Home TOP NEWS Ονησίφορος Ρουσιάς: Η πορεία του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, τα λεπτά που δεν πήρε...

Ονησίφορος Ρουσιάς: Η πορεία του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, τα λεπτά που δεν πήρε ποτέ

onisiforos-roushias-21


Ονησίφορος Ρουσιάς. Πέρασε τις πόρτες του “Ηλίας Πούλλος” για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2013 και έπειτα από παρουσία τεσσεράμισι χρόνων αποχαιρετάει το “τριφύλλι”. Στην χρονική αυτή περίοδο, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως δεν πήρε τις ευκαιρίες που χρειαζόταν για να καταφέρει να πείσει για την αξία του. Ίσως αρκετοί να μην συμφωνήσουν μαζί μας, αλλά εμείς μιλάμε βάσει των στατιστικών, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο κείμενο που ακολουθεί.

Συνολικά, ο 24χρονος επιθετικός αγωνίστηκε σε 61 παιχνίδια Πρωταθλήματος, εκ των οποίων στα 14 ως βασικός, αλλά μετράει μόλις δύο 90λεπτα! Από τις φορές που έπαιξε ως αλλαγή, περισσότερες από τις μισές είχαν διάρκεια λιγότερη από δεκαπέντε λεπτά. Όσον αφορά στο Κύπελλο, μετράει δέκα συμμετοχές αλλά καμία ως βασικός. Ακόμα και στη διοργάνωση που λένε πως δίνονται ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, δεν δόθηκε καμία στον Ονησίφορο, ούτε καν σε παιχνίδια ουσιαστικά αδιάφορα. Όσον αφορά την Ευρώπη, πήρε χρόνο ως αλλαγή σε πέντε παιχνίδια.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα εξελισσόταν ο Ρουσιάς σαν ποδοσφαιριστής, οπότε δεν μπορούμε και να ισχυριστούμε πως οι προπονητές του έκαναν λάθος. Αυτό που δείχνουν τα νούμερα, είναι πως είχε το εύκολο γκολ σαν μεγάλο ατού του. Τώρα αν του έλειπαν άλλα στοιχεία και αυτό τον κρατούσε στον πάγκο, είναι κάτι που μόνο οι προπονητές του μπορούν να μας πουν. Και σίγουρα είναι οι αρμόδιοι να εξηγήσουν αν αυτά τα στοιχεία δεν μπορούσαν να δουλευτούν μέσω των προπονήσεων ή να εξελιχθούν μέσω περισσότερων αγωνιστικών λεπτών.

Αυτό που μας χαροποιεί πάντως, είναι πως ο Ρουσιάς, παρότι έκανε την επιλογή να συνεχίσει αλλού, που θεωρεί πως θα έχει περισσότερο χρόνο, φεύγει σαν φίλος. Φρόντισε μάλιστα να ευχαριστήσει όσους συνεργάστηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ με χθεσινή του δημοσίευση και αυτό δείχνει πολλά για το χαρακτήρα του. Του ευχόμαστε κάθε καλύτερο στην καριέρα του, αρκεί βέβαια να μην σκοράρει εναντίων μας!

Πιο κάτω κάποια στοιχεία σταθμοί στην πορεία του στην ΟΜΟΝΟΙΑ:

Η πρώτη του συμμετοχή με το “τριφύλλι” γράφτηκε στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστική περιόδου 2012-13, μπαίνοντας ως αλλαγή στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ΑΕΚ. Την επόμενη χρονιά, 2013-14, ξεκίνησε παίζοντας σε πέντε παιχνίδια (σκοράροντας τρεις φορές) με την ομάδα Νέων του “τριφυλλιού”, ενώ ακολούθησαν συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο με την πρώτη ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Το πρώτο γκολ που σημείωσε με την Ανδρική ομάδα ήταν στο νικηφόρο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στην ομάδα Νίκος & Σωκράτης Ερήμης, διαμορφώνοντας το τελικό 0-4. Πιο κάτω το γκολ:

Στη σεζόν εκείνη, αγωνίστηκε συνολικά σε 12 αναμετρήσεις Πρωταθλήματος και τρεις Κυπέλλου, πετυχαίνοντας δύο και ένα γκολ αντίστοιχα στις διοργανώσεις. Τα τέρματα στο Πρωτάθλημα επιτεύχθηκαν κόντρα σε ΕΝΠ (στις καθυστερήσεις για το 0-3) και Εθνικό Άχνας (στα πρώτα λεπτά). Το δεύτερο του γκολ ήταν και αυτό που έκρινε τη νίκη στο παιχνίδι, ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα για δεύτερη (και τελευταία) φορά στη σεζόν.

Η αγωνιστική περίοδος 2014-15 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ρουσιά, που έκανε ντεμπούτο στην Ευρώπη, ενώ σκόραρε και στο πρώτο παιχνίδι Πρωταθλήματος και μάλιστα το νικητήριο γκολ στο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Ήταν το μοναδικό του σε ολόκληρη τη χρονιά, όσον αφορά το πρωτάθλημα, παίζοντας σε 13 παιχνίδια, όλα όμως ως αλλαγή. Ο συνολικός χρόνος συμμετοχής του τα λέει όλα, μόλις 157 λεπτά! Στο Κύπελλο, πάλι ως αλλαγή, έπαιξε σε τέσσερα παιχνίδια και χρίστηκε σκόρερ τρεις φορές.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο, 2015-16, πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τις προηγούμενες χρονιές. Έπαιξε σε 22 παιχνίδια Πρωταθλήματος, ως βασικός στα εννέα από αυτά, όμως δύο φορές σε ολόκληρο το 90λεπτο. Πέτυχε τρία γκολ, το ένα εξ αυτών νικητήριο, με αντίπαλο τον Ερμή (0-1), ενώ άλλο έδωσε βαθμό κόντρα στην ΕΝΠ (2-2). Το τρίτο γκολ ήταν με αντίπαλο την ΑΕΚ στη Λάρνακα σε ένα σχετικά αδιάφορο ματς. Στο θεσμό του Κυπέλλου αγωνίστηκε σε δύο αγώνες (ως αλλαγή) και πέτυχε ισάριθμα γκολ.

Στην αγωνιστική περίοδο 2016-17, που ολοκληρώθηκε την περασμένη βδομάδα, ξεκίνησε δυναμικά αλλά δεν είχε τη συνέχεια που όλοι περίμεναν, όπως και ο ίδιος. Στα παιχνίδια της Ευρώπης πήρε λίγο χρόνο και πρόλαβε να μας δείξει κάποιες από τις αρετές του. Ήταν αυτός, που με δύο γκολ, έδωσε την πρόκριση στην ΟΜΟΝΟΙΑ με αντίπαλο την Μπάναντς, ενώ κόντρα στην Μπεϊταρ πέρασε ως αλλαγή και σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ, που όμως δεν ήταν αρκετό για να περάσει στον επόμενο γύρο η ομάδα μας. Στις εγχώριες διοργανώσεις ο χρόνος συμμετοχής ήταν μηδαμινός. Έπαιξε σε έντεκα παιχνίδια Πρωταθλήματος (με συνολικό χρόνο 287 λεπτά), παίρνοντας φανέλα βασικού μόνο δύο φορές, ενώ στο Κύπελλο αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι και αυτό μόλις για 15 λεπτά.

Δείτε όλα τα γκολ του “Όνη” σε επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από το 2014 έως το 2016: