Home TOP NEWS «Θα δοθεί κάθε δυνατή στήριξη στον Πάμπο Χριστοδούλου και ένα εύρυθμο πλαίσιο...

«Θα δοθεί κάθε δυνατή στήριξη στον Πάμπο Χριστοδούλου και ένα εύρυθμο πλαίσιο λειτουργίας για να επιτύχει στο έργο του»

 


Διαβάστε τα κύρια σημεία της σημερινής ραδιοφωνικής παρέμβασης του εκπροσώπου Τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ανδρέα Δημητρίου:

Για την πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου: “Από χθες άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για την ΟΜΟΝΟΙΑ, με την πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου και τη σύσταση του νέου τεχνικού επιτελείου, το οποίο θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία από το καλοκαίρι.

Για το υπόλοιπο της χρονιάς, παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας: έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους Γέσπερ Φρεντμπεργκ και Άκη Ιωακείμ, αλλά και στους Παύλο Κίναν και Δημήτρη Λεωνή, για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και να πετύχουν τους στόχους της χρονιάς. Είναι ικανότατοι επαγγελματίες και συνεχίζουν να έχουν την στήριξή μας. Υπάρχουν άλλοι 8 τελικοί και θα τα δώσουμε όλα για την έξοδο στην Ευρώπη.

Απ’ εκεί και πέρα, από τη στιγμή που συγκυριακά συνέπεσε η αναζήτηση νέου προπονητή με την αποχώρηση του Πάμπου Χριστοδούλου από την ΑΕΛ, δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι. Άλλωστε, ήταν κάτι που δεν αρνηθήκαμε. Αντίθετα, δημόσια είχαμε τονίσει πως ο Πάμπος Χριστοδούλου θα ήταν μια περίπτωση που θα μας ενδιέφερε. Μετά από αξιολόγηση αρκετών υποψηφίων, ο Πρόεδρος έθεσε ως πρώτη επιλογή για την τεχνική ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑ, τον Πάμπο Χριστοδούλου. Ακολούθως, μέσα από τις επαφές και συναντήσεις που έγιναν, καταλήξαμε σε συμφωνία η οποία επισημοποιήθηκε χθες. Τονίζουμε ξανά και μάλιστα έντονα, πως σε καμία περίπτωση δεν έγινε επαφή, επίσημη ή ανεπίσημη, με τον Πάμπο Χριστοδούλου όσο εργαζόταν στην ΑΕΛ. Αυτή θα ήταν μια ανήθικη συμπεριφορά και σίγουρα είναι κάτι που δεν εκφράζει ούτε την φιλοσοφία, αλλά ούτε και το ήθος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου έχει αποδείξει, με τη δουλειά και τα αποτελέσματά του, ότι είναι ένας ικανότατος προπονητής, κάτι που πιστεύουμε είναι κοινώς αποδεκτό από το κυπριακό φίλαθλο κοινό. Είναι ένας προπονητής εργατικός, με φιλοδοξίες και εμπειρίες, που διαθέτει τον δυναμισμό, την τεχνογνωσία και τα χαρακτηριστικά που θέλουμε στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Γνωρίζει πολύ καλά το πρωτάθλημα και την κυπριακή πραγματικότητα. Αντιλαμβάνεται πλήρως το πού ήρθε και το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει, το πόσο ψηλές είναι οι απαιτήσεις του Συλλόγου και του κόσμου. Θα δοθεί κάθε δυνατή στήριξη στον Πάμπο Χριστοδούλου και ένα εύρυθμο πλαίσιο λειτουργίας για να επιτύχει στο έργο του.

Σίγουρα δεν υπάρχουν εύκολες και μαγικές λύσεις. Απαιτείται σοβαρή, υπεύθυνη και επαγγελματική προσπάθεια από όλους, αφοσίωση και προσήλωση στην ομάδα και στους στόχους της, ώστε να κτίσουμε όλοι μαζί μια ομάδα όπως τη θέλει ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και όπως προστάζει η ιστορία της”.

Όσο αφορά τον ρόλο του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: “Ξεκινά μια νέα προσπάθεια και είναι πολύ σημαντικό να την αγκαλιάσει ο κόσμος. Ο προπονητής στις πρώτες του δηλώσεις ήταν ξεκάθαρος. Μίλησε για την ανάγκη να παραμείνει ο κόσμος κοντά, μίλησε για μια ομάδα που να γεμίζει τα γήπεδα. Εμείς, καλούμε τον κόσμο να στηρίξει αυτή τη νέα προσπάθεια, τον καλούμε να αγοράσει εισιτήριο διαρκείας και μάλιστα άμεσα: Μια πράξη πολύτιμη, που θα βοηθήσει καταλυτικά, όχι μόνο τις προσπάθειες αγωνιστικής ενίσχυσης, αλλά και τις προσπάθειες για τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ. Είναι γεγονός πως από χθες βράδυ που ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου, έχει σημειωθεί αύξηση στον ρυθμό διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας. Υπενθυμίζουμε πως μέχρι τις 31 Μαρτίου, τα εισιτήρια διαρκείας διατίθενται με έκπτωση 23%.

Απ’ εκεί και πέρα, το κεφάλαιο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ για εμάς έκλεισε. Η ομάδα την Κυριακή έχει αγώνα και το βάρος όλων πέφτει εκεί. Έχουμε τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη και θα τον διεκδικήσουμε μέχρι τέλους”.

Για το κεφάλαιο Τεχνικός Διευθυντής: “Όπως έχουμε πει ξανά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψουμε στο μοντέλο της εφορίας ποδοσφαίρου. Η ομάδα θα συνεχίσει να δουλεύει με το μοντέλο του Τεχνικού Διευθυντή, σε ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας. Γίνονται κάποιες σκέψεις, όμως ακόμη να ληφθούν αποφάσεις. Για την ώρα δεν θεωρούμε χρήσιμο να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε δημοσιεύματα. Ο Τεχνικός Διευθυντής θα συμμετέχει στην ομάδα προγραμματισμού μαζί με τον προπονητή, θα συμμετέχει στον μεταγραφικό σχεδιασμό και θα έχει υπό την ευθύνη του τον εκσυγχρονισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος και του προπονητικού κέντρου, τη σύνδεση των ακαδημιών με την πρώτη ομάδα και ευρύτερα την εύρυθμη λειτουργία στο ποδοσφαιρικό τμήμα, σε συνεργασία και συνεννόηση πάντοτε με το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο”.