Home TOP NEWS Το ρεκόρ του «Τζίμη»

Το ρεκόρ του «Τζίμη»

 


Είναι στα καλύτερά του και με κάθε ευκαιρία μας το υπενθυμίζει. Ο Δημήτρης Χριστοφή σκοράρει ακατάπαυστα το τελευταίο διάστημα, σκορπώντας χαμόγελα στους φίλους της Ομόνοιας, αλλά – λόγω και των ημερών – και στους φίλους της Εθνικής ομάδας.

Ανδρέας Βιολάρης / 24sports.com.cy

Διανύει την καλύτερη περίοδο, όχι μόνο της φετινής σεζόν, αλλά των τελευταίων χρόνων, δείχνοντας πως έχει αφήσει για τα καλά πίσω του τις δύσκολες στιγμές και τους πολλούς τραυματισμούς. Ο διεθνής άσος του τριφυλλιού βγάζει στον αγωνιστικό χώρο διάθεση, ένταση, ταχύτητες, ατομικές ενέργειες, πετυχαίνει και δημιουργεί γκολ και γενικότερα μας θυμίζει τον παίκτη που πρωτογνώρισε ο κόσμος της Ομόνοιας.

Για την ακρίβεια, οι αριθμοί θυμίζουν τις επιδόσεις του Χριστοφή την πρώτη του σεζόν στην Ομόνοια. Στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Ανόρθωση (21 Ιανουαρίου 2017) βρήκε ξανά δίχτυα μετά από τρεις μήνες και από τότε σκοράρει με μεγάλη συνέπεια. Με το γκολ που πέτυχε χθες βράδυ απέναντι στο Καζακστάν έφτασε τα 8 μέσα σε 61 μέρες, συγκομιδή που αποτελεί ρεκόρ την καλύτερη επίδοση στην καριέρα του.

Η τελευταία σεζόν που σκόραρε με μεγάλη συχνότητα ήταν το 2008-09, χωρίς όμως να φτάσει τις φετινές του επιδόσεις. Ο τότε 18χρονος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας πέτυχε τα 8 γκολ μέσα σε τρεις μήνες και κάτι, πετυχαίνοντας το πρώτο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΠΕΠ (1-3, στις 2 Νοεμβρίου 2008) και το τελευταίο του στο εντός έδρας παιχνίδι με την ομάδα της Πιτσιλιάς (2 Φεβρουαρίου 2009).

Μπορεί το συγκεκριμένο ρεκόρ να μην είναι κάτι φοβερό και τρομερό, επιβεβαιώνει όμως αυτό που τονίσαμε και στην πρώτη γραμμή. Ότι ο «Τζίμης» είναι στα καλύτερά του και επιτέλους δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις πολύ μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες κόσμου και της διοίκησης. Και όταν ο Χριστοφή είναι στα χάι του, τότε και η Ομόνοια είναι άλλη ομάδα και οι πιθανότητες επίτευξης των στόχων είναι πολύ περισσότερες.