Home TOP NEWS Βαλανίδης: «Τα μέλη να ψηφίσουν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Σωματείου»

Βαλανίδης: «Τα μέλη να ψηφίσουν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Σωματείου»

valanidis


Συνέντευξη στο kifines.com παραχώρησε ο Νικόλας Βαλανίδης, μέλος του συνδυασμού Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ποιος είναι ο Νικόλας Βαλανίδης

Ο Νικόλας Βαλανίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1982 και είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής. Υπηρέτησε στην Εθνική φρουρά κατά τη περίοδο 2001-2003. Απέκτησε πτυχίο οικονομικών με βαθμό άριστα (BSc Economics) από το πανεπιστήμιο του Warwick και στη συνέχεια σπούδασε με υποτροφία του Cambridge European Trust στο Judge Business School του πανεπιστημίου του Cambridge, όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στα χρηματοοικονομικά (MPhil in Finance). Είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW) και υποψήφιος για μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο CIIM.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε για τρία χρόνια στην Αγγλία στην IBM Ltd και την Deloitte LLP όπου εξειδικεύτηκε σε θέματα Ενέργειας και Ενεργειακών υποδομών. Το 2010 επέστρεψε στην Κύπρο, και ανέλαβε καθήκοντα Εμπορικού και Οικονομικού Λειτουργού στη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι μέλος του Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας από το Μάρτιο του 2007.

Ποια η πρώτη σου μνήμη από την ΟΜΟΝΟΙΑ;

Οι ομορφότερες παιδικές μου αναμνήσεις συνδέονται με την αγαπημένη μου ομάδα. Ανάμνηση που ξεχωρίζει είναι το νικηφόρο παιχνίδι απέναντι στο αποέλ με σκόρ 5-0 το 1988. Τότε ήμουν 6 χρονών αλλά το παιχνίδι αυτό μένει χαραγμένο στη μνήμη του κάθε ΟΜΟΝΟΙΑτη. Εξίσου ξεχωριστή στιγμή απο την παιδική μου ηλικία ήταν και η κατάκτηση του Κυπέλλου το 1994 στο Τσίρειο απέναντι στην Ανόρθωση με σκόρ 1-0. Σκόρερ ο Ξιούρουππας.

Η πιο ξεχωριστή στιγμή;

Το νικηφόρο ταξίδι στην Αθήνα το 2008 για το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ. Ήταν μια σπουδαία νίκη απέναντι σε εναν πολύ δύσκολοαντίπαλο και λόγω του γενικότερου κλίματος αισιοδοξίας τότε, όλοι οι ΟΜΟΝΟΙΑτες που είμασταν εκεί μεθύσαμε από χαρά και ενθουσιασμό. Αυτό το αίσθημα ευφορίας δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Η σχέση σου με τα οργανωμένα σύνολα;

Προσωπική μου άποψη είναι οτι όλα τα οργανωμένα σύνολα έχουν να προσφέρουν στο Σωματείο. Κανένας ΟΜΟΝΟΙΑτης δεν περισσεύει.Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, διατηρώ πολύ καλές σχέσεις με όλα τα οργανωμένα σύνολα του Σωματείου μας.

Πως ξεκίνησε η ιδέα για τον συνδυασμό ΕΟ;

Ξεκίνησε απο μια παρέα αγνών ΟΜΟΝΟΙΑτών με τους οποίους μας ενώνει πέρα της προσωπικής φιλίας η αγάπη προς την ΟΜΟΝΟΙΑ και η επιθυμία να δούμε ξανά την ΟΜΟΝΟΙΑ στο θρόνο της. Όντας πνεύματα ανήσυχα, αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικότερο από απλή κριτική. Συνειδητά αφιερώσαμε πολλή χρόνο και ενέργεια σε αυτή την προσπάθεια, της οποίας μοναδικό κίνητρο είναι η θέληση να προσφέρουμε στην ομάδα που αγαπάμε.

Κάθε χρόνος χωρίς τίτλο, αφήνει πληγές στο κύρος και το μέγεθος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πόσο αναγκαία είναι η άμεση επιστροφή σε πραγματικά πρωταγωνιστική πορεία;

Καταρχήν κάθε χρόνος χωρίς τίτλο αφήνει πληγές όχι μόνο στην ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και σε εμάς τους ίδιους. Η άμεση επιστροφή σε πραγματικά πρωταγωνιστική πορεία είναι αναγκαία. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξεκινήσει δουλειά απο τη νέα διοίκηση άμεσα ούτως ώστε να μπούν οι σωστές βάσεις. Δυστυχώς το τελευταίο πρωτάθλημα του 2010 συνοδεύτηκε απο όλα τα επακόλουθα προβλήματα που ταλανίζουν ακόμα το Σωματείο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ