Home TOP NEWS Τζιωνής: «Ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά έχει ξεκινήσει»

Τζιωνής: «Ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά έχει ξεκινήσει»


Στο ραδιοφωνικό σταθμό ACTIVE 107,4 & 102,5 και την εκπομπή “τα πάντα όλα” με τον Πανίκο Θεοδοσίου και την Μαρίνα Αργυρού μίλησε ο Αντώνης Τζιωνής. Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις δηλώσεις του αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της πράσινης επικαιρότητας, με πρώτο και κυριότερο την πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου για τη θέση του προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας. Μέσα στα πολλά που είπε, τόνισε πως ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά έχει ξεκινήσει.

Πιο κάτω οι δηλώσεις του, ενώ στο τέρμα το ηχητικό με όσα είπε:

«Ψάχναμε ένα προπονητή που να πληρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές, να γνωρίζει την Κυπριακή πραγματικότητα, θέλαμε έναν προπονητή που να είχε προσωπικότητα, να είναι φιλόδοξος, που να είναι μαχητικός και δοθέντος της ευκαιρίας να είναι χωρίς ομάδα ο συγκεκριμένος προπονητής, σχηματίσαμε ένα μικρό κατάλογο που συμπεριλάμβανε και ακόμη τρία άτομα που είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά με τον κ. Χριστοδούλου.

Μελετήσαμε, μετρήσαμε τις παραμέτρους που έχουν να κάνουμε το οικονομικό, τους συνεργάτες και αποφασίσαμε να προλάβουμε τον Πάμπο Χριστοδούλου με συμβόλαιο δύο ετών. Με στόχο να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία και να κάνουμε μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα. Να φέρουμε τον κόσμο το γήπεδο και να χαίρετε με αυτό που βλέπει», ήταν το αρχικό του σχόλιο του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την επιλογή του προπονητή.

Οι πρώτες επαφές: «Πριν δύο βδομάδες κάναμε την πρώτη επαφή με τον κ. Χριστοδούλου, δέκα μέρες μετά που έφυγε από την ΑΕΛ. Χρειάστηκαν τρεις συναντήσεις για να τα βρούμε σε όλα. Δεν ήταν τόσο δύσκολη, αλλά δεν ήταν και η ευκολότερη διαπραγμάτευση που έκανα έως τώρα».

Για τις άλλες επιλογές που υπήρχαν: «Έχω δεν τον κ. Τιμουρ, συζητήσαμε το ενδεχόμενο συνεργασίας. Προϋπόθεση ήταν να μιλήσω με τους υπόλοιπους υποψήφιους. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλός προπονητής, αλλά τα δεδομένα και ο συγκυρίες δεν επέτρεψαν τη συνεργασία για κάποιους λόγους. Οι υπόλοιπες επαφές έγιναν μέσω τηλεφώνου, με όσους ήταν στη λίστα».

Για τεχνικό διευθυντή: «Είμαστε κοντά να καταλήξουμε στο πλήρες πλαίσιο. Τις αμέσως επόμενες μια δυο βδομάδες θα κλείσουμε και αυτή την εκκρεμότητα. Μπορεί να είναι κάποιος που θα έρθει από έξω, αλλά υπάρχει πιθανότητα να έρθει εκ των έσω».

Για τον προγραμματισμό: «Ο προγραμματισμός αρχίζει από σήμερα. Με τον προπονητή μας και το τεχνικό επιτελείο, που θα ενωθεί με τον τεχνικό διευθυντή σύντομα. Ο Πάμπος Χριστοδούλου θα ξεκινήσει τα ταξίδια όπου χρειαστεί, με στόχο να εντοπίσουμε και να φέρουμε τους καλύτερους κατά το δυνατόν παίκτες για να πλαισιώσουν την ομάδα».

Για τα κριτήρια Μαρτίου: «Το έλλειμμα για τα κριτήρια είναι ένα ποσό που ξεπερνά τις 100 χιλιάδες ευρώ. Είναι μεγάλο το ποσό, αλλά μεγάλος και πιστός είναι ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και έχουμε ακόμη μέρες. Πιστεύω πως με την αύξηση του αριθμού των διαρκείας θα φτάσουμε το στόχο».

Για τα τηλεοπτικά: «Δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία και δημιουργείται ένα θέμα, που προσπαθούμε να το κλείσουμε. Θα παίξει ρόλο η προκαταβολή».

Για το υφιστάμενο ρόστερ της ομάδας, τις προσθήκες και τη φιλοσοφία του νέου προπονητή: «Έχουμε αρκετούς ικανούς παίκτες και είμαι σίγουρος πως πολύ εύκολα ο προπονητής μας, με τις προσθήκες που θα χρειαστεί να κάνει, θα προσαρμόσει τα πλάνα του για να δυναμώσει το σύνολο. Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξουν προβλήματα με τα συμβόλαια, παρόλο που αυτή η δουλειά θα ξεκινήσει να γίνεται από αύριο. Θα δούμε τι έχουμε, ποιους λήγουν τα συμβόλαια, ποιοι από αυτούς θα μείνουν και αναλόγως των αναγκών που υπάρχουν θα κινηθούμε».

Η σημαντικότητα για έξοδο στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις: «Είναι σημαντική για πάρα πολλούς λόγους. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε η φετινή χρονιά να συνδυαστεί με μια αποτυχία όπως να μείνει εκτός Ευρώπης η ομάδα. Επίσης οι οικονομικοί λόγοι είναι σημαντικοί».

Για ανανέωση και παραμονή ποδοσφαιριστών και εδικά για Χριστοφή: «Ο Δημήτρης αποτελεί ένα βασικό κεφάλαιο για την ΟΜΟΝΟΙΑ και θα εξαντλήσουμε όλα μας τα περιθώρια για να παραμείνει για πολλά χρόνια».

Για τον Ντάρμπισαϊαρ: «Ο Ματ έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, είμαστε ευχαριστημένοι μαζί του και στον κατάλληλο χρόνο θα μιλήσουμε μαζί του».

Γενικά για το θέμα αυτό με το υπάρχον υλικό: «Θα μιλήσουμε με όλους τους ποδοσφαιριστές, στον κατάλληλο χρόνο, άλλωστε οι υποχρεώσεις τρέχουν».

Αν θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός: «Ο προϋπολογισμός για τη νέα χρονιά εξαρτάται και από την έξοδο στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Θα είναι αρκετά πιθανό να αυξηθεί εάν βγούμε στη Ευρώπη, ενώ αν όχι τότε μάλλον θα παραμείνει στα ίδια».

Αναλυτικά όσα είπε μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό πιο κάτω: