Home TOP NEWS Ένας κομβικός μήνας

Ένας κομβικός μήνας

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός φέρνει πολλά αρνητικά (χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πιθανή πρόκριση θα μπορούσε να αποφέρει από 400 μέχρι και 800 χιλιάδες, αν υπολογίσουμε πως επόμενος αντίπαλος θα ήταν η Γιέλκαβα Λετονίας) και ένα μόνο θετικό. Αφορά την έλλειψη καθημερινής πίεσης για το επόμενο διάστημα.
Του Αντρέα Βιολάρη, sigmalive.com/sports
Ο Νταμπίζας μπορεί να επιλέξει με μεγαλύτερη χρονική ευχέρεια τα επόμενα δύο αποκτήματα. Είναι πολύ σημαντικοί αυτοί οι παίκτες, αφού η Ομόνοια καίγεται για ποιοτική ενίσχυση στον χώρο της μεσαίας γραμμής και του κέντρου της άμυνας. Υπάρχει ανάγκη για χαφ με πολύ καλά τεχνικά και δημιουργικά χαρακτηριστικά, αλλά και στόπερ με εκτόπισμα. Ίσως, μάλιστα, να χρειαστεί και προσθαφαίρεση, κάτι που δεν απέκλεισε ο Πρόεδρος της ομάδας, αφού στην πορεία μπορεί να προκύψουν κάποιες επιπλέον ανάγκες. Μπορεί, επίσης, να γίνει πιο σωστή διαχείριση της επανάκαμψης των δύο τραυματιών. Και, τέλος, ο Κάρβερ μπορεί, σε επίπεδο φιλικών πλέον, να κάνει δοκιμές για να βρει το ιδανικό μοντέλο και να μοντάρει την ομάδα του.
Οι νεοαποκτηθέντες, ειδικά αυτοί που έχασαν μέρος της προετοιμασίας, θα ετοιμαστούν σε πιο νορμάλ τέμπο. Πρέπει να βελτιωθεί ο τρόπος παιχνιδιού, η αμυντική συμπεριφορά, η χημεία. Να υπάρξει πρόοδος σε όλα αυτά, τα οποία πρέπει να γίνουν σε έναν μήνα. Στις 20-21 αρχίζει το πρωτάθλημα και η Ομόνοια πρέπει να είναι πανέτοιμη. Γιατί το να κριθεί κάποιος στο τέλος είναι σχετικό.
Το να ισχυροποιηθεί σε βάθος χρόνου η Ομόνοια μπορεί να μην αρκεί. Οφείλει να είναι δυνατή στα τέλη Αυγούστου για να ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα και να αποφύγει το σενάριο όλων των προηγούμενων ετών. Θυμίζουμε ότι από την περίοδο 2012-13 και μετά χάνει πολλούς βαθμούς στην αρχή, μένει μακριά από την κορυφή και μετά τρέχει να προλάβει. Αυτό το σενάριο δεν θα είναι φέτος επιτρεπτό. Γι’ αυτό και ο επόμενος μήνας είναι κομβικός. Θα πρέπει όλοι οι τομείς να λειτουργήσουν σωστά. Η πίστωση χρόνου υπάρχει, η πίστη στο νέο πρότζεκτ υπάρχει, αλλά πάντα θα υπάρχουν και όρια.