Home TOP NEWS Ο απολογισμός του Νταμπίζα για την παρουσία του στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Ο απολογισμός του Νταμπίζα για την παρουσία του στην ΟΜΟΝΟΙΑ

 


Με μια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, ο Νίκος Νταμπίζας έκανε έναν απολογισμό για την παρουσία του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Δείτε αναλυτικά όσα έγραψε:

«Στις συνεργασίες και στη ζωή μας γενικότερα η κρίση για την επιτυχία η την αποτυχία βασίζεται πάντα στους στόχους που οριοθετούνται.

Στο μοντέλο συνεργασίας τεχνικού διευθυντή-ομάδας ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή και ο ορισμός της (μη) επιτυχίας βασίζεται στους στόχους που καθορίζονται σε ένα μεσομακροπρόθεσμο πλάνο με διαφορετικούς άξονες και σαφέστατα δεν ΜΠΟΡΕΙ να κριθεί μεσούσης της περιόδου ποσό μάλλον κατόπιν ενός ανεπιτυχούς αποτελέσματος.

Αναλαμβάνοντας το ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή στην ΟΜΟΝΟΙΑ, τον Απρίλιο του 2016, τέθηκε σε συνεννόηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ένα νέο μοντέλο λειτουργίας με πολύ ξεκάθαρους στόχους.

Στην παρουσίαση τον Μάιο όπως και τον Ιούλιο του 2016 είχανε καθοριστεί οι βασικοί πυλώνες της νέας προσπάθειας

• Άμεση και κύρια προτεραιότητα η τήρηση του οικονομικού πλάνου εξυγίανσης του σωματείου
• Δημιουργία μιας επιθετικής ομάδας, που να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και να επιβάλλεται στον αγωνιστικό χώρο.

Με γνώμονα την οικονομική κατάσταση της ομάδας, δομήθηκε μια ομάδα μέσα στο στενό οικονομικό πλαίσιο των €2 εκατομμυρίων. Στον Σύλλογο ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι 14 νέοι ποδοσφαιριστές, και άλλοι 3 τον Ιανουάριο με στόχο τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας.

• Αναβάθμιση της Ακαδημία ποδοσφαίρου του συλλόγου,
Ριζική αλλαγή στη δομή με την πρόσληψη του Δανού Τεχνικού Διευθυντή, Γέσπερ Φρεντμπεργκ.
• Έμφαση στην ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών μέσα από αγωνιστικό χρόνο συμμετοχής και σαφή μείωση του μέσου ορου ηλικίας του ροστερ της ομάδας.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια νεαροί ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του Συλλόγου, κατέγραψαν σημαντικό χρόνο συμμετοχής, ενώ μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας του ροστερ, με ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας, κυπρίων και ξένων με σαφή μεταπωλητικη αξία για το σωματειο.

• Έμφαση στους Κυπριους ποδοσφαιριστες: Η Ομόνοια είναι 2η σε χρόνο συμμετοχής από τις ομάδες της πρώτης εξάδας.

Τα παραπάνω είναι μια συνοπτική ανάλυση για το τι συνέβη στην Ομόνοια τη φετινή σεζόν μέχρι και πρόσφατα.

Πέρα από τους αφορισμούς και την πλήρη ισοπέδωση μετά την αποτυχία στον θεσμό του κυπέλλου, η ομάδα μάζεψε 50 βαθμούς τη φετινή σεζόν, έναντι 49 την ίδια περίοδο πέρσι.

Με την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (δίχως κόκκινους φακέλους) και τη χειρότερη αμυντική επίδοση από τις ομάδες της πρώτης εξάδας.

Με σωστά και λάθη η Ομόνοια έχει κάνει βήματα προόδου στους βασικούς άξονες που είχαν οροθετηθεί στο ξεκίνημα της νέας προσπάθειας

Η αρχή έγινε και στο ροστερ υπάρχουν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές με παρόν και μέλλον.

Πέρα από πρότζεκτ και πρόσωπα όμως, για όσο το ποδοσφαιρικοί τμήμα, το διοικητικό συμβούλιο και οι φίλαθλοί δεν είναι ΕΝΑ, θα είναι αδύνατον να τελεσφορήσει η όποια προσπάθεια.

Είναι καιρός η Ομόνοια να αρχίσει να χτίζει και όχι απλά να γκρεμίζει κάθε χρόνο.
Μόνο έτσι θα μπορέσει να επανέλθει εκεί όπου ιστορικά ανήκει.

Νίκος Νταμπίζας».