Home TOP NEWS Και στόπερ και μέσο

Και στόπερ και μέσο

Έχει ήδη γραφτεί στον τύπο, πως στην ΟΜΟΝΟΙΑ προσανατολίζονται για την ώρα να κάνουν μόνο μία μεταγραφή. Αυτή θα αφορά μέσο, αφού πέραν των αναγκών, η ομάδα χάνει για ένα τουλάχιστον μήνα και τον πρώτο σε συμμετοχές ποδοσφαιριστή της, τον Μπλάτι Τούρε που θα πάει στο Κόπα Άφρικα. Η ανάγκη για ενίσχυση στο συγκεκριμένο χώρο είναι δεδομένη και ευδιάκριτη και πρέπει να έρθει πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής, παίκτης διαφοράς.


Κατά την άποψη μας όμως, δεν είναι η μοναδική θέση στην οποία η ενίσχυση είναι επιτακτική. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται και ένα πρωτοκλασάτο κεντρικό αμυντικό. Κάθε φορά που ένας εκ των Βύντρα-Όρσουλιτς είναι παροπλισμένος, ο Κάρβερ αναγκάζεται να βαφτίσει κεντρικό αμυντικό ένα εκ των Καρλίτος και Φλορέσκου και αυτό τα λέει όλα για τις ανάγκες. Και ακόμα δεν αναφέραμε πως γενικώς, εμφανίζουμε μεσοαμυντικά προβλήματα τα οποία καταμαρτυρούν τα 22 γκολ που δεχθήκαμε. Πρέπει να έρθει στόπερ εντεκάδας. Είτε είναι λίστας Α’ είτε λίστας Β’ πρέπει να είναι σε θέση να μπει στην εντεκάδα.

Εξ’ όσων αντιλαμβανόμαστε, ο λόγος που γίνεται σκέψη να αποκτηθεί μόνο μέσος, είναι οικονομικός. Κατανοητός, σεβαστός και εκτιμούμε ότι ο Νταμπίζας προσπαθεί να μην ξεφύγει από το πλάνο λιτότητας (το μισθολόγιο μας είναι το πιο χαμηλό τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία). Ας αναλογιστούμε όμως τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει στην ΟΜΟΝΟΙΑ πιθανή μη έξοδος στην Ευρώπη. Το αν θα κάνουμε το έξτρα βήμα και να κτυπήσουμε τις ψηλές θέσεις διαχωρίζεται από το να κινδυνέψει η Ευρώπη ΚΑΙ από τις μεταγραφικές μας κινήσεις.

Τα πιο πάνω βέβαια αποτελούν απλά την άποψη μας και σε καμία περίπτωση δεν είναι θέση μας να κάνουμε υποδείξεις. Δεν έχουμε άλλωστε όλα τα δεδομένα μπροστά μας. Απλά η συγκεκριμένη θέση είναι πολύ σημαντική και στην ΟΜΟΝΟΙΑ ψάχνουμε τη λύση εδώ και χρόνια.