Home TOP NEWS Έντονος προβληματισμός, μήνυμα για άμεση διόρθωση των αδυναμιών

Έντονος προβληματισμός, μήνυμα για άμεση διόρθωση των αδυναμιών

 


Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος στην ΟΜΟΝΟΙΑ με τις βαθμολογικές απώλειες των δύο τελευταίων αγωνιστικών, γεγονός που απασχόλησε τη σημερινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ο προβληματισμός στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι έντονος, ωστόσο η Διοίκηση αντιμετωπίζει την κατάσταση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, με γνώμονα πάντοτε το καλό της ομάδας.

Στην ΟΜΟΝΟΙΑ θεωρούν ότι οι σπασμωδικές κινήσεις και οι απόλυτες προσεγγίσεις δεν αποτελούν καλό σύμμαχο στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και στη ζυγαριά της αξιολόγησης βάζουν αρκετές πτυχές και παραμέτρους.

Όπως μαθαίνουμε, δεν τίθεται θέμα προπονητή, ωστόσο η Διοίκηση θα στείλει το μήνυμα για άμεση βελτίωση των επαναλαμβανόμενων αγωνιστικών αδυναμιών. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και η ομάδα δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με οτιδήποτε άλλο πέρα από την επίτευξη των στόχων της. Η Διοίκηση συμμερίζεται τις ανησυχίες των φιλάθλων και αναγνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Έντονος προβληματισμός επικρατεί για την αμυντική λειτουργία που μέχρι στιγμής δεν βελτιώθηκε, καθώς και για την επιρρέπεια στα αμυντικά λάθη. Επιπλέον, το ΔΣ υπογράμμισε ξανά την αναγκαιότητα δημιουργίας βασικού κορμού ενόψει της νέας σεζόν, κάτι που άλλωστε αποτελούσε εξ’ αρχής βασικό στόχο.

Παράλληλα, αναγνωρίζονται αρκετά θετικά στοιχεία στη φετινή προσπάθεια. Αναγνωρίζεται το ότι η ομάδα τα δίνει όλα στο γήπεδο, παλεύει τους αγώνες μέχρι το τέλος, έχει πάθος στο παιγνίδι της, ενέργεια και τρεξίματα. Δημιουργεί ευκαιρίες σε κάθε παιγνίδι, είναι παραγωγική, σκοράρει με διαφορετικούς τρόπους και ποδοσφαιριστές. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλό. Στα θετικά καταγράφονται η ανάδειξη και επέκταση συμβολαίου του Φανου Κατελάρη, ο οποίος έγινε βασικό στέλεχος, ο χρόνος συμμετοχής σε σημαντικά παιχνίδια στον Αντρέα Παναγιωτου και η χρησιμοποίηση του νεαρού τερματοφύλακα Ανδρέα Χριστοδούλου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ συγκαταλέγεται φέτος ανάμεσα στις ομάδες που έδωσαν περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Προσμετράται, επίσης, η προσπάθεια που καταβάλλεται για ανάπτυξη των υποδομών στο προπονητικό κέντρο και η αναβάθμιση της επιστημονικής, ιατρικής και τεχνολογικής υποστήριξης. Λαμβάνεται, ακόμη, υπόψη το ότι η φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια ομάδα με αρκετά χαμηλότερο μπατζετ από τον ΑΠΟΕΛ, πολύ χαμηλότερο από τον Απόλλωνα και χαμηλότερο από την ΑΕΚ, κινούμενη σε ιδιαίτερα στενό οικονομικό πλαίσιο λόγω του ότι διανύει τον 3ο και τελευταίο χρόνο του πλάνου οικονομικής εξυγίανσης. Στη ζυγαριά μπαίνουν και οι άδικα χαμένοι βαθμοί από διαιτητικά λάθη.

Υπάρχει η εκτίμηση ότι ο δρόμος του πρωταθλήματος είναι αρκετά μακρύς και η ομάδα έχει τις δυνατότητες να πετύχει τους στόχους της αρκεί οι ποδοσφαιριστές να μην αδικούν τις προσπάθειές τους. Η Διοίκηση εμπιστεύεται το μοντέλο που εφαρμόζεται και τον Τεχνικό Διευθυντή, Νίκο Νταμπίζα. Υπάρχει, επίσης, η πεποίθηση ότι η ομάδα θα εμφανιστεί ενισχυμένη το επόμενο διάστημα με την προσθήκη Μπρέβελντ, την επιστροφή Τουρέ, την σταδιακή ένταξη Αζίζ και την επιπλέον μετεγγραφή που θα γίνει.

Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει καμία πρόθεση ωραιοποίησης της κατάστασης. Ο προβληματισμός είναι εκεί και υπάρχει αποφασιστικότητα για να βρεθούν οι λύσεις για να ανακάμψει η ομάδα και να πετύχει τους στόχους της. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ομάδας, Αντώνης Τζιωνής, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει ως φετινό στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου και την έξοδο στην Ευρώπη. Εάν θέλει να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει δεν έχει άλλη επιλογή από το να ανακάμψει άμεσα.