Home TOP NEWS Match Report: Σκορπισμένη διαδήλωση και ρεζιλίκια

Match Report: Σκορπισμένη διαδήλωση και ρεζιλίκια

Μία κατ’ επιλογήν τραγική ΟΜΟΝΟΙΑ, έχασε με κατεβασμένα χέρια από την ΑΕΚ Λάρνακας με 4-2. Λέμε κατ’ επιλογήν, γιατί ενώ η ομάδα μας δεν έκανε τα βασικά από το 1ο λεπτό, η τεχνική ηγεσία δεν έκανε το παραμικρό για να αλλάξει τον τρόπο που έπαιζε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματικά δεν έκανε ούτε τα βασικά και απόδειξη τούτου, είναι πως ως το 68′ δεν έκανε τελική στον στόχο. Η μια που έκανε και ήρθε γκολ, ήταν η μοναδική. Η δεύτερη της ήρθε στο 90+2′ και έγραψε το 4-2.


Α’ ημίχρονο

Με 4-4-2 ρόμβο παρέταξε την ομάδα του ο Τζον Κάρβερ, αφού θεώρησε πως στα πλαίσια του rotation, η καλύτερη εντεκάδα προέκυπτε με αυτό τον σχηματισμό. Το πρώτο σουτ στον αγώνα ήρθε στο 5′ για την ΑΕΚ, ο Γκαρίδο όμως δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Κρέσιτς αφού το έστειλε άουτ.

Η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, την στιγμή που η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε δυσκολίες στην ανάπτυξη, κάτι που δημιουργήσε προβλήματα και στην άμυνα που στο transition ήταν συχνά εκτός ισορροπίας. Σαν αποτέλεσμα, οι Λαρνακείς ως το 15′ έφτιαξαν δυο μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα ο Τολμές στο 10′ έφυγε στην πλάτη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ήταν φάτσα με τον Κρέσιτς, πριν του κλέψει ο Νασιμέντο τη μπουκιά από το στόμα. Και μετά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λαρένα που σταμάτησε στο δοκάρι του Κρέσιτς που είχε μείνει στήλη άλατος.

Στον αντίποδα, η ΟΜΟΝΟΙΑ στα πρώτα αυτά λεπτά δεν κατάφερε να φτιάξει μεγάλες φάσεις. Μόνο κάποιες προϋποθέσεις τις οποίες διαχειρίστηκαν οι αμυντικοί ή ο πορτιέρο της ΑΕΚ σωστά. Μόνο σε μια περίπτωση κατάφερε πραγματικά να γίνει απειλητική, η τελική πάσα του Σέρινταν προς το Ντάρμπισαϊαρ στο 18′ όμως ήταν λίγο πιο δυνατή από όσο έπρεπε και ο Ματ δεν πρόλαβε να την σπρώξει μέσα.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε από το 20′ και μετά, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να κρατά μπάλα αλλά να αδυνατεί να γίνει επικίνδυνη και στην αντίπερα όχθη, κάθε φορά που έχανε τη μπάλα η ΑΕΚ έβρισκε μεγάλους χώρους στην πλάτη των μέσων μας. Ο πάγκος της ομάδας μας δεν προέβη σε διορθωτικές κινήσεις και το πλήρωσε, με δύο μάλιστα τέρματα. Στο 35′ ο Κρέσιτς με υπερένταση απεσόβησε το 1-0 μετά από σέντρα που κόντραρε, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Στην εκτέλεση του όμως, δεν είχε απάντηση και ο Μουρίγιο με κεφαλιά έκανε το 1-0. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν πατούσε καλά και η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε εκ νέου. Στο 42′ ο Τρισκόφσκι βρήκε τον Ακοράν που από το ύψος της περιοχής έκανε σουτ στη γωνιά του Κρέσιτς και έγραψε το 2-0. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε πλέον ένα τεράστιο βουνό να ανέβει.

Β’ ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές και με δυο τεράστιες ευκαιρίες ξεκίνησε το β’ μέρος. Πρώτα ο Ακοράν από πολύ κοντά στο 46′ έκανε σουτ, αλλά ο Κρέσιτς απέκρουσε. Και στην αντεπίθεση ο Σέρινταν μετά από σέντρα βρέθηκε μόνος μέσα στο μικρό κουτί, αλλά πλάσαρε άουτ. Τελικά το 3ο γκολ ήρθε για την ΑΕΚ ξανά και ήρθε απλά να αποδείξει πόσο τραγική ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ. Σε φαινομενικά εύκολα σέντρα, ο Κρέσιτς έκανε λάθος, η μπάλα έφτασε στον Ακοράν, ο Κροάτης τον ανέτρεψε και πέναλτι. Εκτελεστής ο Τρισκόφσκι και ΑΕΚ 3 – ΟΜΟΝΟΙΑ 0.

Πολύ αργά, ο Κάρβερ αποφάσισε να κάνει αλλαγές βάζοντας τους Χριστοφή και Κατελάρη. Ο Δημήτρης ήταν και ο άνθρωπος που έφερε το σκορ σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα, όταν στο 67′ σκόραρε από κοντά μειώνοντας σε 3-1. Ήταν το πρώτο σουτ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εντός της εστίας του Γιωργαλλίδη.

Αντί το γκολ πάντως να ανεβάσει την ΟΜΟΝΟΙΑ ή να αλλάξει οτιδήποτε, το ρεζιλίκι δεν είχε ολοκληρωθεί. Στο 71′ ο Τρισκόφσκι έβγαλε μόνο τον Τολμές που με σουτ πριν ακουμπήσει η μπάλα το χορτάρι, έκανε το 4-1. Μέχρι το τέλος δεν είδαμε την παραμικρή αντίδραση. Απλά στο 90+2′ ο Μπρέβελντ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 4-2. Δεν μπορούσε βέβαια να διαγράψει την ντροπή.

Συμπερασματικά

Τις αδυναμίες μας και τους περιορισμούς μας τους ξέρουμε. Το σημερινό ήταν ντροπή άνευ προηγουμένου. Κάποια ΑΕΚ από τη Λάρνακα έκανε την ΟΜΟΝΟΙΑ να μοιάζει σκορπισμένη διαδήλωση. Και δυστυχώς φοβόμαστε για τα χειρότερα. Ντροπή πραγματικά. Μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Και η αλήθεια έχουμε κουραστεί τις μαύρες σελίδες.