Home TOP NEWS Να πάει ή να μην πάει Ευρώπη;

Να πάει ή να μην πάει Ευρώπη;

 


Είναι ένα θέμα που συζητείται έντονα ανάμεσα στις τάξεις του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αν πρέπει η ομάδα μας να βγει Ευρώπη ή αν είναι καλύτερα φέτος να μείνει εκτός. Η συζήτηση γίνεται στη βάση του επικρατέστερου σεναρίου (αν βγούμε Ευρώπη) που θέλει την ομάδα μας να ξεκινάει πολύ νωρίς προετοιμασία. Επιχειρήματα έχουν και οι δυο πλευρές και τα παραθέτουμε.

Από την μια η έξοδος στην Ευρώπη θα φέρει χρήματα στα ταμεία και μάλιστα σε μια περίοδο που οι ομάδες δυσκολεύονται να φέρουν ρευστό. Αν το ταξίδι είναι μακρινό, τα έσοδα μπορούν να είναι από ένα “σεβαστό ποσό” σε λύση του οικονομικού μας προβλήματος, κάτι που προϋποθέτει όμως είσοδο σε ομίλους. Επιπρόσθετα η έξοδος στην Ευρώπη είναι και θέμα πρεστίζ. Δεν λογιέται μεγάλη ομάδα εκτός Ευρώπης.

Όσοι θεωρούν πως πρέπει να μείνουμε εκτός Ευρώπης ξεκινούν με το επιχείρημα πως θα αρχίσει πολύ νωρίς η προετοιμασία, κάτι που μπορεί να έχει επιπτώσεις στον προγραμματισμό της ομάδας, αλλά και στην ξεκούραση των παικτών που θα είναι ελλιπής. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που λένε πως πρέπει να μείνουμε εκτός Ευρώπης για να μην μπορούμε να χρυσώσουμε το χάπι. Να σταματήσουμε να θεωρούμε τις εξόδους επιτυχία και να αντιληφθούμε πως χρειαζόμαστε δουλειά στις δομές μας.

Κάθε πλευρά έχει όπως είπαμε και πίσω επιχειρήματα. Όποια κι αν είναι η κατάληξη της χρονιάς, πρέπει να τύχει της σωστής διαχείρισης. Αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο αν ξεκινήσουμε από τώρα δουλειά.