Home TOP NEWS Πέραν από το αυριανό ματς

Πέραν από το αυριανό ματς

Μπάλα είναι και γυρίζει, μπορεί η ΟΜΟΝΟΙΑ να πάρει αύριο την πρόκριση επί του Απόλλωνα. Μπορεί στο τέλος να πάει και μακριά στο κύπελλο. Ανεξάρτητα όμως από το αυριανό παιχνίδι, ακόμα και από την τελική κατάταξη μας στο πρωτάθλημα, δεν αναιρούμε τίποτα από τα όσα γράφουμε τις τελευταίες μέρες για τη νοοτροπία και την κουλτούρα μας. Δεν είμαστε πλέον αυτοί που αρνούνται να χάσουν. Δεν είμαστε πλέον αυτοί που ζώνονται τα άρματα και ετοιμάζονται για μάχη κάθε εβδομάδα.


Ακόμα και το γεγονός πως η πλειοψηφία του κόσμου αμφιβάλλει αν θα δει αύριο αντίδραση, προς εκείνη την κατεύθυνση δείχνει. Δεν ξύπνησε ένα πρωί και έχασε την πίστη του ο ΛΑΟΣ, η ομάδα τον έχει μάθει έτσι και δεν μιλάμε μόνο για φέτος, μιλάμε για τα τελευταία χρόνια. Κάθε φορά που έχουμε ευκαιρία για ένα βήμα μπροστά, αδυνατούμε. Αφήσαμε το χρέος να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της περήφανης βασίλισσας. Αφήσαμε το DNA μας να μοιάζει με αυτούς που ανταγωνιζόμαστε και όχι με ομάδας πρωταθλητισμού.

Το λέμε ξανά, αυτά τα πράγματα, είναι η διοίκηση, είναι η κορυφή του ψαριού που πρέπει να τα επιβάλει. Η κουλτούρα και η φιλοσοφία του σωματείου δεν είναι θέμα ούτε του τεχνικού διευθυντή ούτε του Κάρβερ, είναι θέμα του συλλόγου. Για αυτό ανεξάρτητα από το αυριανό ματς, ανεξάρτητα από τη χρονιά γενικότερα, αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν. Σε αυτά πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε. Και σε εκείνους τους τομείς πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις.