Home TOP NEWS Η νίκη, τα προβλήματα και ο επόμενος αγώνας

Η νίκη, τα προβλήματα και ο επόμενος αγώνας

 


Δηλώσεις στον Super Sport FM για το χθεσινό αγώνα και τη νίκη επί του Άρη έκανε ο Ανδρέας Δημητρίου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μίλησε για όλα τα θέματα της “πράσινης” επικαιρότητας. Αναλυτικά:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι κερδίσαμε, καθώς εκμεταλλευτήκαμε το αποτέλεσμα που προέκυψε στο ντέρμπι της αγωνιστικής και μειώσαμε αποστάσεις από τις πιο ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Το ζητούμενο είναι να πετύχουμε συνεχόμενες νίκες και να μπούμε στην φάση των play-off με την καλύτερη δυνατή προοπτική για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, μετά και τη δύσκολη θέση στην οποία βρεθήκαμε μετά τα αποτελέσματα με Απόλλωνα και Ανόρθωση.

Μας ικανοποίησε το γεγονός πως η ομάδα επιβεβαίωσε τις αρετές της όσο αφορά το δημιουργικό της παιχνίδι και την παραγωγικότητά της. Σκοράραμε τέσσερις φορές, οι δύο από στατικές φάσεις, δημιουργήσαμε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, είχαμε ποσοστό κατοχής μπάλας 60% και διατηρήσαμε ένα καλό ρυθμό σε μεγάλα χρονικά διαστήματα του αγώνα.

Είχαμε το γκολ του Άρνασον στο ντεμπούτο του, το πρώτο γκολ του Βύντρα με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το πανέμορφο γκολ κεραυνό του Δημήτρη Χριστοφή, το 18ο γκολ του Ντάρμπισαϊαρ και τις δύο ασίστ από στατικές φάσεις από το Ρενάτο Μαργκάσα. Επίσης, ότι που πήρε 45λεπτο ο Μπρέβελντ, μετά το 20λεπτο της προηγούμενης αγωνιστικής, σίγουρα είναι ένα στοιχίο που το καταγράφουμε στα θετικά.

Από εκεί και πέρα, η νίκη δεν είναι ικανή να κρύψει τον προβληματισμό μας για το γεγονός ότι συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε προβλήματα στην ομαδική αμυντική λειτουργία. Επίσης, εξακολουθούμε να διαπιστώνουμε πως κατά τη διάρκεια του αγώνα παρουσιάζονται στιγμές που δεν έχουμε το καθαρό μυαλό για να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις και κατά συνέπεια γινόμαστε επιρρεπείς σε ατομικά λάθη. Είναι ένα σκηνικό που επαναλαμβάνεται και δεν υπάρχει για εμάς άλλος δρόμος πέραν του να διορθωθεί. Είτε με τον α ή β λόγο θα διορθωθεί, διότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο. Είναι κάτι που στοιχίζει στην ομάδα, σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, που χθες μπορεί να μην το πληρώσαμε με απώλειες όμως δεν μπορείς να συνεχίσεις έτσι.

Δεν αποπροσανατολιζόμαστε από τη νίκη και από τα τέσσερα γκολ. Επιβάλλεται να βρούμε τις λύσεις για να βελτιωθεί η ομάδα σε αυτούς τους τομείς, όπως επίσης και να μπορέσουμε να εκπέμπουμε την εικόνα της ομάδας που επιβάλλεται στο γήπεδο, τουλάχιστο για τη μεγαλύτερη διάρκεια ενός αγώνα».

Για το Χριστοφη: «Εμείς γνωρίζαμε πως δεν θα μπορούσε να ήταν ο Δημήτρης που όλοι ξέραμε με το που θα επανερχόταν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, χρειάζεται χρόνο, χρειάζεται να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό, χρειάζεται να παίζει, χρειάζεται να κάνει λάθη, χρειαζόταν να κάνει εμφανίσεις που δεν ήταν στο επίπεδο του και σιγά σιγά μέσα απ’ όλα αυτά να βρει τα πατήματα του και να βγάζει μέσα στο γήπεδο τον ποδοσφαιριστή που όλοι ξέρουμε. Κάτι που συμβαίνει, όσο ο χρόνος περνά γίνεται καλύτερος και αυτό περιμένουμε. Είναι σημαντική μονάδα για την ΟΜΟΝΟΙΑ και είμαστε ευχαριστημένοι που σιγά σιγά βρίσκει τον εαυτό του, έχει πολύ περισσότερα να δώσει».

Για τις επιλογές του Τζον Κάρβερ στον καταρτισμό της ενδεκάδας: «Δεν χρειάζεται να γινόμαστε φορτικοί και να επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Είναι αποφάσεις του προπονητή και θα πρέπει να γίνονται σεβαστές. Υπάρχει αξιολόγηση και αυτό είναι το κομμάτι που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο, μέσα από αυτήν εξάγουμε τα συμπεράσματα για τους παίκτες. Λαμβάνονται υπόψιν διάφοροι παράγοντες για τον καταρτισμό της ενδεκάδας, που οι φίλαθλοι δεν γνωρίζουν».

Για τον Τουρέ: «Περιμένουμε πως στο τέλος της εβδομάδας να επιστρέψει, λογικά θα έρθει πριν το παιχνίδι με την ΑΕΖ και σιγά σιγά θα δούμε πως θα μπει σε ρυθμούς πρωταθλήματος».

Για το Σοϊλέδη: «Αναμένεται πως θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι με την ΑΕΖ».

Για τον Κωνσταντινίδη: «Δεν μπορούσε να αγωνιστεί χθες. Είναι αμφίβολο αν θα παίξει με την ΑΕΖ. Μάλλον δεν θα είναι. Το πιθανότερο σενάριο είναι να επιστρέψει με την ΑΕΚ».