Home TOP NEWS Match Report: Έκανε ότι μπορούσε για να χάσει

Match Report: Έκανε ότι μπορούσε για να χάσει

Τραγική στο πρώτο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ, καλύτερη από τον αντίπαλο στο δεύτερο, έχασε με 1-2 από τον Απόλλωνα και ο τίτλος μας μάλλον τα λέει όλα. Στο πρώτο 45λεπτο  το 0-1 μας κολακεύει αφού ο αντίπαλος ήταν πολύ καλύτερος. Όταν ανεβήκαμε και είμαστε καλύτεροι, απωλέσαμε ευκαιρία που δεν χάνετε με τίποτα για να πάρουμε κεφάλι. Και στο καπάκι κοιμηθήκαμε κανονικότατα στη φάση του 83′ με αποτέλεσμα στο τέλος να μην πάρουμε ούτε ένα βαθμό.


Α’ ημίχρονο

Με αλλαγές η ΟΜΟΝΟΙΑ, με πολύ καλύτερα πατήματα ο Απόλλωνας στο πρώτο μέρος. Η ομάδα της Λεμεσού εκμεταλλεύτηκε κυρίως τις αμυντικές αδυναμίες του δικού μας συνόλου, αναστάτωσε τους παίκτες μας και πήρε δίκαιο προβάδισμα πριν συμπληρωθεί το μισάωρο.

Μετά από ένα σουτ του Ματ στο 7′ που πέρασε άουτ, ο Απόλλωνας άρχισε να ελέγχει το ματς. Στο 9′ έφτιαξε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του, όταν ο Παπουλής έκανε χλιαρό σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι του Παναγή. Στην επόμενη ευκαιρία της η ομάδα Λεμεσού σκόραρε εξαργυρώνοντας την υπεροχή της. Ο Μαγκλίτσα έκοψε στον Σαρδινέρο που νίκησε στη μονομαχία τον Καρλίτος και πέρασε τη μπάλα κάτω από τον Παναγή γράφοντας το 0-1. Από το 15′ λοιπόν η ΟΜΟΝΟΙΑ έτρεψε να ισοφαρίσει.

Πιο πιθανό πάντως, έμοιαζε ο Απόλλωνας να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο 21′ μετά από νέα κάθετη ο Σαρδινέρο βγήκε ξανά σε θέση βολής, τον πρόλαβε όμως ο Σοϊλέδης πριν σκοτώσει το ματς. Ένα λεπτό μετά ήταν σειρά του Μαγκλίτσα να γίνει απειλητικός για να μαζέψει ο Παναγή. Στο 25′ ο Άλεξ Ντα Σίλβα έκανε σουτ εντός περιοχής, άουτ.

Σαρδινέρο και Μαγκλίτσα ταλαιπώρησαν σε όλο το ημίχρονο την άμυνα μας και με παρόμοιο τρόπο, βρέθηκαν άλλες 2-3 φορές σε θέση να σκοράρουν. Σε μια από αυτές ο Κροάτης βγήκε εντελώς μόνο με τον Παναγή που έκανε πολύ καλή έξοδο και πρόλαβε. Η απάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήρθε από μια στατική φάση στο 37′. Ο Μαργκάσα έκανε φάουλ, ο Φλόρες μπήκε στη φάση και έπιασε κεφαλιά λίγο άουτ.

Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον Απόλλωνα να προηγείται δίκαια 0-1.

Β’ ημίχρονο

Διαφορετική εικόνα στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου με την ΟΜΟΝΟΙΑ να είναι πιο ζωντανή και τον Απόλλωνα να δίνει πλέον χώρο. Στο 50′ μετά από κόρνερ του Κλέιτον, ο Σέρινταν έκανε αφύλακτη κεφαλιά στα χέρια του Βάλε. Οκτώ λεπτά μετά, ο Κλέιτον βρήκε στο κουτί το Μαργκάσα μόνο πλάγια, ο Ρενάτο έκανε το γύρισμα πετυγχαίνοντας και τον Βάλε σε έξοδο, αμυντικός όμως απέκρουσε πριν ο Ντάρμπισαϊαρ σπρώξσει τη μπάλα στο κενό τέρμα. Στο 59′ η πιο μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Ντάρμπισαϊαρ έκανε κούρσα και μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Φλορέσκου έκανε την πρώτη κεφαλιά, ο Σέρινταν τη δεύτερη από κοντά και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Τελικά η ΟΜΟΝΟΙΑ εξαργύρωσε την υπεροχή της με ισοφάριση. Σε κόρνερ του Κλέιτον στο 61′, ο Καρλίτος πετάχτηκε πιο ψηλά από όλους στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά άφησε στύλη άλατος τον Βάλε και έκανε το 1-1. Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να πιέζει και να είναι καλύτερη από τον Απόλλωνα και πλησίασε άμεσα το δεύτερο γκολ. Στο 64′ ο Κλέιτον βρήκε το Ματ στη περιοχή που τσίμπησε τη μπάλα αλλά ο Βάλε έπεσε στα πόδια του του απέσπασε τη μπάλα και παράλληλα τον έριξε στο έδαφος. Στο επόμενο λεπτό χάθηκε η ευκαιρία της χρονιάς από το Φλορέσκου. Ο Κλέιτον βρήκε το Σέρινταν στο κουτί, αυτός σήκωσε κεφάλι, έβγαλε μόνο με το τέρμα τον Φλόρες και ο Ρουμάνος πλάσαρε άουτ.

Σιγά σιγά ο Απόλλωνας ανέβηκε και ισοζύγισε το ματς με τις φάσεις πλέον να μην είναι τόσο συχνές. Στο 70′ ένα μακρινό σουτ του Κυριάκου, απέκρουσε ο Παναγή. Στο 79′ μετά από σέντρα του Σοϊλέδη ο Σέρινταν έκανε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι την οποία απέκρουσε ο Βάλε. Τελικά ήρθε γκολ για τον Απόλλωνα. Μετά από λανθασμένη υπόδειξη φάουλ του Μασιά στο κέντρο του γηπέδου, ο Σακέτι έπαιξε γρήγορα στο δεξί μας άκρο στον Σαρδινέρο εκμεταλλευόμενος ολιγωρία μας, αυτός έπαιξε το 1-2 με τον Ντα Σίλβα, μπήκε στο κουτί μας και πλάσαρε εύστοχα τον Παναγή δίνοντας ξανά προβάδισμα στην ομάδα του. Κοιμήθηκε κανονικά η ΟΜΟΝΟΙΑ στη φάση αυτή που ήταν και η τελευταία αξιόλογη ως το τέλος. Τελικό σκορ, 1-2 και είμαστε πάλι στο -9 από τη κορυφή, ενώ πλέον ο Απόλλων μας ξέφυγε 3 βαθμούς.

Συμπερασματικά

Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ θα μπορούσε να ήταν 0-3. Από την στιγμή όμως που η ΟΜΟΝΟΙΑ γλίτωσε τα χειρότερα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα, μπορούσε και είχε ευκαιρίες να το κερδίσει. Τις απώλεσε, με πιο κραυγαλέα αυτή του Φλορέσκου, κοιμήθηκε στην φάση του 83′ (ο Σαρδινέρο ήταν πολύ ώρα εντελώς μόνος) και φεύγει από το ΓΣΠ με σκυμμένο το κεφάλι και πλέον στο -9 από την κορυφή.