Home TOP NEWS Γέσπερ Φρέντμπεργκ ο εκλεκτός

Γέσπερ Φρέντμπεργκ ο εκλεκτός

 


Το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αναλαμβάνει ο Δανός Γέσπερ Φρέντμπεργκ. Η ανακοίνωση της ομάδας και οι δηλώσεις του:

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει την πρόσληψη του 35χρονου Δανού, Γέσπερ Φρέντμπεργκ, στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.

Η πρόσληψη του κ. Γέσπερ Φρέντμπεργκ εντάσσεται στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού δομών και πρακτικών του Συλλόγου, κάτι που αποτελεί βασικός πυλώνας του στρατηγικού πλάνου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Jesper-Fredberg (4)

Ο κ. Γέσπερ Φρέντμπεργκ είναι κάτοχος του προπονητικού διπλώματος UEFA Pro. Προτού προσληφθεί, εργαζόταν στην “Double Pass”, εταιρία που δραστηριοποιείται Παγκοσμίως και κύρια με τα πρωταθλήματα της Premier League, Bundesliga, J-League, MLS και Βελγίου, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Προηγουμένως είχε εργαστεί ως Τεχνικός Διευθυντής στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Άαρχους, στην οποία διετέλεσε επίσης πρώτος προπονητής, βοηθός προπονητής, όπως και προπονητής της εφηβικής ομάδας.

Για πρώτη φορά ως προπονητής είχε εργαστεί το 2006, όταν για τέσσερα χρόνια ήταν στέλεχος του προπονητικού επιτελείου της Μπρόντμπι, ενώ παράλληλα δούλεψε και για ένα χρόνο ως προπονητής της U17 του συλλόγου της Δανίας.

Επίσης, διετέλεσε και αναλυτής/σκάουτερ αντιπάλου, στην Έσμπιεργκ.

Jesper-Fredberg (2)

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο κ. Γέσπερ Φρέντμπεργκ ανέφερε:

“Αναγνωρίζω πως στην ΟΜΟΝΟΙΑ επιχειρείται μία πρωτοπόρος προσπάθεια για τα δεδομένα της Κύπρου, όσο αφορά την Ακαδημία Ποδοσφαίρου. Με ενθουσίασε το project του Συλλόγου, το οποίο βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αναμφίβολα αποτελεί πρόκληση για εμένα.

Jesper-Fredberg (3)

Έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη, με στόχο όχι μόνο να αναπτύξουμε την τεχνογνωσία και να ενισχύσουμε περαιτέρω την Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά να βοηθήσουμε ευρύτερα το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Έχω διαπιστώσει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ επιδιώκει πραγματικά να κάνει το μεγάλο βήμα, όσο αφορά την ανάπτυξη της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.

Βασική μας επιδίωξη είναι να θεσπίσουμε ένα επαγγελματικό τρόπο λειτουργίας και σκέψης, σε όλα τα επίπεδα, τόσο για τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές μας, όσο και για τους γονείς των ποδοσφαιριστών μας. Θα δημιουργήσουμε μία κεντρική φιλοσοφία για όλη την Ακαδημία Ποδοσφαίρου, η οποία θα είναι ευθυγραμμισμένη με τη φιλοσοφία που αναπτύσσεται στην πρώτη ομάδα.

Βασική προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε το πλάνο μας, είναι η εκπαίδευση των προπονητών που θα εργάζονται στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Σε αυτό το κομμάτι θα επενδύσουμε.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς μας δεν περιμένουμε ότι θα τα δούμε άμεσα, όμως θέλω σταδιακά να διαπιστώνω την εξέλιξη και την ανάπτυξη της Ακαδημίας, μέχρι να γίνουμε οι καλύτεροι στην Κύπρο”.

Jesper-Fredberg (1)