Home TOP NEWS Προσεκτικά πίσω, ταχύτατα μπροστά

Προσεκτικά πίσω, ταχύτατα μπροστά

Τα δεδομένα πριν το αιώνιο τα ξέρουμε. Το Αποέλ είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και μεις στην πέμπτη, με εννιά βαθμούς διαφορά. Ο αιώνιος είναι αυτός που στοχεύει ξεκάθαρα την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ εμείς αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοια όνειρα. Είναι σχεδόν σίγουρο, πως το Αποέλ θα προσπαθήσει να βάλει πίεση στην πολύπαθη φέτος άμυνα μας, ενώ θα έχει και τις τρεις κερκίδες δικές του. Εμείς πρέπει να αντιπαρατάξουμε έξυπνη τακτική και να πάρουμε το τρίποντο.


Όπως κι αν επιλέξει ο Άκης Ιωακείμ να παίξει, είτε περιμένει τον αντίπαλο, είτε τον πιέσει από ψηλά, δυο πράγματα είναι σίγουρα. Πρώτον ότι στην άμυνα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν μας παίρνει να δώσουμε μεγάλες ευκαιρίες σε μια ομάδα που έχει επιθετικούς ικανούς να μας πληγώσουν. Όπως γράψαμε και χθες, πρέπει όλοι να είναι λιοντάρια έτοιμοι να τα κάνουν όλα. Δεύτερον, σίγουρα θα βρούμε χώρους μπροστά. Το Αποέλ είναι υποχρεωμένο να βγει ψηλά να πετύχει γκολ. Πλέον παίκτη με την ταχύτητα του Καρλάο δεν έχει. Επιβάλλεται λοιπόν να τους κτυπήσουμε με την ταχύτητα των επιθετικών μας και να κάνουμε τη ζημιά.

Έτσι κι αλλιώς, η επίθεση είναι το δυνατό μας σημείο. Αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τον Χριστοφή, τον Ντάρμπισαϊαρ και οποιονδήποτε άλλο συμπληρώσει την τριάδα, είναι σίγουρο πως μπορούν να πληγώσουν τον αντίπαλο. Έχουμε την ποιότητα, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε πως πρέπει να τα κάνουμε και όλα σχεδόν τέλεια για να τα καταφέρουμε. Το “αρκετά καλά” δεν είναι αρκετό.