Home TOP NEWS Τα βιογραφικά των 15 υποψηφίων του Συνδυασμού του Αντώνη Τζιωνή

Τα βιογραφικά των 15 υποψηφίων του Συνδυασμού του Αντώνη Τζιωνή

logo


Τα βιογραφικά των 15 υποψηφίων που απαρτίζουν τον Συνδυασμό του Αντώνη Τζιωνή για την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, παρουσίασε σήμερα με ανακοίνωση Τύπου ο Συνδυασμός, υπό το φως της επικείμενης Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης:

  1. Τζιωνής Αντώνης – Αρχιτέκτονας/Πολιτικός Μηχανικός

Γεννήθηκε στις 20/4/1957 στη Λεμεσό. Είναι παντρεμένος με την Ελένη και έχει δύο παιδιά, τον Νικόλα και τη Χριστιάνα. Είναι απόφοιτος του Ανώτατου Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Σλοβακίας, με δίπλωμα στην Πολιτική Μηχανική. Είναι ιδιοκτήτης του Αρχιτεκτονικού Γραφείου «Αντώνης Τζιωνής και Συνεργάτες», όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 1986. Είναι μέλος του Επιστημονικού Τεχνολογικού Επιμελητηρίου και μέλος του Συνδέσμου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπείας του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού. Υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπείας της ΣΠΕ Πολεμιδιών από το 2000 μέχρι το 2011 και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών από το 2001 μέχρι το 2011. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα.

  1. Θεοδοσίου Μάριος – Ακαδημαϊκός

Ο Δρ. Μάριος Θεοδοσίου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης (ΔΕΔΔ) του Πανεπιστημίου Κύπρου.  Είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τη Δημόσια Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και Διδακτορικού στο Διεθνές Μάρκετινγκ και τη Στρατηγική από το Cardiff University του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι αντιπρόεδρος του Τμήματος ΔΕΔΔ και μέλος του Συμβουλίου της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης. Κατά την περίοδο Μαΐου 2014 – Φεβρουαρίου 2016 διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπείας της Περιφερειακής ΣΠΕ Λευκωσίας. Είναι 42 ετών, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

  1. Ιακωβίδης Άγης – Αναισθησιολόγος

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1953. Αποφοίτησε το 1971 με άριστα από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Υπήρξε αθλητής καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας και άλματος εις ύψος. Πρώτευσε στις προεισαγωγικές εξετάσεις για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και κατέχει την 1η θέση ως υπότροφος στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Φοίτησε με υποτροφία στο 2ο Ιατρικό Ινστιτούτο της Μόσχας όπου αποφοίτησε με άριστα, ενώ ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές αποκτώντας ειδικότητα στην Αναισθησιολογία και Εντατική Θεραπεία. Από το 1985 εξασκεί το επάγγελμα του Αναισθησιολόγου. Αγωνίστηκε στην ομάδα καλαθόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Από το 1988 και για 16 χρόνια υπήρξε έφορος καλαθόσφαιρας του Σωματείου μας, ενώ διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΚ. Υπηρέτησε για 22 χρόνια το Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, εκ των οποίων τα έξι ήταν Αντιπρόεδρος, ενώ διετέλεσε και για τρεις μήνες Πρόεδρος. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα. Τον Αύγουστο του 2009 διορίστηκε Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ. Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά.

  1. Ιωάννου Γιαννάκης – Ηλεκτρονικός Μηχανικός/Διευθυντής Ιδιωτικής Εταιρείας

Γεννήθηκε στο Μαραθόβουνο το 1956. Από το 1960 ζει στη Λευκωσία. Παντρεύτηκε το 1983 και απέκτησε δυο θυγατέρες. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός με ειδίκευση στον τομέα του ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού. Εργάζεται στον τομέα αυτό από το 1985 μέχρι σήμερα. Από το 1999 μέχρι σήμερα εργάζεται ως διευθυντής / ιδιοκτήτης εταιρείας που ασχολείται με το αντικείμενο του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Νοσοκομείων  και ιδιωτικών κλινικών. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΤ’ Εγκωμης και ακολούθως του ΣΤ’ Λευκωσίας από το 1989 μέχρι το 2014. Είναι μέλος του ΕΤΕΚ και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου των αντιπροσώπων Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Κύπρου. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα.

  1. Ιωάννου Φώτος – Λογιστής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Είναι 55 χρονών και είναι απόφοιτος του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Είναι κάτοχος πτυχίου Λογιστικής από το Americanos College. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται σε λογιστικό / ελεγκτικό γραφείο. Υπηρετεί με ιδιαίτερο ζήλο, υπευθυνότητα και ενθουσιασμό το σωματείο μας από τη θέση του διοικητικού συμβούλου από το 2004. Είναι στην Εφορία Πετόσφαιρας πετυχαίνοντας μαζί με τους συνεργάτες του στο τμήμα σημαντικές επιτυχίες Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, με τις 2 κατακτήσεις πρωταθλήματος, ενός κυπέλλου και ενός σούπερ καπ. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα.

  1. Κυριακίδης Χριστόδουλος – Λογιστής

Ο Χριστόδουλος Κυριακίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1982. Είναι απόφοιτος του Grammar School Λευκωσίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Λογιστική και Χρηματοοικονομικά (BΑ Accounting and Finance) στο Πανεπιστήμιο του Manchester στην Αγγλία από το 2003-06 και είναι μέλος της ΣΕΛΚ και του ACCA. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε στους μεγάλους ελεγκτικούς οίκους KPMG, PwC και στο λογιστικό τμήμα του δικηγορικού γραφείου Kinanis LLC. Το 2013 αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ όπου κατείχε τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή για περίπου δύο χρόνια. Τα καθήκοντα του περιελάμβαναν την ετοιμασία των προϋπολογισμών του Σωματείου βάση των αποφάσεων της εκάστοτε Διοίκησης, την δημιουργία και υλοποίηση εσωτερικών διαδικασίων ελέγχου των εσόδων και εξόδων όπως και την ετοιμασία του φακέλου κριτηρίων της UEFA και αργότερα της ΚΟΠ. Το 2015 δημιούργησε συνεταιρισμό υπο την επωνυμία CCP Professional Services, που παρέχει λογιστικές, ελεγκτικές, συμβουλευτικές και άλλες συναφείς υπηρεσίες σε Κυπριακές και ξένες εταιρείες. Παρά τα πιο πάνω συνεχίζει μέχρι και σήμερα εθελοντικά να παρέχει τις υπηρεσίες του ως Οικονομικός Σύμβουλος του Σωματείου. Μεταξύ άλλων, ετοιμάζει και υποβάλλει το φάκελο κριτηρίων της UEFA καθώς και τις απαραίτητες οικονομικές καταστάσεις όποτε αυτό απαιτείται.

  1. Κωνσταντίνου Κώστας – Ελεγκτής

Γεννήθηκε το 1963 και κατάγεται από το χωριό Συγχαρί Κερύνειας. Σπούδασε Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά αποκτώντας Πτυχίο στη Λογιστική και Μεταπτυχιακό στο Accounting and Finance (M.Acc) στο Πανεπιστήμιο Γλασκώβης. Ακολούθως, απέκτησε τον επαγγελματικό τίτλο Fellow of Chartered Certified Accountants (FCCA) Αγγλίας, στο Λονδίνο. Είναι μέλος του συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου από το 1995 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου από το 2011. Είναι από τους ιδρυτές της ελεγκτικής εταιρείας C&N Auditors Limited, με εξειδίκευση στα φορολογικά, όπως επίσης και εκ των ιδρυτών της εταιρείας πληροφορικής Αpporange Limited, η οποία έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα της ομάδας μας, το mobile application και το online σύστημα για την Green Boutique. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα.

  1. Νεοφύτου Πανίκκος – Συνταξιούχος

Διετέλεσε για επτά χρόνια πρόεδρος του Σωματείου μας, από το 1989 μέχρι και το 1996, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα (1992-93), δύο κύπελλα (1991-92, 1993-94) και τρεις ασπίδες (1989, 1991, 1994). Υπηρέτησε το Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από το 1974 μέχρι και το 1996, κατέχοντας διάφορα πόστα, όπως αυτό του μέλους της εφορίας ποδοσφαίρου, της εφορίας καλαθόσφαιρας, της εφορίας πετόσφαιρας, ενώ υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Σωματείου και ακολούθως εκλέχθηκε στη θέση του Προέδρου. Διετέλεσε Α’ Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα. Υπήρξε για πολλά χρόνια Ανώτερος Διευθυντής της BAT Cyprus (British American Tobacco), διετέλεσε μέλος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για έξι χρόνια, ενώ υπήρξε σύμβουλος αρκετών εταιρειών.

  1. Νεοφύτου Χρίστος – Δικηγόρος/Νομικός Σύμβουλος

Είναι κάτοχος Πτυχίου Νομικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Ποινικολογία από το University of Leicester. Είναι Διευθύνων Συνέταιρος στον Δικηγορικό Οίκο E. Neophytou & Partners LLC. Το 2009-2011 ήταν Μέλος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων Κριτηρίων UEFA, ενώ το 2011-2014 ήταν Πειθαρχικός Εισαγγελέας Ποδοσφαίρου στην ΚΟΠ. Είναι Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από τον Λώρη Κυριάκου, όπως και Μέλος της Επιτροπής Νομικών για εκσυγχρονισμό του Καταστατικού του Σωματείου, ενώ διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος του Σωματείου την περίοδο 2005-2010. Εμφανιζόταν σε όλες τις Δικαστικές Επιτροπές για όλα τα αθλήματα το 2005-2010, ενώ το 2010-11 ήταν Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Καλαθόσφαιρας. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα. Από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα χειρίζεται όλες τις νομικές υποθέσεις του σωματείου σε ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ και CAS. Από το 2015 είναι μέλος της Δικαστικής Επιτροπής του Ταεκβοντό.

  1. Πασιουρτίδης Ανδρέας – Δικηγόρος/Νομικός Σύμβουλος

Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1984. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας το 2002, υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά το 2002-2004 και απολύθηκε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Εξασφάλισε την είσοδό του στο Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία Παγκύπρια, εξασφαλίζοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2004-2008. Το 2009 απέκτησε άδεια εξασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο University of Bristol, από όπου και αποφοίτησε το 2010 ως κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου LLM in Commercial Law (Εμπορικό Δίκαιο). Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από το Σεπτέμβριο του 2012. Διετέλεσε Β’ Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα. Από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα χειρίζεται όλες τις νομικές υποθέσεις του σωματείου ενώπιον των δικαστικών επιτροπών όλων των αθλημάτων. Τη σαιζόν 2015-2016 ήταν επικεφαλής του καλαθοσφαιρικού τμήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του ΣΥΦΙ Λάρνακας / Αμμοχώστου από το 2012 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Απρίλιο του 2014 εργαζόταν στη δικηγορική εταιρεία Legal Partners και από τον Ιούλιο 2014 είναι ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της δικηγορικής εταιρείας Ανδρέας Σ. Πασιουρτίδης ΔΕΠΕ.

  1. Πολυκάρπου Λάκης – Πολιτικός Μηχανικός

Γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1948. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών «Πατρίς Λουμούμπα» στη Μόσχα, από όπου αποφοίτησε το 1973. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών Σοβιετικής Ένωσης και είχε ενεργό συμμετοχή στο φοιτητικό κίνημα της εποχής. Το 1976, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος για τη στέγαση των προσφύγων, προσελήφθη στη Δημόσια Υπηρεσία, στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, όπου υπηρέτησε για 35 χρόνια. Αφυπηρέτησε το 2011, ως Ανώτερος Λειτουργός Πολεοδομίας. Το 1984 εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και υπηρέτησε διαχρονικά το Σωματείο μέχρι το 2000, από τις θέσεις του Β. Γενικού Γραμματέα, του Γενικού Γραμματέα, του Αντιπροέδρου και του Προέδρου. Διετέλεσε Β’ Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα. Έχει τρία παιδιά.

  1. Ρωσσίδης Χαράλαμπος – Σύμβουλος Επικοινωνίας

Εξειδικεύεται στον τομέα της Επικοινωνίας, όπου διαθέτει οκταετή πείρα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το University of Leuven του Βελγίου και κάτοχος προπτυχιακού τίτλου από το Hofstra University της Νέας Υόρκης. Είναι απόφοιτος του Grammar School. Αγωνίστηκε στις ακαδημίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από το 1994 μέχρι το 2003 και στις εθνικές ομάδες Παίδων (U-16) και Νέων (U-19) της Κύπρου. Γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου, 1983.

  1. Στυλιανίδης Μαρίνος – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Αγωνίστηκε στην ομάδα Πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για 16 χρόνια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στη διάρκεια της θητείας του, η ομάδα Πετόσφαιρας κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, δύο σούπερ-καπ και ένα Κύπελο. Εργάστηκε ως υπεύθυνος ασφαλείας στην Αμερικανική Πρεσβεία, στην Κύπρο και την Ιορδανία. Σήμερα εργάζεται σε ελεγκτικό γραφείο. Αποφοίτησε από τον κλάδο Οικονομικών του Λυκείου Αρρένων, το 1984.

  1. Χαραλάμπους Νίκος – Επιχειρηματίας

Βρίσκεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από το 2008, φτάνοντας μέχρι το αξίωμα του Α’ Αντιπροέδρου, ενώ μετά την παραίτηση του Προέδρου, Στέλιου Μυλωνά, ανέλαβε χρέη Προεδρεύοντα το Σωματείο. Πρόκειται για ένα από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, της οποίας ήταν για αρκετά χρόνια αρχηγός. Μετρά 289 συμμετοχές στην ομάδας μας, πέτυχε 56 γκολ, ενώ κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και δύο κύπελλα. Επίσης, είναι Πρόεδρος της επιτροπής του Ομίλου Παλαιμάχων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

  1. Χριστοδούλου Χριστόδουλος – Δημοσιογράφος

Γεννήθηκε στα Λύμπια το1968, είναι νυμφευμένος και έχει αποκτήσει δύο κορίτσια. Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ αποφοιτώντας με άριστα, ενώ απέκτησε Διδακτορικό στα ΜΜΕ και στην Επικοινωνιολογία. Από το 2004 εργάζεται ως δημοσιογράφος – παρουσιαστής στο ΡΙΚ, ενώ δούλεψε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΛΟΓΟΣ και ΑΝΤ1. Υπήρξε αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΝΕΟΛΑΙΑ, όπως και συνεργάτης σε περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Είναι συνιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής και οργάνωσης πολιτισμικών δραστηριοτήτων, συνεδρίων, συμβουλευτικών υπηρεσιών και σύμβουλο εταιρειών. Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκε στο Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και κατείχε τη θέση του βοηθού γενικού γραμματέα. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα.