Home TOP NEWS Θύρα 9: “Ο πράσινος λαός πριν να ψάξει ευθύνες αλλού πρέπει πρώτα...

Θύρα 9: “Ο πράσινος λαός πριν να ψάξει ευθύνες αλλού πρέπει πρώτα να κάνει την αυτοκριτική του”

 


Η Θύρα 9 μέσω ανακοίνωσης της απαντάει στον κόσμο που κάνει μόνο κριτική χωρίς να λάβει μέρος σε κανένα αγώνα για αλλαγή. Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Αδέλφια της ΘΥΡΑ 9 περήφανε πράσινε λαέ,

Όπως γράψαμε στην πρώτη μας τοποθέτηση μετά τον αγώνα είμαστε για ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Αρνούμαστε να το παίξουμε ξαφνιασμένοι λες και πέσαμε από τα σύννεφα, αρνούμαστε να φορτωθεί ένας αγώνας τα 15και χρόνια δυσλειτουργίας τους σωματείου μας. Δεν είναι σημερινό το πρόβλημα και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως σημερινό.

Για ακόμα ένα παιχνίδι μας μαυρίσανε την ψυχή και για ακόμα μια φορά μετά από μια αποτυχία ο λαός απειλεί θεούς και δαίμονες. Αυτοί που δεν μας όπλισαν ποτέ με την στήριξη τους για να αλλάξουμε την προβληματική κατάσταση της ομάδας μας, τώρα μας ζητάνε να διαλύσουμε τα πάντα στον διάβα μας. Τους ξέρουμε καλά είναι οι ίδιοι που θα μας πουλήσουν στην πρώτη ευκαιρία. Πόσοι από όλους αυτούς ανταποκριθήκαν στα καλέσματα μας για αποχές και διαμαρτυρίες? Πόσοι από όλους αυτούς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για συλλογή αιτήσεων μελών του σωματείου μας έτσι ώστε να αποκτήσει ο πράσινος λαός φωνή μέσα στις γενικές συνελεύσεις? Αν υπάρχει κάποιος που απορεί με το ξέσπασμα μας τότε δεν έχει καταλάβει ότι ο πράσινος λαός πριν να κουνήσει το δάκτυλο του και να ψάξει ευθύνες αλλού πρέπει πρώτα να κάνει την αυτοκριτική του και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Όλες μας οι κινήσεις τις επόμενες μέρες θα είναι επειδή νιώθουμε χρέος στους φίλους και στα στελέχη μας, στους Θυραεννιώτες που είναι δίπλα μας σε όλους στους αγώνες που δώσαμε. Δεν θα θυσιάσουμε στελέχη μας σε ανούσια ξεσπάσματα για να ικανοποιήσουμε το αίσθημα όλων αυτών που όταν τους ζητήσαμε την στήριξη τους, για να ανατρέψουμε την βρώμικη κατάσταση του σωματείου μας, προτίμησαν τον καναπέ τους. Σε 2 μέρες από σήμερα 5 στελέχη της ΘΥΡΑ 9 και 2 μέλη της γραμματείας θα οδηγηθούν στο δικαστήριο για μια από τις διαμαρτυρίες ενάντια στην διοίκηση Σεραφείμ. Πόσοι θα είσαστε εκεί να τους στηρίξετε? Πόσοι θα είσαστε εκεί να στηρίξετε τους επόμενους συλληφθέντες μας όταν κάνουν πράξη όλα αυτά που γράφετε πίσω από μια οθόνη? Η απάντηση είναι κανένας. Για αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε τον μοναχικό μας αγώνα για να αλλάξουμε την κατάσταση τρίζοντας τα δόντια σε αυτούς που πρέπει και συνεχίζοντας την προσπάθεια όλο και περισσότερος κόσμος να γίνετε μέλος του σωματείου μας έτσι ώστε οι επόμενες συνελεύσεις να φέρουν τις πολυπόθητες αλλαγές.

Στην τελευταία ανοικτή συγκέντρωση ο κόσμος μας ζήτησε να μην παραμελούμε τα οπαδικά μας καθήκοντα λόγο της κατάστασης στο σωματείο μας για αυτό μέσα από αυτή την ανακοίνωση (που αφορά το σωματείο) θέλουμε να αναλύσουμε το πρόγραμμα της προηγούμενης εβδομάδας. Δευτέρα είχαμε την συνεδρία της γραμματείας της ΘΥΡΑ 9, την Τρίτη η υπο-επιτροπή φεστιβάλ έκανε συνάντηση για να φτιάξει και τις τελευταίες λεπτομέρειες, της Τετάρτη έγινε συνάντηση κλιμακίων και γραμματείας στην Λεμεσό, την Πέμπτη έγινε συνάντηση της υπο-επιτροπής κερκίδας στον κεντρικό, την Παρασκευή κυκλοφορήσαμε καινούργιο σύνθημα και το Σάββατο διοργανώσαμε παγκύπριο πάρτυ στον Πρωταρά ενώ στην συνέχεια παραδώσαμε τα λαρύγγια μας στο Τάσος Μάρκου. Οπαδικά είμαστε οι καλύτεροι και θα συνεχίσουμε την δουλειά για να παραμείνουμε παρόλες τις αντίξοες συνθήκες και την κατάσταση της ομάδα μας. Αν υπάρχουν ακόμα παιδιά στα σχολεία που περήφανα απαντάνε ΟΜΟΝΟΙΑ στο ερώτημα τη ομάδα είσαι, είναι επειδή οι Θυραεννιώτες ανά το παγκύπριο κρατούν ακόμη την πράσινη σημαία ψηλα.

Θα κλείσουμε με κάτι για τους ρομαντικούς. Στην άχαρη επιστροφή μας από το Τάσος Μάρκου στο λεωφορείο επικρατούσε ησυχία, η κούραση και οι σκέψεις δεν μας άφηναν να πούμε και πολλά. Κάπου στα μέσα της διαδρομής ο οδηγός αποφάσισε να σπάσει την παράξενη και απρόσμενη, για λεωφορείο της 9, σιωπή και να ανεβάσει την ένταση του ραδιοφώνου. Τότε η μοίρα έφερε τον Αγγελάκα να μπει συνεπιβάτης μας στο λεωφορείο τραγουδώντας μας «πως αυτό το σκηνικό είμαι μικρός, πολύ μικρός για να τ’ αλλάξω» και εκεί που μες την λύπη μας πήγαμε να ταυτιστούμε με τον στίχο μας ξαναθύμισε ποιοι είμαστε λέγοντας μας «μα εγώ μ’ ένα άγριο περήφανο χορό σαν αετός πάνω απ’ τις λύπες θα πετάξω. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΩ»

Ραντεβού στα πέταλα, στα λεωφορεία, στους συνδέσμους και στο φεστιβαλ.

ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΜΟΝΟΙΑ – ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΥΡΑ ΕΝΝΙΑ»