Home TOP NEWS ΟΜΟΝΟΙΑ-Πάμπος: Τεράστια η συναισθηματική επένδυση

ΟΜΟΝΟΙΑ-Πάμπος: Τεράστια η συναισθηματική επένδυση

 


Το φορτίο που αναλαμβάνει ο Πάμπος Χριστοδούλου είναι μεγάλο. Τεράστιο! Δεν ξέρω αν έχει αντιληφθεί το μέγεθός του αλλά μετά και τα τελευταία της παιχνίδια με Απόλλωνα, Αποέλ και ΑΕΛ στο ΓΣΠ φαίνεται πως θα έχει όχι απλώς δουλειά, αλλά… δουλειά να θέλει. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Έχει δείξει αρκετό έργο στις ομάδες που έχει εργαστεί και είναι παραδεκτό πως δεν φείδεται χρόνου και κόπου. Η ευθύνη που παίρνει είναι το μεγαλύτερο ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί.

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – [email protected]

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαψε να θυμίζει ομάδα πρωταθλητισμού τα τελευταία χρόνια. Στερείται σοβαρών επιλογών. Πέραν μιας ντουζίνας παικτών χρειάζεται κάτι παραπάνω για να αντέξει σε ένα πρωτάθλημα 36 αγωνιστικών. Ο κόσμος της υποχρεωτικά κάνει υπομονή, τα χρόνια όμως περνάνε. Η πρόσληψη του Χριστοδούλου για πρώτη φορά αρχίζει να δημιουργεί ευφορία. Επενδύει πολλά στο πρόσωπό του.

Αδημονεί τη νέα χρονιά να δει άλλη ομάδα. Διαφορετική, καλύτερη. Οι ελπίδες των οπαδών της για μια σαφώς ποιοτικότερη χρονιά είναι εκείνες που αυξάνουν το βάρος της ευθύνης του. Από τη νέα σεζόν ο Πάμπος Χριστοδούλου θα κουβαλήσει στις πλάτες του χιλιάδες… όνειρα. Γι’ αυτό και δεν είναι μόνο θέμα καλής επιλογής παικτών, αλλά δημιουργία ομάδας που να είναι ανταγωνιστική.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιμένουν πως αν δεν καταφέρει ούτε αυτός να φτιάξει μια ισχυρή μεσοαμυντική γραμμή που να υποστηρίζει και την επίθεση, τότε, δεν θα τα καταφέρει κανείς άλλος. Σχήμα λόγου; Λέγεται πάντως. Αρκετοί είναι εκείνοι που το πιστεύουν. Το ζήτημα δεν είναι οι κεντρικοί αμυντικοί, η άμυνα γενικότερα ή η μεσοαμυντική λειτουργία. Αυτό που περιμένει ο κόσμος είναι μια ομάδα που να διεκδικεί πρωτάθλημα. Μια ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να αντέχει αμυντικά και να σκοράρει επιθετικά. Να μπορεί να ξανακερδίσει τον κόσμο της. Την πλατιά μάζα να επιστρέψει στις εξέδρες. Να επαναφέρει την περηφάνια και να της δώσει ελπίδα.

Έχει όλη την άνεση του χρόνου να βρει παίκτες που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες όλων. Έχει εικόνα για τους αντιπάλους του, ξέρει τι θα συναντήσει και τις πιθανές δυσκολίες. Αυτό που μπορεί να μην έχει συναισθανθεί ακόμη είναι την ψυχολογική επένδυση των οπαδών της. Ψάχνουν λόγους για να επιστρέψουν και δεν βρίσκουν. Προς το παρόν αρκετοί βολεύονται στις τηλεοράσεις και στις καφετέριες. Η αλήθεια είναι πως ακόμη και στις νίκες της, όπως για παράδειγμα κόντρα στην ΑΕΛ, δεν πείθει. Αν ο νέος προπονητής καταφέρει να τη βελτιώσει, θα συνειδητοποιήσει και πόση δύναμη μπορεί να αντλήσει από την εξέδρα.