Home TOP NEWS Match Report: Ήττα (και) στο φινάλε

Match Report: Ήττα (και) στο φινάλε

Αντιπροσωπευτικό της χρονιάς μας το τελικό αποτέλεσμα σήμερα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ, αγωνιζόμενη με πολλούς νεαρούς έχασε από την ΑΕΛ με 3-2, στη χειρότερη σαιζόν της τελευταίας 15ετίας.


Α’ ημίχρονο

Με πολλές αλλαγές και παίκτες από την U21 ξεκίνησε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Συγκεκριμένα Χριστοδούλου, Φραγκέσκου, Βασιλείου και Κατσαντώνης ήταν στην εντεκάδα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία δεν άργησε να έρθει αφού μόλις στο 4′ ο Παναγιώτου μπήκε στη περιοχή της ΑΕΛ και πλάσαρε, για να δει το Γεωργίου όμως να αποκρούει.

Η δεύτερη άργησε να έρθει, αλλά ανήκε και αυτή στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Φλορέσκου στο 20′ εκτέλεσε φάουλ στη γωνιά, ο Γεωργίου όμως απέκρουσε ασταθώς. Το γκολ όμως, παρότι η ΟΜΟΝΟΙΑ πατούσε καλύτερα, ήρθε για την ΑΕΛ. Στο 35′ ο Ηλία έκανε ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και γύρισε στο Σασί που προ κενής εστίας δεν θα μπορούσε να αστοχήσει και έκανε το 1-0.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να απαντήσει και στο επόμενο λεπτό ο Βασιλείου μπήκε στη περιοχή και σέντραρε λίγο πάνω από το κεφάλι του Κατσαντώνη. Ο Απόλλωνας απείλησε και με δική του κεφαλιά που έφυγε άουτ το 39′. Η πιο μεγάλη ευκαιρία όμως ως το τέλος του ημιχρόνου ανήκε στην ΑΕΛ. Μετά από κόρνερ ο Μιτρέα έπιασε στριφτή κεφαλιά, μόλις άουτ. Τέλος ημιχρόνου 1-0.

Β’ ημίχρονο

Δράση νωρίς στο β’ μέρος αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ ισοφάρισε στα πρώτα 5 λεπτά. Στο 50′ ο Φλορέσκου έκανε σουτ στο δοκάρι του Γεωργίου και στην επαναφορά, ο Άρνασον σκόραρε σε κενό τέρμα. Το γκολ βοήθησε την ΟΜΟΝΟΙΑ που ήταν πολύ καλύτερη της ΑΕΛ στα πρώτα στάδια του δεύτερου μέρους. Στο 58′ ο Φιλιώτης απείλησε με σουτ που κόντραρε και έφυγε μόλις άουτ. Στην εκτέλεση ο Αζίζ έκανε νέο σουτ με το Γεωργίου να αποκρούει σε κόρνερ. Η πίεση ολοκληρώθηκε με πλάσα του Φυλακτού μετά από ατομική ενέργεια, που σταμάτησε στο δοκάρι. Στον αντίποδα η ΑΕΛ ως το 70′ είχε μόνο μια ατομική ενέργεια και ένα καλό γύρισμα του Ηλία να επιδείξει.

Το διάστημα 70-80 προδίκαζε πως το ματς τα κυλούσε χωρίς φάσεις προς το τέλος του. Στο 82′ όμως στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ στο ημίχρονο, ήρθε το 2-1. Ο Κυριάκου έκανε συρτό γύρισμα και ο Γερολέμου με πλάσα έστειλε τη μπάλα στη γωνιά του ανήμπορου να αντιδράσει Χριστοδούλου. Μάλιστα σχεδόν άμεσα, η ομάδα της Λεμεσού έκανε 3 τα γκολ της. Μετά από άσχημο διώξιμο της άμυνας, η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του Σοάρες που με κεραυνό νίκησε τον Χριστοδούλου κάνοντας το 3-1.

Στις καθυστερήσεις, ο 17χρονος Κατσαντώνης πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μετά από κόρνερ έκανε στριφτή κεφαλιά και μείωσε σε 3-2. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Συμπερασματικά

Κρατάμε το ντεμπούτο αρκετών μικρών. Κατά τα άλλα όπως είπαμε και στον πρόλογο το αποτέλεσμα είναι μια περίληψη της χρονιάς.