Home TOP NEWS Ομόνοια, κάτι περισσότερο από ένας κοινός σύλλογος (pics)

Ομόνοια, κάτι περισσότερο από ένας κοινός σύλλογος (pics)

Με αφορμή την ημέρα που πήρε σάρκα και οστά η ίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η ιστοσελίδα balla.com.cy φιλοξενεί σήμερα ένα διαφορετικό, εξαιρετικό θέμα. Αφού τονίζεται πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι περισσότερο από ένας σύλλογος λόγω των αξιών και της ιδεολογίας της, παραθέτει σειρά από φωτογραφίας που πάρθηκαν από ενέργειες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ή της οργανωμένης της κερκίδας, εκτός του αγωνιστικού. Πιο κάτω παραθέτουμε μόνο το κείμενο του άρθρου, αλλά αξίζει τον κόπο να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο για να δείτε όλες τις φωτογραφίες στο πρωτότυπο της ιστοσελίδας balla.com.cy.


Στις 17 Ιουνίου 1948 η ιδέα ίδρυσης ενός συλλόγου, που πάρθηκε 13 μέρες νωρίτερα, για να αλλάξει μια για πάντα τον κυπριακό αθλητισμό πήρε σάρκα και οστά, με όνομα, χρώματα, σύμβολο: Αθλητικός Σύλλογος Ομόνοια Λευκωσίας.

Η ομάδα που γεννήθηκε από τον κόσμο της στην καρδιά του νησιού λατρεύτηκε σε όλες τις πόλεις και γιγαντώθηκε λόγω των οπαδών της.

Λένε αν θέλεις να… διαλύσεις την Ομόνοια βάλ’ της σύνορα: τοπικά, εθνικά, θρησκευτικά, φυλετικά.  Τότε δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Με αφορμή την επέτειο της 17ης Ιουνίου θυμηθείτε μερικά μηνύματα από τον κόσμο της ομάδας που έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό πρόσημο και συνεχίζει την πορεία που χάραξαν οι προηγούμενες γενιές γιατί η Ομόνοια «έχει σαν στάμπα τη ζωής τους σημαδέψει» καθώς το ποδόσφαιρο είναι απλά η αφορμή.

Μηνύματα που ξεπερνούν τα όρια της χώρας γιατί ιδανικά όπως η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, και η ισότητα όλων των ανθρώπων δεν έχουν σύνορα. Το όνομα της Ομόνοιας εξάλλου το βλέπει κανείς και σε γήπεδα του εξωτερικού όπως σε Γαλλία (Μαρσέιγ), Ισπανία (Ράγιο Βαγεκάνο), Ιταλία(Λιβόρνο), Γερμανία (Μπάγερν, Σανκτ Παουλί) και Βέλγιο (Σταντάρ).

ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ