Home TOP NEWS Ευκαιρία για… ρεκόρ δεκαετίας!

Ευκαιρία για… ρεκόρ δεκαετίας!

 


Η πρόσφατη προϊστορία απέδειξε πως η καλή αρχή είναι κάτι περισσότερο από το ήμισυ του παντός.

Του Στέλιου Δημοσθένους / Sigmalive Sports

Ένας από τους λόγους που η ΟΜΟΝΟΙΑ παραμένει μακριά από τίτλους εδώ και χρόνια και τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να πραγματοποιήσει καν πρωταγωνιστικές πορείες στο πρωτάθλημα είναι το κακό ξεκίνημα στην εκάστοτε νέα σεζόν. Τις τελευταίες σεζόν έγινε κανόνας το κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και ουσιαστικά πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του οι «πράσινοι» ήταν εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Σε αυτό το διάστημα κατέγραψαν και κάποια αρνητικά ρεκόρ. Όπως για παράδειγμα οι δύο μόλις νίκες στα πρώτα εφτά εντός έδρας παιχνίδια της περσινής σεζόν ή οι μηδέν νίκες μακριά από το ΓΣΠ τους πρώτους τέσσερεις μήνες της περιόδου 2012-13!

Το κακό ξεκίνημα και τα βαθμολογικά δεδομένα που δημιουργούνταν, ήταν αποτρεπτικά για να ελπίζει ο κόσμος στη διάκριση της ομάδας. Και δεν είναι τυχαίο το ότι στις τρεις αγωνιστικές περιόδους τερμάτισε δύο φορές 4η και μία φορά 5η!

Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εύχεται και αισιοδοξεί ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Το πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος προσφέρεται για να πραγματοποιήσουν οι «πράσινοι» ένα πολύ καλό ξεκίνημα, που θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν και την απαιτούμενη ψυχολογία και δυναμική, που δεν είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί στο τέλος της ημέρας η ΟΜΟΝΟΙΑΣ να παίξει και με τις 13 ομάδες, έχει όμως σημασία και η σειρά που θα δώσει τα παιχνίδια. Στις πέντε πρώτες αγωνιστικές το «τριφύλλι» θα παίξει κατά σειρά με τους Ερμή (εντός), Αναγέννηση (εκτός), Δόξα (εντός), Εθνικό (εκτός) και Καρμιώτισσα (εντός).

Μια πεντάδα αγώνων χωρίς ντέρμπι και με βατές αναμετρήσεις. Σαφώς και κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και κανένα αποτέλεσμα δεν είναι προκαθορισμένο χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά όταν σε αυτήν την πεντάδα των αγώνων υπάρχει η εξόρμηση στο «Δασάκι», εκεί όπου τα τελευταία χρόνια οι νίκες είναι η εξαίρεση και τα στραβοπατήματα ο κανόνας.

Δεν παύει όμως να είναι μια μοναδική ευκαιρία για να πετύχει η ΟΜΟΝΟΙΑ κάτι που δεν έχει καταφέρει για πάνω από μια δεκαετία! Η τελευταία φορά που κατάφεραν οι «πράσινοι» να κάνουν το «5 στα 5» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν το μακρινό 2005/06. Το τέλος της σεζόν τούς βρήκε να τερματίζουν στη 2η θέση, μόλις έναν βαθμό πίσω από τον πρωταθλητή Απόλλωνα. Στις επόμενες δέκα σεζόν (2006-16) η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κατάφερε να κάνει το απόλυτο, ενώ μόλις σε δύο περιπτώσεις παρέμεινε αήττητη μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής. Αυτό έγινε το 2009/10 και στο τέλος κατέκτησε και το πρωτάθλημα, όπως και δύο χρόνια αργότερα (2011-12) που τερμάτισε στο -2 από την κορυφή.

Η αρχή, λοιπόν, είναι το ήμισυ του παντός και αυτό αποδεικνύει και το πρόσφατο αλλά και πιο μακρινό παρελθόν. Αν η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει να πραγματοποιήσει, έπειτα από χρόνια, πρωταγωνιστική πορεία, θα χρειαστεί να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερο ξεκίνημα. Γιατί όχι και το τέλειο ξεκίνημα στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, κάτι που δεν πέτυχε για πάνω από μια δεκαετία.