Home TOP NEWS Match Report: Επιστροφή στις νίκες

Match Report: Επιστροφή στις νίκες

Βελτιωμένη η ΟΜΟΝΟΙΑ σε σύγκριση με προηγούμενες εμφανίσεις, έφυγε με ένα σημαντικό τρίποντο από το Δασάκι της Άχνας, όπου κέρδισε τον Εθνικό με 1-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα μας ο Κίλιαν Σέρινταν που σκόραρε και τα δυο γκολ.


A’ ημίχρονο 

Πολλές αλλαγές για την ΟΜΟΝΟΙΑ, που ξεκίνησε με σχηματισμό του 4-3-3. Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς πάντως ήρθε για την Άχνα. Μετά από πλάγιο άουτ στο 5′ ο Κατσιαράουα γύρισε το Νασιμέντο, βρέθηκε φάτσα με τον Παναγή, ο νεαρός πορτιέρο όμως τον κέρδισε στο τετ α τετ. Για την Άχνα ήταν και η δεύτερη ευκαιρία, με τον Παναγή να είναι έτοιμος και σε αυτήν. Ο Πιντσέλι έκανε μακρινό σουτ με τη μπάλα να παίρνει περίεργα φάλτσα και τον Κωνσταντίνο να απογειώνεται και να την στέλνει σε κόρνερ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδιζε κόρνερ έκανε προϋποθέσεις αλλά μέχρι το τέταρτο δεν έφτιαχνε ευκαιρίες. Τελικά στην πρώτη της σκόραρε. Ο Παντελιάδης βρήκε τον Σέρινταν, ο Ιρλανδός έκανε υπέροχη κίνηση και ξεμαρκαρίστηκε, πλάσαρε κάτω από τον Μπογκαντίνοφ και έκανε το 0-1. Το γκολ βοήθησε την ΟΜΟΝΟΙΑ που παρότι συνέχισε να μην φτιάχνει μεγάλες ευκαιρίες, κυκλοφορούσε και αναπτυσσόταν πιο σωστά. Σε μια ωραία ανάπτυξη ο Κωνσταντινίδης έκανε σουτ που κόντραρε και πήγε άουτ, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και μεγάλη φάση στο 25′ όταν ο Σέρινταν πέρασε από δεξιά, γύρισε τη μπάλα, η οποία αποκρούστηκε πριν την σπρώξει στα δίκτυα ο Κύπρου.

Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 32′. O Κωνταντινίδης έκανε καλή κίνηση και όμορφη κάθετη στον Κύπρου, ο Σάκης έκανε διαγώνιο σουτ και ο Μπογκαντίνοφ απέκρουσε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, όμως ο Εθνικός απάντησε άμεσα σε αυτή την ευκαιρία. Δράστης και πάλι ο Κατσιαράουα που στο 36′ βρέθηκε στο πέναλτι και σούταρε δυνατά, νικητής όμως και σε αυτή την μονομαχία ήταν ο Παναγή που απέκρουσε σε κόρνερ.

Μέχρι το τέλος η ομάδα μας εξακολούθησε να πατάει καλύτερα και έφτιαξε άλλη μια μεγάλη φάση με υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Φλορέσκου με ψυχραιμία βρήκε τον Κύπρου, ο Σάκης κέρδισε κάποια μέτρα και έβγαλε μακρινή διαγώνια μπαλιά στον Αγκάγιεφ. Ο Αμίρ ήταν φάτσα με τον Μπογκαντίνοφ και προσπάθησε να τον “κρεμάσει” στην κίνηση, έστειλε όμως τη μπάλα άουτ.

Β’ ημίχρονο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και έδειχνε να ελέγχει πλήρως τον αγώνα. Δεν έφτιαχνε βέβαια μεγάλες ευκαιρίες, αλλά πατούσε καλύτερα και κυκλοφορούσε τη μπάλα σωστά. Κόντρα στην εικόνα του αγώνα όμως, η Άχνα ισοφάρισε στην πρώτη φορά που επιτέθηκε. Μετά από λάθος στο 60′, η μπάλα έφτασε στον Χατζηβασίλη, που με προσποίηση άδειασε τον Νασιμέντο και πλάσαρε εύστοχα τον Παναγή που δεν είχε περιθώριο αντίδρασης.

Το γκολ είχε ως αποτέλεσμα η ΟΜΟΝΟΙΑ να τα χάσει για ένα δεκάλεπτο περίπου και η Άχνα να ανέβει. Στο 70′ όμως ήρθαν μαζεμένες δυο μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα μετά από κάθετη μπαλιά στο Σέρινταν ο Μπογκατίνοφ έκανε κακή έξοδο και σήκωσε ψηλά τη μπάλα. Ο Κίλιαν προσπάθησε να μπει στη πορεία της και να κάνει κεφαλιά προ κενής εστίας, αλλά κέρδισε κόρνερ. Στην εκτέλεση του, ο Ρενάτο βρέθηκε στο μικρό κουτί και πλάσαρε, αμυντικός όμως απέκρουσε στην γραμμή.

Στο 75′ ο Αγκάγιεφ έκανε καλό σουτ από το ύψος της περιοχής και είδε τον Μπογκαντίνοφ να του λέει όχι. Ήταν όμως φανερό πως η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβηκε ξανά. Και το εξαργύρωσε 2 λεπτά μετά ξανά με τον Σέρινταν. Ο Παντελιάδης από αριστερά βρήκε τον Αγκάγιεφ, αυτός έκανε το γύρισμα, ο Σέρινταν πρόλαβε τον Μπογκαντίνοφ και από πλάγια πλάσαρε στα δίκτυα κάνοντας το 1-2.

Μετά από ένα σουτ του Τουρέ που έφυγε άουτ, ήρθε και η απάντηση της Άχνας στο 83′. Ο Κατσιαράουα μπήκε παληκαρίσια στη περιοχή και έκανε δυνατό σουτ, ευτυχώς άουτ. Παρότι η Άχνα έψαχνε το γκολ, η ΟΜΟΝΟΙΑ πατούσε καλύτερα και στο 90 θα μπορούσε να πετύχει τρίτο γκολ. Ο Κύπρου έκανε σέντρα από δεξιά, ο Μπογκαντίνοφ απέκρουσε, ο Μαργκάσα μπήκε στη φάση, βρέθηκε φάτσα με τον πορτιέρο της Άχνας αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.

Συμπερασματικά

Τέλεια εμφάνιση δεν ήταν, κρατάμε όμως την αντίδραση και τη βελτίωση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε μετά από μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, σε μια έδρα που δυσκολεύεται παραδοσιακά. Σε αυτό το ματς οφείλει τώρα να κτίσει γιατί έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.