυαλό του ο Νταμπίζας είχε μιλήσει και στη παρουσίαση του:

Αυτό που θέλουμε είναι από του χρόνου να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα επίπεδα, να υπάρχουν οι συνθήκες να παιξουν οι παίκτες το μάξιμουμ, να έχουν θεσπιστεί τρόποι λειτουργίας μέσα και έξω από το γήπεδο. Βάζοντας τις προτεραιότητες, το πιο σημαντικό είναι το Σάββατο και τη Κυριακή ο κόσμος που θα έρχεται να φεύγει με την αίσθηση πως είδε μια προσπάθεια με αξιοπρέπεια, σεβασμό και οι φίλαθλοι να είναι γεμάτοι από το ότι είδε μια ΟΜΟΝΟΙΑ που προσπάθησε. Όλα τα υπόλοιπα, θα έρθουν, αν κάνουμε βίωμα τα πιο πάνω.