Home TOP NEWS Ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα στην προπόνηση της Εθνικής οι “πράσινοι”

Ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα στην προπόνηση της Εθνικής οι “πράσινοι”

 


Κανονικά συμμετείχαν στη σημερινή προπόνηση της Εθνικής Ανδρών οι τέσσερις ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που κλήθηκαν για την προετοιμασία ενόψει των δύο παιχνιδιών τις επόμενες μέρες. Πιο κάτω το ενημερωτικό δελτίο από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ για το σημερινό πρόγραμμα που ακολούθησαν οι διθνείς:

Με προπόνηση στο ΓΣΠ άρχισε σήμερα το πρωί προετοιμασία η Εθνική Ανδρών για το φιλικό αγώνα με την Πορτογαλία και τον αγώνα με το Γιβραλτάρ.

Ο αγώνας Πορτογαλίας – Κύπρου θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 3 Ιουνίου στο Στάδιο “Antonio Coimbra da Mota”, στην πόλη Εστορίλ, στις 18:00 ώρα Κύπρου. Μετά τον αγώνα της 3ης Ιουνίου, η αποστολή της Εθνικής μας θα παραμείνει στην Πορτογαλία ενόψει του αγώνα με το Γιβραλτάρ στις 9 Ιουνίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Ο αγώνας αυτός θα γίνει επίσης στην Πορτογαλία, στην πόλη Φάρο, έδρα του Γιβραλτάρ στους επίσημους αγώνες.

Στη σημερινή προπόνηση όλοι οι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά, εκτός από το Γρηγόρη Κάστανο που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Αργότερα σήμερα θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και θα διαφανεί αν θα είναι σε θέση να συμπεριληφθεί στην αποστολή για την Πορτογαλία.

Παρά το γεγονός ότι οι αγωνες με Πορτογαλία και Γιβραλτάρ διεξάγονται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους ποδοσφαιριστές, εντούτοις όλοι δείχνουν διάθεση και αποφασιστικότητα, προκειμένου η Εθνική μας να παρουσιαστεί όσο το δυνατό πιο έτοιμοι στους αγώνες που ακολουθούν.

Η αποστολή της Εθνικής μας θα αναχωρήσει για την Πορτογαλία αύριο το απόγευμα. Πριν την αναχώρηση, θα προηγηθεί προπόνηση στο ΓΣΠ.

Στην κλήση του προπονητή Χριστάκη Χριστοφόρου βρίσκονται οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Αντώνης Γιωργαλλίδης, Νεόφυτος Μιχαήλ, Κωνσταντίνος Παναγή, Μάριος Στυλιανού, Τζέισον Δημητρίου, Κωνσταντίνος Λαϊφης, Ανδρέας Κυριάκου, Γιώργος Μερκής, Νικόλας Ιωάννου, Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Ηλίας Χαραλάμπους, Φάνος Κατελάρης, Γιώργος Οικονομίδης, Κωστάκης Αρτυματάς, Χαράλαμπος Κυριάκου, Ρενάτο Μαργκάσα, Γρηγόρης Κάστανος, Ανδρέας Αβραάμ, Δημήτρης Χριστοφή, Νίκος Εγγλέζου, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Ανδρέας Μακρής, Νέστωρ Μυτίδης και Πιέρος Σωτηρίου.

Φωτογραφίες από την προπόνηση:

Δηλώσεις στα ΜΜΕ παραχώρησε ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου, Χριστάκης Χριστοφόρου, λέγοντας τα ακόλουθα: «Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, την Πορτογαλία. Είναι ένας αγώνας μέσα από τον οποίο θα κερδίσουμε εμπειρίες και παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για τον επίσημο αγώνα με το Γιβραλτάρ.

Οι αγώνες αυτοί έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο για τους ποδοσφαιριστές κάτι που μας ανησυχεί, όμως από την στιγμή που οι ημερομηνίες είναι προκαθορισμένες από την UEFA και τη FIFA, είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε, όπως θα κάνουν και όλες οι υπόλοιπες Εθνικές.

Για εμάς η ποδοσφαιρική χρονιά τελειώνει μετά τον αγώνα με το Γιβραλτάρ. Είναι από τις λίγες φορές που είμαστε το φαβορί. Θέλουμε και πρέπει να πάρουμε τη νίκη σε αυτό τον αγώνα.

Από τη μέχρι τώρα παρουσία μας στον όμιλο, κρατάμε το γεγονός ότι ήρθαν κοντά στην ομάδα αρκετά νέα παιδιά που μπορούμε να στηριχθούμε πάνω τους για τα επόμενα χρόνια καθώς και τις καλές εμφανίσεις που είχαμε σε μεγάλα διαστήματα στους περισσότερους αγώνες που παίξαμε. Στα αρνητικά είναι το γεγονός ότι βάσει της απόδοσης μας, δεν πήραμε τους βαθμούς που μπορούσαμε».