Home TOP NEWS «Στοίχημα να μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα, τη μη εξασφάλιση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου»

«Στοίχημα να μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα, τη μη εξασφάλιση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου»

 


Ραδιοφωνικές δηλώσεις έκανε σήμερα ο Ανδρέας Δημητρίου και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν την ΟΜΟΝΟΙΑ. Διαβάστε πιο κάτω όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας μας:

Όσο αφορά τη φετινή σεζόν, την ανάληψη ευθύνης από πλευράς Διοικητικού Συμβουλίου, τις αναφορές του Αποέλ και την επόμενη ημέρα: «Προτού προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση, να πούμε ότι η τελευταία παρέμβαση του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν ξεκάθαρη: Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν κρύβεται και αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για την κατάληξη της φετινής χρονιάς. Και αυτή είναι η αφετηρία μας για την επόμενη χρονιά. Δηλαδή η ανάλυση, η αξιολόγηση και η αυτοκριτική για το τι πήγε λάθος και για το τι θα μπορούσαμε να κάναμε διαφορετικά. Πρώτα βλέπουμε τα λάθη μας και μετά θα προχωρήσουμε παρακάτω. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως για να βγούμε πιο δυνατοί, θα πρέπει να λειτουργήσουμε με αυτόν τον τρόπο.

Μπορεί φέτος η ποδοσφαιρική ομάδα να εφάρμοσε για πρώτη φορά ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας, μπορεί να υπήρχαν καινοτομίες, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί την εύκολη δικαιολογία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο η ανάληψη ευθύνης σημαίνει υποχρέωση για να διορθωθούν αυτά τα λάθη. Υπάρχει η αποφασιστικότητα για μια ισχυρή ΟΜΟΝΟΙΑ σε όλα τα επίπεδα και ήδη η δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση έχει ξεκινήσει.

Απ’ εκεί και πέρα, παρατηρούμε μια προσπάθεια από πλευράς Αποέλ για να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα. Προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτά που βλέπει όλη η Κύπρος και γελά, με το να αναφέρουν πως η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπαθεί να βρει άλλοθι με το να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία. Χρησιμοποιούν στις αναφορές τους την κακή χρονιά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για να δικαιολογήσουν όσα συμβαίνουν στο γήπεδο.

Η φίλαθλη κοινή γνώμη έχει άποψη και παρακολουθεί τι γίνεται. Τι συμβαίνει με τις κόκκινες, τα οφσάιντ, τα πέναλτι και όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Πέρασαν 4 μέρες από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ακόμη δεν τους έδωσε συγχαρητήρια κανένας από τους συνδιεκδικητές του τίτλου. Ας προβληματιστούν οι ίδιοι.

Καλό θα ήταν να προβληματιστούν και κάποια, ευτυχώς ελάχιστα, ΜΜΕ, τα οποία σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στα όσα συμβαίνουν και προσποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν και ότι δεν συμβαίνει τίποτε. Χρειάζεται ευθιξία και ειλικρίνεια εάν θέλουμε να δούμε το ποδόσφαιρό μας να προοδεύει. Και τα ΜΜΕ αποτελούν μια σημαντική παράμετρο.

Τονίζω ότι είναι διαφορετικό κομμάτι η πορεία της ομάδας και διαφορετικό κομμάτι η διαιτησία. Το ότι παρουσιάζουμε αυτήν την αγωνιστική εικόνα, δεν δίνει σε κανένα το δικαίωμα να μας αδικεί στο γήπεδο. Ούτε μας αφαιρείται το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε, επειδή είχαμε τη φετινή πορεία.

Επαναλαμβάνουμε: Δεν αναζητούμε άλλοθι για τα δικά μας λάθη ή παραλείψεις. Εντοπίζουμε τα λάθη μας και θα τα διορθώσουμε.

Μεγάλο στοίχημα για την οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, είναι να μετατρέψει σε πλεονέκτημα την αποτυχία για έξοδο στην Ευρώπη. Έχουμε τρεις μήνες μπροστά μας για να ετοιμάσουμε την ομάδα, σε όλα τα επίπεδα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται όλο τον κόσμο της δίπλα της. Δίπλα στον Πάμπο Χριστοδούλου, το νέο τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές. Να γεμίσουμε ξανά τα γήπεδα της Κύπρου και με ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΗ περηφάνια, να δώσουμε στην ΟΜΟΝΟΙΑ την ώθηση και τη δυναμική που της αξίζει».

Παιχνίδι με ΑΕΛ: «Είναι ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα, που θα ολοκληρώσει αυτήν την κακή χρονιά για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε. Όμως, η αλήθεια είναι πως ο κύριος λόγος που το περιμένουμε είναι διότι το τέλος του, θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της νέας προσπάθειας για δημιουργία μιας ισχυρής ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Υπάρχει μεγάλη διάθεση και αποφασιστικότητα για να το κάνουμε αυτό πράξη.

Από το παιχνίδι θα απουσιάσουν οι τραυματίες Κωνσταντινίδης, Σοϊλέδης και Κύπρου, όπως και ο Μπρέβελντ που έχει κίτρινες κάρτες. Ο Μάριος Δημητρίου επιστρέφει στις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας».

Προγραμματισμός: «Δεν θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες. Τέτοια περίοδο είναι καλύτερο να παράγεις έργο, να ολοκληρώνεις τις προσπάθειες σου και μετά να μιλάς για τα αποτελέσματα. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Δεν θα επιβεβαιώνουμε, ούτε θα διαψεύδουμε δημοσιεύματα σχετικά με μετεγγραφικούς στόχους ή για προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Συστήνουμε στον κόσμο μας υπομονή και να μην εκλαμβάνει ως δεδομένο τα διάφορα σχετικά δημοσιεύματα. Αυτό που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε είναι ότι προπονητής μας βρίσκεται στο εξωτερικό για να προχωρήσει τα ζητήματα προγραμματισμού».

Τεχνικός Διευθυντής: «Με την επιστροφή του Προέδρου από το εξωτερικό, αναμένεται πως θα σημειωθούν εξελίξεις στο κεφάλαιο Τεχνικός Διευθυντής».