Home TOP NEWS Φλορέσκου: “Ιδανικός τόπος η Κύπρος”

Φλορέσκου: “Ιδανικός τόπος η Κύπρος”

Συνέντευξη σε μέσα της Ρουμανίας παραχώρησε ο Γκεόργκε Φλορέσκου. Ο μέσος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ χαρακτήρισε την Κύπρο ως “το πιο γαλήνιο νησί του κόσμου”, τόνισε πως το κυπριακό ποδόσφαιρο ανέβηκε πολύ, αλλά και ότι οι οπαδοί έχουν απαιτήσεις. Ο αγώνας έγινε ενόψει του αγώνα της Ρουμανίας με τη Δανία, οπότε αναλώθηκε κυρίως στον καιρό που πέρασε ο Γκεόργκε στη σκανδιναβική χώρα. Είχε όμως απόσπασμα και για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Κάποια κομμάτια της συνέντευξης πιο κάτω:


Γκεόργκε σου αρέσει στην Κύπρο;

Η χώρα είναι ο ιδανικός τόπος να ζήσει κανείς μετά το τέλος της καριέρας του. Νιώθω πολύ ωραία, η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική από ότι στη Ρουμανία. Ποδοσφαιρικά έχουμε πολλούς οπαδούς στα παιχνίδια μας. Κόντρα σε Αποέλ, Απόλλωνα και Ανόρθωση είχαμε 15,000 κόσμο. Η πίεση τώρα είναι κάπως διαφορετική, γιατί οι οπαδοί μοιάζουν με αυτούς στην Ελλάδα. Τους αρέσει να βάζουν πίεση με διάφορους τρόπους, ακόμα και στην προπόνηση ήρθαν για να μιλήσουμε με παίκτες. Το πρωτάθλημα θα έλεγα πως είναι στα ίδια επίπεδα με τη Ρουμανία, αλλά με καλύτερα λεφτά. Έχουν την άνεση να φέρουν παίκτες με πλούσια καριέρα, ακόμα κι αν είναι στα τελευταία τους. Παίκτες με εκατοντάδες παιχνίδια στην Ισπανία ή την Πορτογαλία. Έχουμε 12 διεθνείς στην ΟΜΟΝΟΙΑ και μόνο 6 είναι Κύπριοι.

Η Ρουμανία παίζει με τη Δανία στην οποία έχεις ζήσει. Πώς ήταν εκεί η ζωή, αφού θεωρείται μια από τις πιο χαρούμενες χώρες στο κόσμο;

Δεν το ήξερα! Στην αρχή ένιωθα λίγο σοκαρισμένος, γιατί όλοι στο δρόμο χαμογελούν χωρίς λόγο. Γνώρισα πολύ κόσμο και η αλήθεια πέρασα καλά. Η πόλη που έμενα βέβαια ήταν μικρή και λίγο βαρετή. Ήταν και μακριά από τη Κοπεγχάγη ή το Μάλμο, όλα εδώ έκλειναν στις 17:00 και έμοιαζε με άδεια πόλη. Μόνο κάποιες μπυραρίες έμεναν ανοικτές. Οι Δανοί πληρώνουν ψηλούς φόρους, αλλά δεν έχουν άλλο κόστος, νοσοκομεία ή σχολεία. Τα αυτοκίνητα έχουν ψηλό φόρο, 180% του κόστους της μηχανής. Πληρώνεις σχεδόν 3 φορές το αυτοκίνητο. Γενικά οι Δανοί είναι καλλιεργημένοι και θα έλεγα παρότι προηγμένοι τεχνολογικά, πλήρως συνειδητοποιημένοι από τις επιπτώσεις της τεχνολογίας και των αυτοκινήτων στα αυτοκίνητα. Υπάρχουν παντού μονοπάτια για ποδήλατα. Προπονούμασταν 10 χιλιόμετρα από τη πόλη, αλλά αν ήθελα πήγαινα με ποδήλατο.

 

 

Πίνουν πολύ;

Ποτό και παιχνίδια ναι!

Ας μιλήσουμε για το νούμερο 10 της Εθνικής. Τι σκέφτεσαι για το νούμερο 10;

Τίποτα. Είναι ένα νούμερο τίποτα άλλο. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί έγινε τόσος ντόρος όταν το πήρα. Ήμουν εργάτης όλη μου τη ζωή. Αν ξαναπαίξω Εθνική και μου δώσουν το 10, θα το πάρω ξανά. Αν μου το πρότειναν τι μπορούσα να κάνω άλλωστε.

(σ.σ. Όταν ο Φλορέσκου πήρε το 10 της Εθνικής, αρκετοί παλαίμαχοι έκαναν κριτική στον προπονητή της Εθνικής)