Home TOP NEWS Η κόντρα με τον Ρονάλντο, το ψηστήρι του Ματ και ο πανηγυρισμός...

Η κόντρα με τον Ρονάλντο, το ψηστήρι του Ματ και ο πανηγυρισμός που άφησε ιστορία


Ο Κάρι Άρνασον είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πρόκειται για ένα παίκτη που μπορεί να βρίσκεται στα 34 χρόνια του, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα σπουδαίο όνομα, που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην άμυνα της ομάδας μας. Ο Άρνασον έγινε παγκόσμια γνωστός ως αρχηγός της Εθνικής Ισλανδίας που τρέλανε κόσμο το καλοκαίρι. Πιο κάτω παρουσιάζουμε κάποια πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε για αυτόν.

Η κόντρα με τον Ρονάλντο

Μια από τις μεγάλες εκπλήξεις που πέτυχε η Ισλανδία, ήταν να σταματήσει την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία. Εκνευρισμένος από την άμυνα των Ισλανδών ο Ρονάλντο είχε κάνει υποτιμητικές δηλώσεις για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Άρνασον. Ο αρχηγός δεν…κόλλησε μπροστά στο όνομα του αντιπάλου του, βγήκε μπροστά και τον πάτησε εκεί που πονάει:

Φυσικά και δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τόσες φάσεις όσες θα μπορούσε να κάνει η φανταστική ομάδα της Πορτογαλίας, αλλά τα σχόλια του Ρονάλντο αποδεικνύουν γιατί θα είναι πάντα ο Μέσι ένα βήμα μπροστά. Αυτό δεν θα το έλεγε ποτέ ο Μέσι. Γίνεται ακόμα πιο… γλυκό όταν δείχνει πόσο loser είναι. Μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Μία ευκαιρία έκανε και δεν κατάφερε να σκοράρει. Τι περίμενε; Να παίξουμε εναντίον τους λες και είμαστε η Μπαρτσελόνα; Είναι φανταστικός παίκτης, αλλά καθόλου ευχάριστος ως άνθρωπος”.

Ο πανηγυρισμός που άφησε ιστορία

Ήταν ίσως η πιο χαρακτηριστική ιστορία του Euro, οι Ισλανδοί παίκτες μπροστά από την κερκίδα τους να πανηγυρίζουν με τον κόσμο. Κομμάτι του πανηγυρισμού, ο αρχηγός Άρνασον:

https://www.youtube.com/watch?v=2gPb0rOTBXY

Συμπαίκτης με Ντάρμπισαϊαρ και Σέρινταν

Πολλοί μπορεί να μην το γνωρίζουν, αλλά ο Κάρι Άρνασον ήταν συμπαίκτης με δυο παίκτες που είναι τώρα στο ρόστερ μας. Ο λόγος για τον Ματ Ντάρμπισαϊαρ με τον οποίο έπαιξε στη Ρόδεραμ και τον Κίλιαν Σέρινταν με τον οποίο έπαιξαν στην Πλύμουθ. Και οι δυο εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη και επαγγελματία Άρνασον.

Πρόταση από Κάρβερ, ψηστήρι από Ντάρμπισαϊαρ

Ο Άρνασον είχε προτάσεις από την πρωταθλήτρια Σουηδίας Μάλμο, την πάντα πρωταγωνίστρια στο Ισραήλ Μακάμπι Τελ Αβίβ του Κρόιφ, αλλά και ομάδες της Τσάμπιονσιπ. Επέλεξε τελικά ΟΜΟΝΟΙΑ και το δικό του ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ. Ο Άγγλος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Ισλανδό και του έδωσε τις καλύτερες συστάσεις. Να σημειωθεί πως το Νίκο Νταμπίζα παρότρυνε να εξετάσει αυτή την περίπτωση, ο Τζον Κάρβερ που επίσης έπαιξε το δικό του ρόλο.

Ηγέτης όπου έπαιξε

Ο Άρνασον είναι ψυχωμένος μες το γήπεδο, κλασσικός Σκανδιναβός εκτός από αυτό. Όπου κι αν έπαιξε πάντως, είχε ηγετικό ρόλο και ακριβώς για αυτό το λόγο λατρεύτηκε σε όλες του τις ομάδες (δείτε βίντεο πιο κάτω). Πέραν από την Εθνική Ισλανδίας, αρχηγός ήταν και στη Μάλμο (συν-αρχηγός καλύτερα). Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως έχει κατακτήσει δυο πρωταθλήματα Σουηδίας, έχει παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ μεγαλύτερο παράσημο του είναι φυσικά ότι διετέλεσε αρχηγός εκείνης της φανταστικής Ισλανδίας που έκανε τον κόσμο όλο να υποκλιθεί.

Στην τελευταία κλήση για φιλικά στην Κίνα

Προέρχεται από δύο πρόσφατα 90λεπτα με την Εθνική Ισλανδίας. Αρχές του Γενάρη βρέθηκε στην Κίνα με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, παίζοντας σε όλο το ματς κόντρα στην Εθνική ομάδα της χώρας στη νίκη με 2-0, σε ένα ματς που έγινε στις 10 Ιανουαρίου. Πέντε ημέρες αργότερα διεξήχθη πάλι στην Κίνα φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Εθνική Χιλής αυτή τη φορά, με τον Άρνασον να παίζει πάλι σε ολόκληρη την αναμέτρηση.

Καλωσόρισες Κάρι Άρνασον!

https://www.youtube.com/watch?v=uLvvkufTq1k&feature=youtu.be