Home TOP NEWS Αυτά κάνουν την διαφορά

Αυτά κάνουν την διαφορά

Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Κίλιαν Σέρινταν μας είχε πει πως “τα μικρά ματς κάνουν τη διαφορά. Στα ντέρμπι όλα μπορούν να συμβούν, πας συγκεντρωμένος. Στα μικρά ματς όμως, ενδεχομένως σε δύσκολα γήπεδα, πρέπει να σκέφτεσαι πως ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με σένα είναι πολύ πιθανόν να κερδίσουν”. Το πόσο δίκαιο είχε, αποδεικνύεται από τις πρώτες 8 αγωνιστικές. Με αριθμούς μάλιστα, όχι απλά με επιχειρήματα.


Για χάρη της σύγκρισης, θα χρησιμοποιήσουμε την ΑΕΚ, μια ομάδα με παρόμοιους στόχους και προϋπολογισμό με μας. Κόντρα σε Σαλαμίνα και Δόξα, πήρε το απόλυτο των 6 βαθμών. Με τις ίδιες ομάδες η ΟΜΟΝΟΙΑ άφησε 4 βαθμούς πίσω της, ενώ άλλους 2 άφησε κόντρα στην Αναγέννηση Δερύνειας με την οποία η ΑΕΚ δεν έχει παίξει ακόμα. Αυτή την αγωνιστική, η ομάδα της Λάρνακας φιλοδώρησε με 5 γκολ την ΑΕΖ, την οποία θα αντιμετωπίσουμε σε 2 εβδομάδες. Γίνεται εύκολα κατανοητό πως αν πετάξουμε βαθμούς, δίνουμε αυτόματα πλεονέκτημα στους Λαρνακείς.

Μπροστά μας έχουμε δυο θεωρητικά εύκολα ματς με Άρη και ΑΕΖ. Επιβάλλονται νίκες πειστικές. Κατακρίβιαν δεν μας παίρνει να χάσουμε άλλους βαθμούς σε εύκολα ματς, ως το τέλος της χρονιάς. Και με αυτό στο μυαλό πρέπει να προχωρήσουμε.