Home TOP NEWS Πόσο ξεφτίλας πρέπει να είσαι Μίκαελ Ποτέ;

Πόσο ξεφτίλας πρέπει να είσαι Μίκαελ Ποτέ;


Συμφώνησε λέει η είδηση με το Αποέλ ο Μίκαελ Ποτέ. Και προσπαθούμε να καταλάβουμε αν είναι πραγματική είδηση ή αν μας κάνουν πρωταπριλιάτικο 11 μέρες μετά. Όχι για την αξία του παίκτη, είναι παικταράς και οποιοσδήποτε πει το αντίθετο, δυσκολεύεται να δει τα πράγματα καθαρά. Το λέμε γιατί ο ίδιος ο Ποτέ, είχε συνδεθεί εκτός από τα γκολ και με την αντιρατσιστική δράση του. Ήταν ο άνθρωπος που δεν δίστασε να αντιδράσει στις ρατσιστικές ιαχές των οπαδών του Αποέλ και τα έβαλε μαζί τους. Ο άνθρωπος που σήκωσε την σημαία του αντι-ρατσισμού απέναντι στην ομάδα του κατεστημένου. Πόσο ξεφτίλας πρέπει να είναι κάποιος για να τα διαγράψει όλα αυτά με μια μονοκοντυλιά; Αξίζουν πραγματικά οι 300 χιλιάδες τον χρόνο που φημολογείται πως συμφώνησε με τον αιώνιο;

Τόσα πάει το ήθος και η περηφάνια λοιπόν; Γιατί αν εσύ δεν θυμάσαι τα περιστατικά και τι έλεγες εσύ και οι παράγοντες του Αποέλ κύριε Ποτέ, να σου υπενθυμίσουμε.

Πρώτα από όλα θυμήσου το περιστατικό:

Πιο κάτω αποσπασμα συνέντευξης σου:

«Ξέρετε εκπλάγηκα πάρα πολύ. Ποτέ, μα σας το λέω ποτέ – ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν φαντάστηκα ότι θα συναντούσα τέτοιο ρατσισμό στην Κύπρο. Με το τέλος του αγώνα ρώτησα πάρα πολύ κόσμο να μάθω αν έγινε κάτι στην Κύπρο που να δικαιολογεί τέτοια συμπεριφορά γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω τον λόγο.

Είχα την ευκαιρία μετά το ντέρμπι να μιλήσω με δημοσιογράφους και τους ρώτησα αν οι αποελίστες κάνουν τέτοια πράγματα όταν αγωνίζονται στην Ευρώπη. Έκαναν τέτοιους ήχους όταν αγωνίστηκαν με την Μπαρτσελόνα, τον Άγιαξ ή την Παρί, που έχουν και αυτοί μαύρους στις ομαδες τους;

Η απάντηση ήταν “όχι”. Ζήτησα να μάθω τον λόγο και η απάντηση που πήρα ήταν ότι οι αγώνες αυτοί είναι “εκτός Κύπρου” αλλά και “στην Ευρώπη τα πράγματα είναι πιο αυστηρά”. Αυτό για εμένα λέει ότι ήξεραν τι έκαναν.

Αυτό δείχνει μια κακή εικόνα και για το Κυπριακό πρωτάθλημα και κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτό αντανακλά όχι μόνο στο αποελ αλλά και στην Κύπρο. Ήρθε άνρθωπος και μου είπε ότι ντρέπεται που είναι Κύπριος μετά από αυτό. Αν δεν γίνουν αλλαγές στο πρωτάθλημα για το θέμα του ρατσισμού θα είναι κακό για το ποδόσφαιρο του τόπου».

Πιο κάτω η είδηση για συμμετοχή σου σε αντι-ρατσιστικό τουρνουά:

«Σε εκδήλωση κατά του ρατσισμού που διοργάνωσε η ΕΔΟΝ Αμμοχώστου συμμετείχε ο Μίκαελ Ποτέ, μαζί με τον Ρενάτο Μαρκάσα και Ντιέγκο Λεόν της Νέας Σαλαμίνας.

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο Ποτέ αν θα πήγαινε στον Αποέλ έδωσε αποστομωτική απάντηση: “Στον Αποέλ; μετά από αυτό; Ποτέ”!!!».

Πιο κάτω όσα έλεγαν για σένα οι Χαράλαμπος Προύντζος και Νεκτάριος Πετεβίνος, παράγοντες της φερόμενης ως επόμενης ομάδας σου, ο πρώτος να θυμίσουμε ότι σε έβγαλε ψεύτη, ο δεύτερος σε κατηγόρησε πως προκάλεσες και σε είπε ψεύτη:

Ο Προύντζος που σε είπε ψεύτη:
«Στα boxes του ΓΣΠ δεν ακούστηκε κανένας ήχος μαϊμούς ή οτιδήποτε άλλο. Απλά είδαμε τον Ποτέ να αντιδρά τρεις φορές εξ’ ου και δέχθηκε κάρτα από το διαιτητή. Σίγουρα ο ισχυρισμός ότι 15.000 φίλαθλοι έκαναν τη μαϊμού στον Ποτέ είναι γελοίος. Αντίθετα, είδα με τα μάτια μου εκατοντάδες κόσμο από τη Δυτική να εκνευρίζεται και να φωνάζει σε “οπαδούς” μας στη Νότια που άναψαν βεγγαλικά. Αντίθετα, είδα με τα μάτια μου εκατοντάδες κόσμο από τη Δυτική να εκνευρίζεται και να φωνάζει σε “οπαδούς” μας στη Νότια που άναψαν βεγγαλικά. Και μπράβο τους.

[…]Ο ρατσισμός είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για να το ξευτελίζουμε χρησιμοποιώντας το για σκοπούς προπαγάνδας».

Ο Πετεβίνος που σε είπε προκλητικό:
«Ακόμα και αν συνέβη ένα μεμονωμένο περιστατικό που εμείς δεν διαπιστώνουμε, αφού δεν ακούσαμε, αλλά ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ομόνοιας άκουσε από …15,000 κόσμο, ο Ποτέ τιμωρήθηκε για την υπερβολή του, μετά από τρεις συνεχόμενες περιπτώσεις που προκλητικά προς την κερκίδα έκανε κάτι που δεν συνηθίσαμε να βλέπουμε στα γήπεδα».

Κι αυτός θα είναι ο πρόεδρος σου:

Ο κάθε ποδοσφαιριστής κάνει τις επιλογές του με βάση το συμφέρον του. Ο κάθε ποδοσφαιριστής διαλέγει όμως και τι είδους άνθρωπος είναι. Τα πράγματα για τον Μίκαελ Ποτέ είναι ξεκάθαρα. Αν όντως υπέγραψε στο Αποέλ δεν είναι η ντροπή των μαύρων ή η ντροπή των αντι-ρατσιστών. Αν υπέγραψε στο Αποέλ ο Μίκαελ Ποτέ είναι η ντροπή των ανθρώπων. Ένας πουθενάς χωρίς ίχνος ήθους, περηφάνιας και πολιτισμού. Θα είσαι το πουτανάκι του κάθε φασίστα Μίκαελ. Τόσο απλά. Το πουτανάκι που του ρίχνουν λεφτά για να χορέψει, για να πικκάρουν τους απέναντι.