Home TOP NEWS Τοποθέτηση από την CYTA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο ποδόσφαιρο

Τοποθέτηση από την CYTA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο ποδόσφαιρο

 


Με ένα δελτίο Τύπου που δημοσίευσε, η CYTA ενημερώνει, όπως αναφέρει, για τη θέση αρχής και διαφάνειας της που αφορούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η τοποθέτηση αυτή συμπίπτει με την είδηση που βγήκε χθες, πως η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα συνεργαστεί με τη CYTA. Αναλυτικά η τοποθέτηση:

«Είναι σε όλους γνωστή η δυνατή σχέση της Cyta με τον κυπριακό αθλητισμό.

Στο πλαίσιο αυτό η Cyta επιθυμεί να κάνει ξεκάθαρη τη θέση της σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Είναι θέση αρχής και διαφάνειας, που αποτελεί τη βάση για τον καθορισμό της πολιτικής της στο πεδίο των ποδοσφαιρικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ειδικότερα:

  • Κάθε ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία έχει σχέση συνεργασίας με άλλο δικαιούχο τηλεοπτικών δικαιωμάτων και επιθυμεί να συνεργαστεί μελλοντικά με τη Cytavision, επιβάλλεται να προσκομίσει αδιαμφισβήτητο έγγραφο τεκμήριο αποδέσμευσής της, ώστε να έχει τη δυνατότητα να συνάψει απρόσκοπτα τελική συμφωνία για την περίοδο που προτίθεται να συνεργαστεί με τη Cytavision. Αυτή είναι βασική προϋπόθεση, ώστε ο Οργανισμός να προφυλάξει το κύρος του και να προστατευθεί από ενδεχόμενες νομικές περιπέτειες.
  • Στο πλαίσιο μιας μελλοντικής συνεργασίας με ποδοσφαιρική ομάδα, οποιαδήποτε χρηματικά ποσά κριθεί αναγκαίο να καταβληθούν πριν την έναρξη της προτεινόμενης συμφωνίας, πρέπει να είναι διασφαλισμένα σε περίπτωση μη εφαρμογής της συμφωνίας για οιοδήποτε λόγο. Με βάση τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας, αυτό είναι επιβεβλημένο, ειδικά για έναν Οργανισμό που ανήκει στην κυπριακή  πολιτεία και που μοναδικό στόχο έχει τη μεγιστοποίηση της αξίας του προς όφελος των Κύπριων φορολογουμένων. Πρέπει να τονιστεί ότι στην κατεύθυνση των οικονομικών διασφαλίσεων, η Cyta οφείλει να σεβαστεί και τις σχετικές επισημάνσεις του Γενικού Ελεγκτή που, εκ του θεσμικού του ρόλου, ελέγχει τις διαδικασίες του Οργανισμού.

Η Cyta διαχρονικά έχει αποδείξει ότι στηρίζει ουσιαστικά και έμπρακτα το κυπριακό ποδόσφαιρο. Αυτό θα συνεχίσει να πράττει μέσα από την εφαρμογή αρχών και κανόνων που υπηρετούν τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση και που αποτελούν απαίτηση της κοινωνίας.

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta».