Home TOP NEWS Match report: Αδυναμίες και μία απόφαση καθοριστική

Match report: Αδυναμίες και μία απόφαση καθοριστική

 


Η ομάδα μας δέχθηκε την ήττα από το Αποέλ με 2-1, στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος cyta. Καλή δεν ήταν σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν άξιζε όμως να βρίσκεται δύο γκολ πίσω στο πρώτο ημίχρονο. Οι πράσινοι δέχθηκαν σε πολύ κρίσιμο λεπτό το 1ο γκολ ενώ μετά ο Μασιάς βρήκε την ευκαιρία για να τελειώσει τον αγώνα δίνοντας στο Αποέλ εύκολα δεύτερο πέναλτι μέσα σε 3 λεπτά. Το γκολ του Ματ στο 87ο λεπτό έκανε το λάθος του Μασιά πιο μεγάλο καθώς θα μπορούσε η ομάδα μας να είχε κέρδος στον αγώνα.

Α’ Ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδα μας να προσπαθεί να αιφνιδιάσει, κυρίως με τους Χριστοφή και Ντάρμπισαϊαρ. Το Αποέλ προσπαθούσε να έχει το έλεγχο και έφτανε πιο εύκολα στην περιοχή μας με τους πράσινους να μην σταματούν τις προσπάθειες τους και να πλησιάζουν επίσης στην περιοχή του Βάτερμαν. Στις ευκαιρίες του Αποέλ, απάντησε η ΟΜΟΝΟΙΑ στο 28ο λεπτό, όταν μετά από ατομική προσπάθεια του Δημητρίου ο Κλέιτον έπιασε το σουτ στην περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε σε σώματα. Από εκείνο το σημείο και μετά οι ρυθμοί ανέβηκαν περισσότερο με την μπάλα να πηγαίνει και στις δύο πλευρές συνεχώς.  Μία αντεπίθεση με τον Χριστοφή να κάνει κούρσα στο 37ο λεπτο έφερε άλλη μία καλή στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε όμως καθώς ο Μερκής έκοψε προ του Ματ. Στο πιο κρίσιμο λεπτό του ημιχρόνου, στο 44ο, το Αποέλ σκόραρε από το σημείο του πέναλτι. Στην περιοχή ο Ματ σήκωσε το χέρι στην διεκδίκηση της κεφαλιάς και έτσι από την άσπρη βούλα ήρθε το 1-0. Στην αμέσως επόμενη φάση, με μεγάλη ευκολία ο Μασιάς έδωσε και δεύτερο πέναλτι στο Αποέλ. Κατελάρης και Σοϊλέδης πίεσαν τον Μπαράλ στην περιοχή με τον Κύπριο ρεφ να δίνει πέναλτι όταν ο ποδοσφαιριστής του Αποέλ έπεσε κάτω.

Β’ Ημίχρονο

Η ομάδα μας δεν μπήκε με ηρεμία στο δεύτερο μέρος και μετά τα πρώτα λεπτά όταν πάτησαν στην περιοχή μας ξανά, ζήτησαν και πάλι πέναλτι από το Αποέλ. Η εικόνα της ομάδας μας δεν βελτιώθηκε και στο 65ο λεπτό ο Ιωακείμ προσπάθησε να αλλάξει κάτι, βάζοντας στη θέση του Ρουσιά τον Κύπρου. Η αλλαγή όμως δεν έκανε την ομάδα μας απειλητική και δεν μπορούσαν με κανένα τρόπο οι μεσοεπιθετικοί μας να βγάλουν φάσεις. Το προβάδισμα του Αποέλ παρέμεινε μέχρι το 87ο λεπτό καθώς με την εξυπνάδα του σε εκείνη τη στιγμή ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ σκόραρε όταν κέρδισε την μπάλα, μπήκες εντός περιοχής και πλάσαρε εύστοχα τον Βάτερμαν. Ο Άκης ρίσκαρε μετά το γκολ, περνώντας στο γήπεδο τον Αζίζ αντί του Δημητρίου και αλλάζοντας το σχήμα με 3 στην άμυνα. Παρότι πίεσε το τριφύλλι, δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Συμπερασματικά

Θα μπορούσε να είχε κέρδος σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως η βοήθεια του Μασιά έδωσε μεγάλο προβάδισμα στον αντίπαλο. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, η ομάδα μας είχε φοβερές αδυναμίες όμως είχε εναντίον της και μία μεγάλη απόφαση που ήταν καθοριστική στον αγώνα.