Home TOP NEWS Ανανέωση συνεργασίας με Φραγκέσκου μέχρι το 2019

Ανανέωση συνεργασίας με Φραγκέσκου μέχρι το 2019

 


Ανανεωμένο συμβόλαιο με την ΟΜΟΝΟΙΑ υπόγραψε ο Αντρέας Φραγκέσκου, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το σύλλογο. Ο 20χρονος (27/07/1996) ποδοσφαιριστής τη σεζόν που πέρασε συμπεριλήφθηκε αρκετές φορές στην αποστολή της πρώτης ομάδας, μετρώντας μια συμμετοχή στο φινάλε του Πρωταθλήματος, που ήταν μάλιστα το ντεμπούτο του. Όπως αρκετοί νεαροί που προέρχονται από την ακαδημία, έχει όνειρο να καθιερωθεί στην ανδρική ομάδα του “τριφυλλιού”. Ελπίζει πως το 90λεπτο στην τελευταία αγωνιστική ήταν μια γεύση από το μέλλον και πλέον θα δουλέψει σκληρά για να πετύχει τους στόχους του.

Αναλυτικά: «Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας με τον 21χρονο αμυντικό, Ανδρέα Φραγκέσκου, μέχρι το 2019. Ο Ανδρέας Φραγκέσκου αναδείχθηκε μέσα από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στην οποία εντάχθηκε σε ηλικία 6 χρόνων. Αγωνίστηκε σε όλες τις ομάδες των Τμημάτων Υποδομής του Συλλόγου, ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα, στις 21 Μαΐου 2017, στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΛ. Υπήρξε μέλος όλων των μικρών εθνικών ομάδων της Κύπρου, ενώ διετέλεσε αρχηγός της ομάδας των U19. Αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Αλκή (2013-14) και στην ΠΑΕΕΚ (2014-16). Δηλώσεις και εικόνες από την υπογραφή του συμβολαίου αργότερα στο OMONOIA Premium».

Συνολικά έπαιξε σε 20 ματς την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα και πέραν αυτό με την πρώτη ομάδα, τα υπόλοιπα είναι με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ U21. Στο Πρωτάθλημα “έγραψε” 14 συμμετοχές, όλες ως βασικός και έχοντας αντικατασταθεί μόνο σε ένα ματς, ενώ αγωνίστηκε και στα πέντε παιχνίδι του Κυπέλλου. Στη διοργάνωση αυτή, όπου η ομάδα μας κατέκτησε το τρόπαιο, ο Φραγκέσκου βοήθησε στα μέγιστα χωρίς μάλιστα να χάσει λεπτό.

Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές περιόδους, ο νεαρός ποδοσφαιριστής δινόταν δανεικός από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Το 2013-14 πήγε στην Αλκή, παίζοντας σε δέκα Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας, με τις μισές συμμετοχές να είναι ως βασικός. Την επόμενη χρονιά, 2014-15 δόθηκε με υποσχετική μεταγραφή στην ΠΑΕΕΚ και αγωνίστηκε συνολικά 23 φορές, γράφοντας ισάριθμα 90λεπτα και πετυχαίνοντας ένα γκολ. Οι 20 συμμετοχές αφορούσαν το Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας, ενώ έπαιξε σε τρία ματς Κυπέλλου Γ’-Δ’ Κατηγορίας. Παρέμεινε στην ομάδα της Κερύνειας και την περίοδο 2015-16, αυτή τη φορά στη Β’ Κατηγορία, “γράφοντας” 22 συμμετοχές και σημειώνοντας δύο γκολ. Ένα από τα παιχνίδια της χρονιάς εκείνης ήταν για το Κύπελλο, όπου έπαιξε απέναντι στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Μετράει επίσης συμμετοχές με τις μικρότερες Εθνικές ομάδες της Κύπρου.