Home TOP NEWS Η ανάγκη του Πάμπου να ξεκινήσει με… φόρα

Η ανάγκη του Πάμπου να ξεκινήσει με… φόρα

«Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος άκουγε μεγάλα λόγια, αλλά πράξεις δεν έβλεπε» είπε πολύ σωστά ο νέος τεχνικός της Ομόνοιας Πάμπος Χριστοδούλου. Υποσχέσεις όπως και οι προπονητές των πρασίνων τα προηγούμενα χρόνια έδωσε και ο ίδιος. «Υποσχόμαστε στον κόσμο ότι θα φτιάξουμε μία δυνατή ομάδα».


ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, GOAL.COM.CY

Είναι αδύνατο μια νέα ποδοσφαιρική περίοδος να μην περικλείει περιεχόμενο τέτοιο που να αφήνει ελπίδα και προοπτική. Κάθε νέος προπονητής αισθάνεται πως θα αλλάξει το σκηνικό των τελευταίων χρόνων. Μειονέκτημα του «τριφυλλιού» είναι το οικονομικό. Αποτελεί την πηγή σχεδόν όλων των προβλημάτων. Γιατί, η υπομονή εξαντλείται με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Μοιραία στον εκνευρισμό επάνω όλοι ή σχεδόν όλοι, φταίνε δε φταίνε, τα ακούνε απ’ τους οπαδούς και στο γήπεδο και διαδικτυακά.

Περίπου την εποχή που ανθίζουν τα λουλούδια η υπομονή από γεμάτη κανάτα μοιάζει να έχει δύο τρεις… σταλιές. Αν υπάρχουν και κάποιοι ποδοσφαιριστές αξιόλογοι τρομοκρατούνται και θέλουν και αυτοί να αποχωρήσουν να βρουν την υγειά τους. Αποτέλεσμα, δημιουργείται φαύλος κύκλος, αφού οι τρεις τέσσερεις καλοί παίκτες που θα μπορούσαν σε 1-2 χρόνια να αριθμούν τους επτά οχτώ και με την καλοκαιρινή περίοδο να γίνουν 13-14 δε βγαίνει ποτέ. Μοιραία λοιπόν η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια ξεκινά με τρεις τέσσερις παίκτες πρωταθλητισμού και ψάχνει συνεχώς τους υπόλοιπους 12-13. Έτσι δεν κόβεις δρόμο αφού προοδευτικά μειώνονται τα έσοδα από τη μειωμένη προσέλευση και στην αρχή κάθε σεζόν ο ενθουσιασμός είναι μικρότερος για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας.

Είναι ανάγκη λόγω έλλειψης υπομονής, το εγχείρημα του Πάμπου Χριστοδούλου να πιάσει από την αρχή. Για να κερδίσει και χρόνο από την εξέδρα αλλά και χρήμα με την αύξηση των οπαδών στο γήπεδο. Λόγω καταγωγής έχει το πλεονέκτημα να γνωρίζει τι σημαίνει η Ομόνοια για τον οπαδό της. «Ένας προπονητής έχει πάντα πίεση μεγάλη, ξέρω που έχω έρθει, δεν με φοβίζει» είπε χαρακτηριστικά στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Αυτό που ίσως περιμένει αλλά προφανώς δεν το έχει νιώσει ακόμη είναι τη μεγάλη συναισθηματική επένδυση στο πρόσωπο του από χιλιάδες ανθρώπους. Για τον ίδιο -όχι για την Ομόνοια- είναι ευτύχημα που δε θα πιεστεί στον προγραμματισμό αφού η ομάδα του είναι εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η Ευρώπη αποτελούσε «αγκάθι» για τους προπονητές αφού οι πρόωροι αποκλεισμοί έσπερναν την αμφισβήτηση σε παίκτες και τεχνικά επιτελεία. Η ψυχολογική πίεση επηρέαζε και την απόδοση στις αρχές του πρωταθλήματος όπου χάνονταν βαθμοί με σχετική ευκολία.

Το στοίχημα του, κάτι που οι υπόλοιποι προκάτοχοι του απέτυχαν, είναι ακριβώς να μπορέσει να ξεκινήσει με φόρα το επόμενο πρωτάθλημα. Αν το κατορθώσει θα προσθέσει «βενζίνη» στη μηχανή του μέχρι και το τέλος. Με αυτό τον τρόπο θα κερδίσει στήριξη και χρήμα κυρίως ενόψει των μετεγγραφών το Χειμώνα. Ο βαθμός δυσκολίας βεβαίως είναι μεγάλος καθώς θα κληθεί να τα βάλει με ομάδες που έχουν ήδη μια καλή βάση παικτών αλλά και με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς.