Home TOP NEWS “Δεν αποφασίζει μόνος του ο Νικ Νικολάου”

“Δεν αποφασίζει μόνος του ο Νικ Νικολάου”

Για πολλά και διάφορα μίλησε ο Αντώνης Τζιωνής στον Κώστα Καλλή και τον “Φιλελεύθερο”. Ανάμεσα σε αυτά, ένα θέμα για το οποίο οι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ έχουν πολλές απορίες και προβληματισμούς, τον ρόλο του Νικ Νικολάου στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ. Ο κόσμος της ομάδας μας ρωτάει συχνά τι ακριβώς κάνει ο κ. Νικολάου, μιας και τα πράγματα στο παρασκήνιο και ειδικά όσον αφορά την διαιτησία – κάτι το οποίο θεωρητικά μπορούσε να επηρεάσει – δεν βελτιώθηκαν καθόλου.


Ο πρόεδρος της ομάδας μας κάλυψε τον εκπρόσωπο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην ΚΟΠ τονίζοντας πως “δεν αποφασίζει μόνος του”, ξεκαθάρισε όμως και πως όπως όλα, έτσι και η εκπροσώπηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην ΚΟΠ αξιολογείται συνεχώς. Συμπλήρωσε πως για να αλλάξουν τα πράγματα στη διαιτησία χρειάζεται συνεργασία με πολλές ομάδες. Όλη η απάντηση του προέδρου:

Ποια είναι η θέση του Νικ Νικολάου σ’ αυτά τα ζητήματα; «Έχουμε τακτική επικοινωνία με τον κ. Νικολάου. Συζητάμε, ανταλλάζουμε απόψεις. Έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Συμμερίζεται και ο ίδιος τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Όπως οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα του συλλόγου, έτσι και η εκπροσώπηση της ομάδας στην Ομοσπονδία βρίσκεται κάτω από συνεχή αξιολόγηση. Του έχουμε εμπιστοσύνη. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το έργο του δεν είναι εύκολο. Υπάρχει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ και η Εκτελεστική Επιτροπή, δύο σώματα που καθορίζουν τις αλλαγές και λαμβάνουν τις αποφάσεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο».

«Δεν αποφασίζει μόνος του ο Νικ Νικολάου, ούτε μπορεί μόνος του να περάσει την οποιαδήποτε θέση. Ασφαλώς υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις από τον σύλλογο για τον εκάστοτε εκπρόσωπό του στην ΚΟΠ. Ωστόσο, για να διαφοροποιηθούν τα κακώς έχοντα στον χώρο, χρειάζεται συνεργασία -αν όχι με όλες- με αρκετές ομάδες, όπως και πραγματική διάθεση για να βελτιώσουμε το κυπριακό ποδόσφαιρο. Η Ομόνοια, ως η λαοφιλέστερη ομάδα στον τόπο, επιβάλλεται να διαδραματίζει αποφασιστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Θεωρείτε ότι ο λόγος που η Ομόνοια έμεινε μακριά από τη διάκριση τα τελευταία χρόνια είναι η διαιτησία; Νιώθετε ότι σας πολεμούν και γιατί; «Εμείς πάντα βλέπουμε πρώτα τα δικά μας λάθη. Πρώτα κάνουμε την αυτοκριτική μας και μετά συζητάμε για τα λάθη των άλλων. Πρώτα ρίχνουμε την ευθύνη πάνω μας και μετά κοιτάζουμε εάν αυτή βαραίνει και κάποιους άλλους. Δεν εθελοτυφλούμε, ούτε βάζουμε κάτι κάτω από το χαλί. Απ’ εκεί και πέρα, αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να ψάξετε και εσείς οι δημοσιογράφοι. Θα ήθελα να δω διερευνητική δημοσιογραφία για κάποια ποδοσφαιρικά ζητήματα. Δυστυχώς δεν βλέπω. Αυτό με προβληματίζει και μου δημιουργεί ερωτηματικά. Τα έχουμε πει αρκετές φορές, δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε κάποια γεγονότα. Τα βλέπετε και εσείς και όλος ο φίλαθλος κόσμος. Εσείς είστε ευχαριστημένοι; Η μειωμένη προσέλευση των φιλάθλων λέει κάτι; Απαντήστε στον εαυτό σας εάν κάποιες ομάδες αδικούνται συστηματικά και εάν κάποιες άλλες ευνοούνται συστηματικά».